به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری صبا، مدتی پیش سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا) با انتشار فراخوانی از شتابدهندههای فعال در حوزه رسانه خواست تا برای دریافت حمایت از این نهاد، از طریق مرکز آومیک اقدام کنند. برای پیگیری چند و چون این حمایتها با مدیر این مرکز به گفتگو نشستیم.
مقداد رحیمی مدیر مرکز آومیک در گفتگو با صبا درباره فلسفه ایجاد این مرکز که از تیرماه سال گذشته با ۶ فضا برای استقرار شتابدهندهها افتتاح شد، گفت: پیش از تاسیس آومیک، در صنعت رسانههای صوت و تصویر فراگیر، نهادی نبود که به صورت مستقل از شتابدهندههایی حمایت کند که در این حوزه فعالیت میکنند.
وی افزود: ما در آومیک با شرکتها روبهرو نیستیم بلکه با شتابدهندهها روبهرو هستیم که خودشان چند شرکت زیرمجموعه دارند. هدف مرکز آومیک این است که حلقه واسط بین حاکمیت (ساترا) و شرکتهای نوآور باشد.
رحیمی توضیح داد: در مباحث تکنولوژیک ظرفیتهایی وجود دارد که میتواند به اهداف ساترا در تنظیمگری مقررات کمک بدهد. این کار نمیتواند توسط یک مجموعه صرفا دولتی پیگیری شود.
وی تاکید کرد: شرکتها و شتابدهندههای دانشبنیان ظرفیتهای خود را بدون این که در پیچوخمهای سیستم اداری دولتی درگیر شوند، استفاده میکنند تا به حاکمیت برای حفظ حقوق مالکیت فکری کمک بدهند.
این مدیر ساترا با اشاره به علت حمایت از شتابدهندهها به جای حمایت از شرکتها بیان کرد: اگر ما بخواهیم خودمان نقش شتابدهنده را بازی کنیم و شرکتها را پرورش بدهیم، این شرکتها با هزار و یک پیچوخم اداری مواجه میشوند و کارشان کند میشود. دستگاه دولتی سرعت عمل شتابدهنده خصوصی را ندارد، درحالی که ذات کار شتابدهنده، سرعت عمل بالاست، مثلا فراتر از ساعت کار اداری کارمندها، فراتر از دستورالعملهای پرداخت هزینهها و… . بنابراین ما از شتابدهندهها که بخش خصوصی محسوب میشوند، حمایت میکنیم تا بتوانند به سرعت خدماتشان را به استارتاپها ارائه کنند.
رحیمی با اشاره به فراخوان جدید اظهار کرد: ما در هر سال یک جلسه ارزیابی برای شتابدهندههایی که درخواست دادند تا در آومیک حاضر باشند، برگزار میکنیم. طرحهای مجموعههای خصوصی را که میتوانند توانایی شتابدهی داشته باشند، در این جلسه در معرض داوری هیات داوران قرار میدهیم و هیات داوران تعیین میکند که کدام یکی از اینها در این فضا مستقر شود.
مدیر آومیک توضیح داد: در جلسه ارزیابی که هر سال داریم، ۲ سری شتابدهنده بررسی میشود. یک سری شتابدهندههایی که در یک سال گذشته در مجموعه مستقر بودهاند و یک سری آنهایی که تازه درخواست دارند مستقر شوند. هیات داوران این جلسه، ۱۰ عضو حقیقی یا حقوقی هستند که تصمیمگیری میکنند کدامیک از مجموعهها حمایت شوند و کدامیک نشوند.
وی اضافه کرد: هر شتابدهندهای که در این فضا مستقر شود، کمکها و حمایتهایی از ما دریافت میکند، ولی آومیک سهامدارش نمیشود. چون اینها نیازهای حاکمیت را برطرف میکنند، ما میدانیم که محصولاتشان را میتوانیم بعدا خریداری کنیم و کارهایی را بهشان بسپریم تا انجام دهند.
رحیمی تصریح کرد: ما فقط به ساترا نگاه نمیکنیم. ساترا شاید ۲۰-۳۰ درصد از پروژههای شتابدهندهها را تامین کند، ولی یک شتابدهنده میتواند خدماتش را جای دیگر هم عرضه کند.
مدیر مرکز آومیک در پاسخ به این نقد که سفارشدهی به استارتاپ، خلاف روح اکوسیستم استارتاپی است، بیان کرد: ما از یک طرف نیازهایمان را به شتابدهندهها میدهیم و از طرف دیگر خود شتابدهنده از یک استارتاپ حمایت میکند و به ما میگوید این استارتاپ میتواند این قابلیت را ساترا ایجاد کند. هردو شکل آن هست.
رحیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر معرفی تعدادی از طرحهای ساترا که توسط استارتاپها به نتیجه رسیده، گفت: سیاست ما این است که این طرحها را تا زمانی که به نتیجه بزرگی نرسد، منتشر نکنیم. وقتی محصول رونمایی شد، اطلاعرسانی میکنیم.
این مدیر سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر درباره شیوه حمایتهای نهاد متبوع خود توضیح داد: ممکن است ما به شتابدهنده یک ریال هم کمک نکنیم. حمایت ما الزاما مالی نیست. امکانات و ارتباطات در اختیارش میگذاریم و مجوز شتابدهیاش را تسهیل میکنیم. ارتباط با صندوقهای سرمایهگذاری برایشان فراهم میکنیم.
وی افزود: عمده حمایتهای ما غیرمالی است. تعدادی از شتابدهندههایی را که هماکنون مشغول به فعالیت هستند، خودمان تجهیز کردیم. میز و صندلی و رایانه و برخی اقلام دیگر را به صورت موقت و تا زمانی که در آومیک مستقر هستند، در اختیارشان قرار دادیم.
رحیمی ادامه داد: عمده شتابدهندههایی که اینجا مستقر شدهاند، شتابدهندههای تازهتاسیس هستند. یعنی میخواهند سرمایهای را که توانستند جذب کنند، برای حمایت از استارتآپها متمرکز کنند. آومیک تنها برای حمایت از شتابدهندههای قدیمی تاسیس نشده، بلکه از شتابدهندههای نوپا نیز به این صورت حمایت میکند. اصل استقرار در ایستگاه نوآوری شریف نیز خود یک نوع حمایت از شتابدهندههاست.
مدیر مرکز آومیک دربازه تعامل این مرکز با شتابدهندهها بیان کرد: ما اختیاردار شتابدهنده نیستیم و وارد جزئیات کاری شتابدهنده نمیشویم زیرا اگر مجبورش کنیم چیزی اعمال کند، دیگر استقلالش را از دست میدهد. برای ما خروجی کار مهم است و مهم نیست چه شرکتی نیاز ما را برطرف میکند.
رحیمی در پایان گفت: این شتابدهندهها واقعا بخش خصوصی هستند و دولتی-خصولتی نیستند. واضح و شفاف همه را در سایت معرفی میکنیم.
مصطفی قاسمیان
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است