نکوداشت چشم و چراغ رادیو برگزار شد/ استاد منوچهری الگوی ما است | پایگاه خبری صبا
امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۵۰

نکوداشت چشم و چراغ رادیو برگزار شد/ استاد منوچهری الگوی ما است

صبح امروز شنبه بیست و پنجم تیرماه، مراسم نکوداشت حمید منوچهری هنرمند و پیشکسوت نمایش های رادیویی برگزار شد.

به گزارش صبا، مراسم نکوداشت حمید منوچهری هنرمند و پیشکسوت نمایش های رادیویی به همت اداره کل هنرهای نمایشی رادیو، دانشگاه علامه طباطبایی، بنیاد بین المللی غدیر و به مناسبت رونمایی از کتاب صوتی نهج البلاغه بر اساس ترجمه زنده یاد محمد دشتی به روایت صدای ماندگار حمید منوچهری، با حضور خانواده دشتی، مدیران رادیو، جمعی از استادان حوزه و دانشگاه، هنرمندان رادیو، دوبله، سینما و اهالی فرهنگ، صبح امروز ۲۵ تیرماه با اجرای امیر جوشقانی در پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی،دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار و به صورت زنده از رادیو نمایش و رادیو غدیر و ایران صدا پخش شد.

در این مراسم پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما در گفتگوی زنده تلفنی ضمن تبریک عید غدیر خم گفت: وظیفه می دانم تا از همکار و استاد ارجمند حمید منوچهری پیشکسوت پرافتخار رسانه و به ویژه رادیو قدردانی کنم. زندگی استاد منوچهری را نمی توان در یک جمله خلاصه کرد. سابقه کاری ایشان در رسانه و رادیو از عمر بنده پنج سال بیشتر است. ایشان ۶۰ سال در رادیو حضور دارند و سال‌های سال است که در عرصه فرهنگ و هنر فعالیت می کند و از پیشکسوتان افتخارآفرین عرصه صدا محسوب می‌شوند. ایشان هنرمندی هستند که با صداپیشگی، زندگی و شخصیت ساخته اند.

وی ادامه داد: استاد منوچهری ابتدا هنر خود را تجربه و باور کردند و به عبارتی هنر را زیسته اند و بعد از دل این هنر زیسته، شخصیت و زندگی ساخته اند. نتیجه آن شد که استاد در دل مخاطب جای گرفته و در باور مخاطب نشسته و با صدا و هنر خود بهترین خاطره ها را در ذهن مخاطب ایجاد کرده است. ایشان هنرمندی هستند که حضورشان در صحنه و پشت میکروفون به هیچ عامل بیرونی بستگی نداشته است و بدون حاشیه و قیل و قال به این جایگاه رسیده اند. هنرمندانی مثل ایشان به دلیل قوام شخصیتی در پی قیل و قال نیستند چون به هنر و هدفشان اعتماد و اعتقاد دارند. هدف و باور ایشان قد کشیدن درخت تناور فرهنگ در این جامعه است.

استاد منوچهری هیچ گاه به کم‌کاری تن نداد

رییس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه استاد منوچهری خود را وقف هنر کرد، افزود: ویژگی هایی که می توان در مورد ایشان به کار برد نظم، انضباط، دقت و وسواس در کار است. ایشان هیچ گاه به کم‌کاری تن ندادند. ما در رسانه ملی به وجود امثال استاد منوچهری افتخار می‌کنیم و به حضور آنها نیاز داریم.

وی همچنین با ارزشمند دانستن کتاب صوتی ترجمه نهج البلاغه، اظهار کرد: ویژگی دیگر استاد علاقه به رادیو است و هیچ وقت شیفته تصویر نشدند. ایشان هرچند آثار تلویزیونی بسیاری دارند ولی پشت میکروفون بودن را به جلو دوربین بودن ترجیح دادند. امیدوارم ما همچنان از وجود موثر و تجربیات ایشان استفاده کنیم و خداوند سایه پر برکت استاد منوچهری را مستدام کند.

رییس سازمان صدا و سیما همچنین از تلاش های محسن سوهانی مدیر کل هنرهای نمایشی رادیو و رادیو نمایش برای برگزاری این مراسم و نیز همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و بنیاد بین المللی غدیر قدردانی کرد.

در ادامه امیر جوشقانی هنرمند نام آشنای عرصه رادیو، تلویزیون و از شاگردان حمید منوچهری پیامی از محسن سوهانی مدیر کل هنرهای نمایشی رادیو و رادیو نمایش را برای هنرمندان خواند. در بخشی از این پیام آمده است: موی سپیدی که در فرهنگ و فرزانگی رنگ باخته باشد حرمت دارد، هنرمندی که با روش و منش خویش الگوی هویت ایرانی – اسلامی شود حرمت دارد، صدایی که طنین حق شود حرمت داد و این مراسم نکوداشت حرمت چشم و چراغ ارگ رادیو، استاد حمید منوچهری به پاس کارستان ماندگار کتاب صوتی نهج البلاغه و یک عمر شریفانه زیستن ایشان است.

همچنین امیر جوشقانی با خواندن نوشتار خود و بیان خاطرات با استادنش در عرصه دوبله از مقام شامخ استاد خویش حمید منوچهری قدردانی کرد.

در بخش دیگری از مراسم عبدالله معتمدی رییس دانشگاه علامه طباطبایی نیز که از طریق بستر مجازی در این مراسم شرکت کرد با قدردانی از استادان و هنرمندان در این مراسم گفت: شخصیت حضرت علی(ع) فخر بشریت، مسلمانان و شیعه است و سرمایه گرانقدری است که در منظومه جاودانگی دین اسلام قابل تعریف است. اسلام دین جاودانگی است و تمام عناصر این دین، جاودانگی را به همراه خود دارد.

وی افزود: یکی از این عناصر جاودانگی معجزه پیامبر اسلام است که هر کس در هر زمان و مکانی، از گذشته تا به امروز هر وقت اراده کند می تواند با این معجزه آشنا شود. یکی دیگر از ابعاد جاودانگی دین اسلام که بسیار قابل تامل است موضوع امامت است. امامت نشان از جاودانگی دین اسلام است که در دو جبهه قابل تامل است. نخست استمرار امامت قائم آل محمد است که امام زنده است و بعد دیگر هم کلام معصومین علیه السلام است.

عبدالله معتمدی با بیان اینکه نهج البلاغه کلام معصوم است، افزود: ما در هر زمانی این کلام را می خوانیم این کلام تازه و جاودان است. این حکمت بی بدیل و بی نظیر است. گاهی ما نهج البلاغه و شخصیت حضرت علی (ع) را بر اساس تعریف دیگران می شناسیم و گاهی نیز با خواندن نهج البلاغه متوجه می‌شویم که گویند که این مطالب شخصیت بی همتایی است که به راحتی نمی توان به آن دست یافت.

در ادامه مراسم محسن حبیبی مدیر روابط عمومی و حوزه ریاست دانشگاه علامه طباطبایی با تبریک عید غدیر خم، بیان کرد: قدردانی از پیشکسوتانی که عمر خود را برای ارتقاء سطح فرهنگی و هنر متعهد جامعه گذاشته اند. هنری که می خواهد به سمت تعالی برود، همان هنری که استادان دانشگاه علامه طباطبائی به سمت آن در حرکت هستند. شعار دانشگاه سرآمدی و تحول در علوم انسانی است و این دانشگاه قصد دارد این هدف را در یک برنامه راهبردی ۵ ساله دنبال کند.

وی گفت: استاد منوچهری به هنر متعهد پایبند هستند و چه عاشقانه نهج البلاغه مولا علی(ع) را با صدای زیبای خود به کتاب صوتی تبدیل کردند. کسی که با نهج البلاغه عجین شود با تفسیری از قرآن عجین شده است. انس با نهج البلاغه انسان را در قرآن عمیق می کند. امیدوارم این ترجمه صوتی که امروز رونمایی می‌شود در اختیار عموم قرار گیرد و مردم با این کتاب همدم باشند. معارف عمیقی در این کتاب در حال انتقال است و تجلیل از این کتاب عظیم می تواند ثمرات مهمی را در هنر، علم و اخلاقیات جامعه ما داشته باشد.

در این مراسم ایوب آقاخانی کارگردان و بازیگر نمایش های رادیویی و از شاگردان استاد منوچهری نیز با بیان اینکه صحبت در مورد ارتفاع سایه‌دار استاد منوچهری سخت است، گفت: ما از شاگردان و دانش آموختگان مکتب ایشان هستیم و استاد به گردن ما و نسل ما حق دارند. افرادی مثل من به دنبال تصویر زیستن شریف و الگوی در دسترس هستیم. به این دلیل که باید ریل زندگی خود را در مسیری استوار کنیم که این افراد در دسترس به ما نشان می دهند.

وجود بزرگانی چون استاد منوچهری ما را مجاب می کند که انسان های شریفی در جامعه باشیم

وی بیان کرد: وجود نازنین افرادی نظیر استاد منوچهری که در زندگی خود، تصویری از آموزه های حضرت علی(ع) را با جدیت تمام اجرا می‌کند و ما را هم که در کنار ایشان هستیم در شعاع این جدیت قرار می‌دهد، این گونه مجاب می کند که انسان های شریفی در جامعه باشیم.

آقاخانی گفت: بیشترین چیزی که می‌توانم درباره استاد بگویم این تصویری است که می سازد و نگاهی که به ما کمک می کند تا آن را اجرا کنیم. امیدوارم سایه استاد سالیان سال بر سر ما باشد و شریف زیستن و تحت آموزه های امام علی علیه السلام زیستن را از این بزرگمرد بیاموزیم.

در ادامه مراسم آیت الله صدیقی امام جمعه موقت تهران و دبیر بنیاد بین المللی غدیر نیز با تبریک دهه ولایت و عید غدیر خم، گفت: روز ولایت شایسته ترین حاکم عالم و روز تعیین مدل حکمرانی بر امت اسلامی، روز معرفی چشمه عدالت، معرفت و عبادت و چشمه محبت به خدا و خلق بشریت را به استادان، فرهیختگان و هنرمندان تبریک می گویم. دانشگاه علامه طباطبائی در بزرگداشت مراسم غدیر و در حرکت های علمی با ما مشارکت های جدی داشته است. اینجا فرهیختگانی با ارزش، معتقد و وابسته به امیرالمومنین و ارزشهای دینی، فراوان وجود دارد و چشم ما روشن است.

وی ادامه داد: امروز این محفل با ارزش، با این ظرفیت بزرگ دانشمندان و استادان و رهبران دانشکده های فقط تکریم از یک هنرمند نبود بلکه تکریم نهج البلاغه است. این احترام گذاشتن به فرهنگ و ابراز علاقه به معنویت و کرامت انسانی است. ما هم از استاد منوچهری عزیز تقدیر و تشکر می‌کنیم. معامله با حضرت علی (ع)، معامله با انسانیت، عدالت، اخلاق، معنویت و جاذبه‌های انسانی است.

محمود قنبری هنرمند پیشکسوت عرصه دوبله نیز در بخشی از این مراسم ضمن تبریک عید غدیرخم، به بیان پیشینه های از فعالیت های استاد منوچهری پرداخت و گفت: ۶۳ سال خدمت عاشقانه و صادقانه استاد منوچهری و زندگی او را در چند دقیقه نمی‌توان گنجاند. ایشان در سال ۱۳۳۸ توسط مرحوم هوشنگ کاظمی و جلال مقامی به رادیو آمد و در نمایش های رادیویی هنر خود را برای مردم ارائه کرد. سپس راهی اتاق های دوبله فیلم ها شد و از سال ۱۳۴۰ به خواست مرحوم محتشم دوباره در رادیو مشغول به کار شد و بدین ترتیب سنگ بنا های هنری خود را در رادیو و دوبله با قدرت و قوت پی ریزی کرد.

وی ادامه داد: ایشان با بالا رفتن از پله های ترقی حرفه‌ای، قدم بر صحنه تئاتر گذاشت بر پرده نقره سینما هم درخشید. ظرف مدت کوتاه در دایره رادیو، تلویزیون، نمایش و سینما ردپایی عمیق به جای گذاشت اما علیرغم ارائه همه هنرها و کسب موفقیت، نگاهش به رادیو عمیق تر و عاشقانه تر بود و بیشتر گذر عمرش را وقف رادیو کرد. در نمایشنامه های بسیار و انواع برنامه های خاص رادیویی هنرنمایی کرد تا به مرحله کارگردانی نمایشنامه های رادیویی و مدیریت دوبلاژ فیلم ها رسید.

محمود قنبری در پایان عنوان کرد: استاد منوچهری شاگردان بسیاری تربیت کرد و هنوز هم عاشقانه رادیو را می‌پرستد و همکاری اش را ادامه داده است. ایشان در ذهن سیال و پویای خود و با تلاش مداوم در کارش، چهار حرفه مرتبط را به مقام استادی رساند که امیدوارم سرمشقی برای جوانان این سرزمین باشد.

در پایان مراسم حمید منوچهری با تشویق حضار روی سن آمد و همزمان با رونمایی از کتاب صوتی ترجمه نهج البلاغه گفت: همه حرف ها را دوستان گفته اند و من بر خود وظیفه می دانم که از همه همکاران و همراهان، به ویژه دکتر محسن سوهانی ریاست رادیو نمایش، دکتر محسن حبیبی، رسول توکلی، آرمان بیگدلی و دیگر همراهان قدردانی کنم چراکه بدون آنها این کار انجام نمی شد.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است