آخرین پرده «تئاتر فجر۴۱» | برگزیدگان بخش‌های مختلف معرفی شدند | پایگاه خبری صبا
امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۳۵

آخرین پرده «تئاتر فجر۴۱» | برگزیدگان بخش‌های مختلف معرفی شدند

مراسم اختتامیه چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، در تالار وحدت برگزار شد و برگزیدگان این دوره جشنواره معرفی شدند.


به گزارش صبا، مراسم اختتامیه چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با حضور  محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی، کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی، کوروش زارعی دبیر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و هنرمندان تئاتر در تالار وحدت با حضور پرشور مخاطبان و اهالی تئاتر  برگزار شد.

فاطمه صادقی‌زاده که اجرای این مراسم را برعهده داشت؛ خطاب به حاضران به گویش‌های گوناگون محلی با همراهی موسیقی محلی همان استان خوشامد گفت که این امر باعث شد فضای اختتامیه برای دقایقی تغییر کند.

مراسم اختتامیه چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با حضور  محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی، کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی، کوروش زارعی دبیر چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و هنرمندان تئاتر در تالار وحدت با حضور پرشور مخاطبان و اهالی تئاتر  برگزار شد.

فاطمه صادقی‌زاده که اجرای این مراسم را برعهده داشت؛ خطاب به حاضران به گویش‌های گوناگون محلی با همراهی موسیقی محلی همان استان خوشامد گفت که این امر باعث شد فضای اختتامیه برای دقایقی تغییر کند.

در ادامه حاضران در سالن شاهد پخش تیزری از روند برگزاری جشنواره همراه با تصاویری از نمایش‌های حاضر در جشنواره چهل‌ویکم بودند.

در این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمود سالاری معاون هنری وزیر ارشاد از حامی گت ‌آقازاده هنرمند جانباز از فریدون‌کنار مازندران قدردانی شد که این هنرمند جانباز هدیه خود را به ۱۳ شهید گروه تئاتر ایثار فریدون‌کنار و ۲۰ جانبازی که در سالن نشسته‌اند تقدیم کرد.

سپس از احمد محمدی‌زاده استاندار بوشهر، محمدعلی افروغ مدیرکل ارشاد بوشهر، محمد طیب استاندار کرمانشاه، سیدمحمود حسینی‌پور استاندار و حسین جوادی مدیرکل ارشاد استان مازندران و همچنین استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارسی قدردانی شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم به ایراد سخنانی پرداخت. محمد مهدی اسماعیلی در سخنانی ضمن تشکر از اهالی تئاتر و هنرمندان داخلی و خارجی و برگزارکنندگان جشنواره گفت: ما شعار عدالت فرهنگی را سرلوحه کارمان قرار دادیم و امشب با درخشش هنرمندان شهرستانی خلاءهایی که وجود داشت از بین رفت.

او اظهار داشت: ما از امروز به عنوان خادمان شما تعهد می‌دهیم زیرساخت‌های لازم را برای گسترش تئاتر در جای جای تئاتر کشور فراهم کنیم و شما اهالی تئاتر از این ظرفیت‌ها برای اعتلای فرهنگ و هنر کشور استفاده کنید.

در بخش بعدی مراسم با نمایش فیلمی درباره «الله قلی نظری» از این هنرمند پیشکسوت تئاتر گرگان از استان گلستان تجلیل شد.

همچنین پس از نمایش یک فیلم، از سید محمد احمدی از هنرمندان تئاتر قم نیز تجلیل به عمل آمد. احمدی بعد از حضور روی صحنه تالار وحدت ضمن ایراد سخنانی، از سوءاستفاده برخی از خارج‌نشینان نسبت به اتفاقات درون ایران انتقاد کرد و گفت: اگر انتقادی داریم، همین جا می گوییم.

آخرین بزرگداشت مراسم اختتامیه چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر هم به تجلیل از محمد الهی از بازیگران و کارگردان‌های پیشکسوت تئاتر خراسان اختصاص داشت. محمد الهی نیز در این بخش گفت: امیدوارم تمام مسئولان ما مثل کوروش زارعی دلسوز تئاتر باشند چون هیچ وقت فاصله میزش را با بچه‌های شهرستانی زیاد نکرد و همراه آن‌ها بود.

پیش از شروع مراسم، کتاب‌های پژوهشی این دوره جشنواره تئاتر فجر با حضور محمود سالاری، کاظم نظری، کوروش زارعی و ایوب آقاخانی مدیر بخش نمایشنامه‌نویسی برگزار شد. «نظریه و عمل درباره کارگردانی، بازیگری و اجرا»، «اجرا در شرق و غرب»، «نمایشنامه‌های برگزیده فجر چهل و یکم» در ۲ جلد، «درباره تئاتر، ادبیات نمایشی و نمایش خلاق» کتاب‌های این دوره از جشنواره بودند که و توسط انتشارات نمایش منتشر خواهند شد.

در این مراسم برگزیدگان بخش‌های مختلف رقابتی جشنواره در بخش خیابانی، صحنه‌ای و ملل معرفی شدند.

 

برگزیده‌های بخش خیابانی

موسیقی

جایزه موسیقی برگزیده بخش خیابانی به علی خاتمی برای موسیقی نمایش‌های «استامینوفن با طعم کدئین» و «لالایی‌های ننه ایران» با اهدای دیپلم افتخار و تندیس جشنواره تعلق گرفت.

در این بخش از محمد نادری برای نمایش «قل آب» تقدیر شد.

فضاسازی

جایزه برگزیده این بخش به امیر امینی برای نمایش خیابانی «صداهای خوابیده در خاک» با اهدای دیپلم افتخار و تندیس جشنواره تعلق گرفت.

در این بخش حسنا قبادی برای نمایش «لالایی‌های ننه ایران» مورد تقدیر قرار گرفت.

طراحی لباس

در این بخش گروه ایده‌پرداز صدف برای نمایش «شوشی و انگشتر» مورد تقدیر قرار گرفت.

نمایش‌های آیینی

گروه نمایشی «بی‌وقتی» به کارگردانی آدینه رحیم‌نژاد مورد تقدیر قرار گرفت.

گروه نمایشی «بهیگ هارونک» به کارگردانی علی قاضی مورد تقدیر قرار گرفت.

طرح و ایده

جایزه برگزیده این بخش به سوران حسینی برای نمایش «نبودن برای بودن» با اهدای دیپلم افتخار و تندیس جشنواره تعلق گرفت.

مجتبی خلیلی برای نمایش «کارت قرمز برای بازیکن خارجی» مورد تقدیر قرار گرفت.

کارگردانی

حسنا قبادی برای نمایش «لالایی‌های ننه ایران» رتبه سوم کارگردانی و تقدیر این بخش را دریافت کرد.

مهسا دهقانی برای نمایش «دردسر­های یک موجود موذی» رتبه دوم کارگردانی و تقدیر این بخش را دریافت کرد.

رتبه اول کارگردانی این بخش به سعید بادینی برای نمایش «پلاسما» به‌عنوان اثر برگزیده با اهدای دیپلم افتخار و تندیس جشنواره تعلق گرفت.

بازیگری زن

نجمه مهرابی خوزانی برای نمایش «استامینوفن با طعم کدئین» رتبه سوم بازیگری زن و تقدیر این بخش را دریافت کرد.

ساغر کیخا برای نمایش «پلاسما» رتبه دوم بازیگری و تقدیر این بخش را به دست آورد.

رتبه اول بازیگری زن به حسنا قبادی برای نمایش «لالایی‌های ننه ایران» به‌عنوان اثر برگزیده با اهدای دیپلم افتخار و تندیس جشنواره اهدا شد.

بازیگری مرد

مرتضی مودی برای نمایش «پلاسما» رتبه سوم بازیگری مرد و تقدیر این بخش را دریافت کرد.

سعید خبیری برای نمایش «دردسرهای یک موجود موذی» رتبه دوم بازیگری مرد و تقدیر این بخش را از آن خود کرد.

رتبه اول بازیگری مرد به بهنام کاوه برای نمایش «لیلی و مجنون» به‌عنوان اثر برگزیده با اهدای دیپلم افتخار و تندیس جشنواره تعلق گرفت.

تقدیر بازیگری خردسال

آیدا کیانی‌تبار بازیگر خردسال نمایش «گسار» مورد تقدیر قرار گرفت.

ایلیا حسن‌زاده بازیگر خردسال نمایش «مام» مورد تقدیر قرار گرفت.

برگزیده‌های بخش بین‌الملل

معرفی برگزیدگان بخش تئاتر ملل بخش بعدی مراسم اختتامیه بود.

طراحی نور

برگزیده: ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر جشنواره به منوچهر رحیمی برای نمایش «ایرانیان» از ایران به‌عنوان اثر برگزیده بخش طراحی نور تعلق گرفت.

تقدیر این بخش به رضا خضرایی برای نمایش «کرنر زیر درختان بلوط» از ایران با اهدای لوح تقدیر و ۱۰۰۰ دلار جایزه نقدی تعلق گرفت.

طراحی گریم

برگزیده: ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر این بخش به آلاله بیگدلی برای نمایش «ایرانیان» از ایران به‌عنوان برگزیده این بخش اهدا شد.

طراحی لباس

برگزیده: ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر به محبوبه سلطانی برای نمایش «ایرانیان» از ایران به‌عنوان اثر برگزیده اهدا شد.

تقدیر این بخش به فرزاد هدایت برای نمایش «مکبث زار» از ایران با اهدای لوح تقدیر و ۱۰۰۰ دلار جایزه نقدی تعلق گرفت.

طراحی صحنه

۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر به احمد الجابری برای نمایش «مدق الحنا» از عمان به‌عنوان اثر برگزیده اهدا شد.

تقدیر این بخش به علی السودانی برای نمایش «امل» از عراق با اهدای لوح تقدیر و ۱۰۰۰ دلار جایزه نقدی تعلق گرفت.

بخش موسیقی

برگزیده: ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر این بخش به بهرنگ عباسی برای موسیقی نمایش «مکبث زار» از ایران به‌عنوان اثر برگزیده اهدا شد.

تقدیر این بخش به یوسف الحارثی برای نمایش «مدق الحنا» از عمان با اهدای لوح تقدیر و ۱۰۰۰ دلار جایزه نقدی تعلق گرفت.

بازیگری زن

برگزیده:۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر این بخش به مرجان آقانوری برای نمایش «آلاء» از ایران به‌عنوان اثر برگزیده رسید.

تقدیر این بخش به ترضاب احمد حسن الکرخی برای نمایش «امل» از عراق با اهدای ۱۰۰۰ دلار جایزه نقدی و لوح تقدیر تعلق گرفت.

بازیگری مرد

برگزیده:۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر این بخش به حیدر جمعه برای نمایش «امل» از عراق تعلق گرفت.

تقدیر این بخش به حامد یزدی برای نمایش «ایرانیان» از ایران با اهدای ۱۰۰۰ دلار جایزه نقدی و لوح تقدیر تعلق گرفت.

نمایشنامه‌نویسی

برگزیده:۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر بخش نمایشنامه‌نویسی به اصغر خلیلی برای نمایش «کرنر زیر درختان بلوط» از ایران به‌عنوان اثر برگزیده اهدا شد.

تقدیر این بخش به مسعود بیگلری و امیررضا ملکی برای نمایش «کلاه قرمزی» از ایران با اهدای لوح تقدیر و ۱۰۰۰ دلار جایزه نقدی تعلق گرفت.

کارگردانی

برگزیده:۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر بخش کارگردانی به جواد الاسدی برای نمایش «امل» از عراق به‌عنوان اثر برگزیده رسید.

تقدیر این بخش به اصغر خلیلی برای نمایش «کرنر زیر درختان بلوط» با اهدای لوح تقدیر و ۱۰۰۰ دلار جایزه نقدی تعلق گرفت.

بهترین نمایش

نمایش «امل» به کارگردانی جواد الاسدی از عراق با دریافت ۱۵۰۰ دلار جایزه نقدی، تندیس جشنواره و لوح تقدیر به‌عنوان بهترین نمایش این بخش معرفی شد.

تقدیر این بخش به ابراهیم پشت‌کوهی برای نمایش «مکبث زار» از ایران با اهدای ۱۰۰۰ دلار جایزه نقدی و لوح تقدیر تعلق گرفت.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تمساح خونی
    114/077/276/500
  • بی‌بدن
    28/001/036/000
  • سال گربه
    20/697/483/000
  • آپاراتچی
    4/337/816/000
  • ایلیاجستجوی قهرمان
    3/385/558/500
  • پرویز خان
    3/300/677/000
  • نوروز
    3/136/309/000
  • آسمان غرب
    2/879/984/500
  • مست عشق
    پیش فروش 1/424/095/000