برگزیدگان سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم۱۰۰ معرفی شدند | پایگاه خبری صبا
امروز ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۱۶
با سخنان رئیس سازمان سینمایی و تجلیل از رسول صدرعاملی

برگزیدگان سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم۱۰۰ معرفی شدند

مراسم اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ با حضور جمعیتی قابل توجه در تالار ایوان شمس برگزار شد و برگزیدگان این دوره جشنواره معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار سینما صبا، این مراسم با تاخیر یک ساعته و با اجرای عبداله روا برگزار شد.یکی از بخش‌های جذاب اختتامیه جشنواره، اجرای موسیقی آن بود، یک گروه آکاپلای ایرانی هنگام ورود و خروج منتخبین با نواهایی متنوع آن‌ها را همراه کردند، ضمن آن که صحنه‌آرایی و دکور مراسم، فضایی بومی و جذاب به آن بخشیده بود.

در ابتدای این مراسم پس از پخش سرود ملی و قرائت آیاتی چند از کلام‌الله مجید تیزر این رویداد پخش شد.
سپس عبدالله روا به عنوان مجری روی صحنه آمد و گفت: این جشنواره بعد از چند سال وقفه اینبار در یک جمع گرم برگزار می‌شود و به شما خوشامد می‌گویم. بنا نیست که مراسم خیلی جدی و خشک باشد. نمی‌خواهیم که یک شب خسته‌کننده داشته باشیم به گونه‌ای که همه به ساعت‌های خود نگاه کنند پس سعی کنیم بیشتر به ما خوش بگذرد.
در ادامه کلیپ صحبت‌های یوسف منصوری دبیر جشنواره فیلم ۱۰۰ پخش شد.
سپس یوسف منصوری دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ به دعوت مجری روی سن آمد و ضمن خوشامدگویی و تبریک اعیاد شعبانیه گفت: گفته شد دوستان ما امشب جشنواره را جوانانه دیدند و من هم تا به امروز کلیپ را ندیده بودم. اگر شوخی کردیم و گفتیم و خندیدیم، خاطره‌ است و امیدوارم بزرگان سینما ما را ببخشند.
در ادامه عبدالله روا اعلام کرد در طول مراسم کلیپ‌های طنزی پحش خواهد شد که با این ایده ساخته شده‌اند که اگر کارگردان‌های بزرگ سینما فیلم ۱۰۰ثانیه‌ای می‌ساختند چگونه فیلمی بود. کلیپ اول «رهایی» نام داشت و به عنوان فیلم ۱۰۰ثانیه‌ای پخش شد و در سکانس‌های متعددی باعث خنده حضار شد. سپس گروه «آکاپلا نیاوران» روی صحنه آمد و به اجرا پرداخت.
پس از آن کلیپ آثار بخش بین‌الملل جشنواره ۱۰۰، موشن هیات انتخاب و تیزر معرفی اعضای هیات داوران این بخش برای مخاطبان به نمایش درآمد.

در ادامه این مراسم با حضور هادی مقدم‌دوست، محمدرضا خردمندان، ویلیام استرلینگر، الکساندروس گاستاپولوس اعضای هیات داوران بخش بین‌الملل جشنواره ۱۰۰ و پخش کلیپ نامزدهای بخش‌های مختلف، جوایز این بخش اهدا شد.

«پیشنهادهای کاغذی» رتبه اول پویانمایی را کسب کرد.
دیپلم افتخار مستند به «هیس‌طوری» اثر اسماعیل عظیمی رسید.
تندیس بهترین فیلم مستند به «آخرین شعر یرموگ» اثر کیومرث محمد چنارانی اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین فیلم داستانی به اثر «بارسا» ساخته شیوا پراسا رسید.
تندیس بهترین فیلم داستانی مشترکا به فیلم‌های «ابر» ساخته آندریان فابیانو استلا و «بالای سر» ساخته کارلز آندرس ریس رسید که وزیر مختار کشور ونزوئلا به نیابت از برندگان این جایزه را دریافت کرد.


در ادامه کلیپ دوم ۱۰۰ثانیه‌ای با نام «تولد» به عنوان اثری که اگر ابراهیم حاتمی‌کیا ۱۰۰ثانیه‌ای می‌ساخت، احتمالا پخش می‌شد، برای مخاطبان به نمایش درآمد.
سپس تیزری از آثار بخش کودک و‌ نوجوان و ویدیویی از اعضای هیات انتخاب و داوران این بخش پخش شد و برای اهدای جوایز بهرام‌ عظیمی، علی جانباز، هادی محمدیان داوران بخش کودک و نوجوان با تشویق حضار روی صحنه آمدند.
این بخش سه تندیس داشت که بدون اولویت اهدا شد.
اولین تندیس به «درخت ترش» ساخته اکبر تراب‌پور و دومین تندیس به «پدرم» ساخته احسان عابدنیا تعلق گرفت.
عابدنیا پس از دریافت جایزه‌اش گفت: این فیلم حاصل تلاش جمعی از بچه‌های اصفهان در کارگاه استاد خردمندان بود. همه دوستانی که در این کارگاه بودند در ساخت این فیلم سهیم هستند. پیامی که این کارگاه برای ما داشت این بود که با کمترین امکانات می‌شود بهترین فیلم را ساخت.
سومین تندیس مشترکا به ۲ فیلم «کیک تولد» ساخته وحید انصاری و «قاب دلتنگی» به کارگردانی محسن عقیلی رسید.

در بخشی از این مراسم از رسول صدرعاملی کارگردان آثاری همچون «گل‌های داوودی»، «من ترانه پانزده سال دارم» و «دختری با کفش‌های کتانی» به پاس چند دهه فعالیت در بخش کودک و نوجوان، توسط کمال تبریزی و پوران درخشنده تجلیل شد.

صدرعاملی پس از گرفتن جایزه افتخاری خود از جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در سخنانش گفت: هنوز سینما زنده است. با همه مسایل و مشکلات اینجا سرزمین ماست و بچه‌ها و سینماگرانی که دارند مثل ما می‌شوند، سینما را متعالی نگه خواهند کرد. آنها هرگز این کشور را ترک نمی‌کنند، می‌مانند، می سازند و با سینما و ادبیات حرف خود را به همه جهان می‌گویند. ما هستیم و می‌مانیم و با هم می‌سازیم.

سپس عبدالله روا مجری برنامه مطرح کرد: جشنواره سیزدهم دارای حامیانی است که پای کار بودند و محبتشان نسبت به هنرمندان حداقل در این فرصت اثبات شد. خدا را شکر می‌کنیم که در جمع ما حضور دارند و برای اهدای جوایز ویژه حامیان جشنواره روی صحنه می‌آیند‌.

محسن یزدی مدیر شبکه مستند، محمدرضا خروشرو مدیر شبکه نسیم و مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران برای اهدای جوایز این بخش روی صحنه آمدند.

جایزه بهترین فیلم از نگاه شبکه مستند به اثر «قاچ» ساخته فاطمه مرزبان رسید.

جایزه بهترین فیلم از نگاه شبکه نسیم به اثر «تاسمانی» ساخته میثم مهدوی اهدا شد‌.

جایزه حمایت و بهترین فیلم انجمن سینمای جوانان به ۲ اثر «سینما بی پول» ساخته علی عارف نسب و «نشانه» اثری از سعید ولیزاده رسید‌. مجری خاطرنشان کرد:حمایت انجمن سینمای جوانان به این صورت است که از آثار بعدی این عزیزان حمایت خواهند کرد.

سپس داوران بخش ملی برای اهدای جوایز روی صحنه آمدند.

در ادامه مراسم، موشن هیات انتخاب و ویدیو داوران بخش ملی جشنواره فیلم ۱۰۰ به نمایش درآمد و سپس داوران بخش ملی از جمله محمدحسین لطیفی، کمال تبریزی، حسین دارابی، امیررضا مافی و جواد قارایی برای اهدای جوایز این بخش روی صحنه آمدند.

دیپلم افتخار بخش پویانمایی ملی به فیلم «چشمهایش» ساخته محمدرضا چاکرالحسینی رسید.

تندیس سوم بخش پویانمایی ملی به زیبا ارژنگ برای اثر «خورشید آسمان، خورشید کاشی» رسید.

تندیس دوم بخش پویانمایی ملی به «وارونه» ساخته فهیمه قائدی اهدا شد.

تندیس اول بخش پویانمایی ملی به «پیچ تاریخی» اثر میلاد محمدی رسید.

در ادامه کمال تبریزی به دعوت عبدالله روا برای بیان خاطره درباره رسول صدرعاملی گفت: خاطره‌ای به آن صورت از او ندارم؛ اما چیزی که امشب دلم می‌خواست بگویم، البته با اجازه رسول عزیز‌ چون می‌داند خیلی لزومی ندارد خاطره‌ها هرجایی بیان شود‌.

دلم می‌خواهد از جشنواره بگویم که در سال‌های قبلی یک الی دو دوره داور جشنواره بودم و با امسال که مقایسه می‌کنیم قابل باور است و خیلی از بچه‌ها رشد کردند.

امیدوارم روز به روز بچه‌ها رشد کنند، فیلم‌هایی که انتخاب شدند درجه یک بودند.  فیلم‌هایی که در واقع نامزد شدند هم برنده شدند و فکر نکنیم کسانی که دیپلم افتخار گرفتند، تنها برنده این جشنواره هستند.

تبریزی بیان کرد: مجموعه‌ فیلم‌هایی که با دوستان تماشا کردیم اینطور بود که جنبه نقدشان بیشتر بود و اجازه دهیم در این حوزه جوانان هر جور تجربه‌ای را داشته باشند.

وی در پایان گفت: در سینمای بلند ممکن است فیلمی حس ناامیدی به وجود بیاورد. هیچ چیزی را ممیزی نکنیم تا آنچه را در ذهنشان است، باور کنند و به جامعه انتقال دهند. امیدوار هستم فیلم‌های زیبا، شکوفا و پُرباری در آینده از این جوانان در سینمای ایران ببینیم‌.

سپس ویدیو‌ بخش مستند ملی جشنواره ۱۰۰ به نمایش درآمد و برندگان این بخش معرفی شدند.

دیپلم افتخار بخش مستند ملی به اثر «دونده» ساخته محمد نجفی تعلق گرفت و وی گفت: ممنونم از جشنواره فیلم ۱۰۰ که به دیده شدن بچه‌ها کمک می‌کند. همچنین ازدوستان سفیر فیلم تشکر واز عزیزان  دعوت میکنم تا در کارگاه‌های سفیر فیلم هم شرکت کنند.

تندیس سوم بخش مستند ملی به «سیلاب» اثر سید حمید موسوی اهدا شد

تندیس دوم بخش مستند ملی به «روستای من» اثر محمدرضا دهستانی رسید.

تندیس اول بخش مستند ملی به « مادر» ساخته نعمت‌الله سرگلزایی تعلق گرفت.

در ادامه کلیپ دوم ۱۰۰ثانیه‌ای با نام «فرزانه» به عنوان اثری که اگر داریوش مهرجویی می‌ساخت، احتمالا پخش می‌شد، برای مخاطبان به نمایش درآمد.

پس از پخش ویدیوی کوتاهی از بخش داستانی ملی، جوایز برندگان اهدا شد.
دیپلم افتخار بخش داستانی ملی به اثر «ماموریت کاری» ساخته حسن حبیب‌زاده رسید.

تندیس سوم بخش داستانی ملی به اثر «ده» ساخته فریاد خسرویانی اهدا شد.

تندیس دوم بخش داستانی ملی به اثر «تولد» ساخته سید امیر سجاد حسینی تعلق گرفت.

تندیس اولین  بخش داستانی ملی به اثر «ردپا» ساخته مصطفی اعلمی اهدا شد.

جایزه ویژه دبیر: ۱۰۰ + ۱۰۰= ۲۰۱ (عطیه سادات حجتی) و (مهدی شاهسواری)

در ادامه جواد قارایی در سخنانی گفت: بسیار خوشحالم که در خدمت شما هستم، سرو ایرانی را در پشت سر من می بینید، سرو ایرانی نماد ایران و ایرانی است از این رو که ایرانی ها انسانهای مقاومی هستند. روستایی در خراسان رضوی بنام «ریش خار» وجود دارد که نام، عمق و فرهنگ بسیار زیادی دارد و در زمان حمله مغول ها، نتوانستند این روستا را بگیرند. مردم ریشه خوردند ولی تسلیم مغول‌ها نشدند و در نهایت مغولها عقب نشینی کردند. می‌خواهم به فیلمسازان جوان بگویم که سرو ایرانی را سرلوحه خود قرار دهید، تسلیم و خسته نشوید و مانند سرو ایرانی به راه خود ادامه دهید.


سپس محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی روی صحنه آمد و بیان کرد: خوشحالم که امشب در خدمت شما هستیم و خوشحال‌ترم از اینکه در این رویداد استعدادهای خوبی کشف شد هیات داوران آثار فیلمسازان را دیدند و انتخابشان کردند. این موضوع آینده خوبی را برای سینمای ایران رقم می‌زند. روزهای خوب و پر تلاشی را پیش رو داریم، فضا آماده است برای اینکه جوانان بیایند و سینما پوست‌اندازی کند البته در کنار پیشکسوتان منتظر همه شما هستیم.

در ادامه محمد مهدی دادمان رییس حوزه هنری هم گفت: اعیاد شعبانیه را به همه تبریک می‌گویم و خیر مقدم می‌گویم به همه کسانی که در این چند روز به جشنواره آمدند. من تنها به تشکر اکتفا می‌کنم از عزیزانی که کمک کردند این جشنواره برقرار باشد، از هیات اجرایی تا دبیر و دوستانی که از ماه‌ها قبل رنجی را که تحمل کردند، به استان‌ها سفر کردند و کمک کردند فیلم‌سازان جرات حضور در صحنه را پیدا کنند. از کسانی که کمک کردند جشنواره صد یک بار دیگر پرچمش به اهتزاز دربیاید تشکر می‌کنم این موضوع نوید بخش استعدادها و نگاه‌های نو در سراسر کشور است تا  قصه‌ها و روایت‌هایی جدید داشته باشیم.

 

 

.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تمساح خونی
    110/472/484/000
  • بی‌بدن
    26/214/863/000
  • سال گربه
    18/031/038/500
  • آپاراتچی
    4/245/817/500
  • پرویز خان
    3/263/887/000
  • نوروز
    3/001/113/000
  • ایلیاجستجوی قهرمان
    2/962/112/500
  • آسمان غرب
    2/566/028/000