به گزارش صبا، مریم کاظمی، کارگردان و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون نامی آشنا و قدیمی در عرصه هنرهای نمایشی است. او گرچه سالها در حیطه کارهای بزرگسال به ایفای نقش پرداخته بود اما چند سالی است که به شکل مستمر در زمینه تولید تئاتر برای کودکان و نوجوانان فعالیت دارد و حالا دیگر در این بخش نیز به هنرمندی سرشناس و معتبر تبدیل شده که میتوان روی کیفیت کارهایش حساب کرد و از تماشای هر نمایش او لذت برد. کاظمی این روزها درگیر تمرین نمایش جدیدش با عنوان «سیندرلا» برای اجرا در سال جدید است. به بهانه فرا رسیدن سال نو، با این هنرمند محبوب بچهها و بزرگترها گفتوگویی داشتیم.
او گفت: میتوان گفت سال ۱۴۰۱ به نوعی سایه کرونا را با خود داشت، وقتی که سال نو شروع شد و به دنبال آن هنوز این ترس و تردید که آیا مجاز است دور هم جمع بشویم یا نه، تا مدتها و ماهها بعد از شروع سال بر فعالیتهای هنری حاکم بود. من سعی کردم با تشکیل کلاسهای بازیگری برای کودک و نوجوان به نوعی این خلأ تولید را که در چند سال گذشته داشتیم، پوشش بدهم. همچنین تلاش کردم از نیمه دوم سال، دو نمایشی را که قبلاً هم اجرا کرده بودیم، به صورت رپرتوار همزمان اجرا کنم تا کمکم دوباره روی ریل مسیر اجراها برگردیم و بتوانیم آن نشاط و انرژی لازم را برای کارمان کسب کنیم اما مسائل اجتماعی هم وجود داشت که برای همه خیلی دردناک بود و شرایطی را رقم زد که خیلیها نمیدانستیم چگونه باید برخورد بکنیم و چه کاری درست است و چه کاری درست نیست.
کاظمی ادامه داد: آیا دست روی دستگذاشتن یا کار نکردن خوب است؟ هر واکنشی که همکاران ما داشتند، ممکن بود با برخوردهایی مواجه بشود که آنها را به عنوان مانعی برای ادامه حرکتشان بدانند. به همین دلیل، راحتترین کار این بود که کسی حرکتی نکند. هیچکس مورد ارزیابی و سنجش قرار نگیرد و همه کنار بکشیم و به صحنههای خالی نگاه بکنیم که روزبهروز فرسودهتر میشود. در صورتی که این ماییم که داریم فرسوده میشویم. این شرایط جامعه و زندگی ماست که به همان نسبت که در روحیه و اخلاقمان تاثیر دارد، میتواند بر کارمان هم تاثیرگذار باشد؛ حالا هر کس به نوعی و با هر رنگ و بو و طعمی.الان شرایطی نیست که به کسی توصیه کنیم چه کار باید بکند یا نکند! مثلا روحیهات باید خوب باشد و حتماً باید به تماشای کارها بروی! نه، به نظرم باید اجازه بدهیم هر کسی خودش روشی را انتخاب بکند که حالش را بهتر میکند یا بهتر با اجتماع خودش ارتباط برقرار میکند؛ با همسایهها و در همان دایره معاشرتهای محدود یا گاهی گسترده خودش. طبیعتاً در مسیری که هر کس به عنوان فردی از آحاد جامعه طی میکند، همه به دنبال موزیک خوب، فیلم و تئاتر خوب، داستان و شعر خوب و راه و حال و حرکت خوب هستند. اینکه بگوییم کار خوب بیافرینیم تا تماشاگر هم خوب استقبال کند، کمی به شعار نزدیک میشود اما این هم الان مقدور نیست، چون زیرساختهایش ناگهان به وجود نمیآید.
این هنرمند تئاتر در ادامه اظهار داشت:از دیگر سو اینکه ما ناگهان تصمیم بگیریم در نوروز چه کار بکنیم که تماشاگر با سینما و تئاتر آشتی بکند، تصمیمی نیست که بشود یکشبه یا طی یک هفته و یک ماه گرفت. سالها کار شده تا مثلاً مخاطب برای یک رویداد یا شرایطی آمادگی یافته و خودش را ساخته، رشد کرده و منتظر آن رویداد است.اگر قرار باشد همه روزنهها بسته بشود، زمان میخواهد تا دوباره اینها بازسازی بشود و راههای ارتباطی جاری بشود، خون در رگها جریان پیدا بکند، ضربان قلبها بتپد و دوباره زندگی اطراف مردم جاری بشود و این رودخانه شناور باشد.
او تصریح کرد: ما کار خاصی نباید بکنیم، بلکه باید مثل همیشه به مسیرمان ادامه بدهیم و بگذاریم مردم یا درستتر، مخاطبان به روش خودشان تصمیم بگیرند که چه زمانی و چگونه به رودخانه زندگی هنری بپیوندند.
منبع: ایران تئاتر
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است