به گزارش خبرنگار سینما صبا، «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» در دهه شصت، در تداوم حیات نوپای خود، یکی از مهمترین مراکز فرهنگی برای نسل کودک و نوجوان آن دوره بود. به مرور این نقش و اهمیت با افت و خیزهایی روبهرو شد تا این که در دهه نود، باردیگر با ورود و حضور مدیرانی دیگر، بر این نقش مهم تأکید شد و رنگ و جلایی دوباره به کانون بخشیده شد.
دو سال پیش مطرح کردن بحث زیانده بودن کتابخانههای کانون و مسائلی نظیر آن، سبب شد تا شایعاتی درباره «تعطیلی» این مرکز فرهنگی به وجود بیاید که البته بیش از آن که رنگ و بوی فرهنگی و یا اقتصادی داشته باشد، رنگ و بوی سیاسی داشت.
اما حالا، خوشبختانه آن تلاطمات خوابیده است و چه خوب که مدیران جدید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، جای انفعال، جای پاک کردن تاریخ تاسیس و … به اهمیت این سرمایه فرهنگی واقف شدهاند و امید میرود در آینده نزدیک، به ویژه در عرصه سینما شاهد رونق بیشتر تولید فیلم کوتاه کانونی و ظهور نسل تازه فیلمسازان باشیم. ضمن آن که در جشنواره فیلم فجر آینده، شاهد فیلمی باشیم که کانون جای مشارکتجویی با سایر نهادها و تشکلها مستقلا تولید کرده باشد…
در نشست مشترک مجموعه مدیران سازمان سینمایی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که دیروز برگزار شد، «حامد علامتی» مدیرعامل این تشکل قدیمی فرهنگی نقطه نظراتی را ارائه داد که به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون میخوانید:
حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این نشست عنوان کرد: با رویکرد جدیدی که در حوزه فرهنگ در دولت سیزدهم حاکم شده، میتوان کارهای ماندگار و بزرگی را در حوزه کودک و نوجوان ثبت کرد. مطالبه مقام معظم رهبری هم، همواره بر این بوده که محصولات کانون باید به دست همه کودکان این سرزمین، اعم از کودکان کار، دانشآموزان استثنایی و دیگران برسد و ما در این راستا اهتمامی جدی داریم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ضمن ابراز خرسندی از تحکیم تعاملها بین کانون و سازمان سینمایی، این همکاری را به فال نیک گرفته و اظهار داشت: سازمان سینمایی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حیطه وظایف ذاتی خود، زمینههای همکاری عمیق و مشترکی داشته و به تعبیر دقیقتر، این دو نهاد همکار راهبردی یکدیگر هستند. از این رو، ما آمادگی آن را داریم تا در زمینه سرمایهگذاری در حوزه کودک و نوجوان با سازمان سینمایی اقدامهای جدی و بزرگی از منظر سرمایهگذاری داشته باشیم.
وی افزود: نکته مهم در شرایط کنونی این است که اهالی سینما، نگاه ویژهای در سطوح عالی به حوزه کودک و نوجوان ندارند و باید این نگاه را تقویت کرد. سینمای کودک و نوجوان از ظرفیتها و توانمندیهای عمیقی برخوردار است که میتوان بر پایه تعامل سازنده بین کانون و سازمان سینمایی این ظرفیتها را بیش از پیش، بالفعل و کارآمد کرد.
علامتی در ادامه گفت: در حوزه اکران دانشآموزی سینماها در سال تحصیلی جدید، ما ظرفیتهای خوبی در حوزه وزارت آموزش و پرورش داریم و کانون هم از ظرفیت خوبی به شکل تخصصی در این حوزه برخوردار است. بر همین اساس، ما به دنبال سینمای دانشآموزی هستیم و میتوان از طریق کارگروههای تخصصی در این زمینه، اقدامهای جدی و عملی ماندگاری را برداشت.
مدیرعامل کانون، تصریح کرد: همه مراکز کانون باید در حوزه پیرامونی خود، پوشش فرهنگی مناسبی داشته باشند و انشالله در سال تحصیلی جدید بتوانیم، زمینه اکران دانشآموزی در حوزه کودک و نوجوان را با تکیه بر همین ظرفیت فعال کنیم.
وی، تاکید کرد: حتما برای کانون، ارتقا کیفیت و تولید آثار فاخر در همه حوزهها اعم از چاپ و نشر، سرگرمی و اسباببازی و همچنین تولیدات سینمایی بهطور جدی در دستور کار قرار دارد. چرا که مخاطبان ما، کودکانی هستند که در واقع، سرمایههای واقعی و آیندهسازان کشورند. کانون اگر میخواهد رشد و بالندگی روزافزونی را تجربه کرده و بازیابی دوران اوج خود را تجربه کند، حتما باید از کمک و همافزایی سایر دستگاهها و نهادهای دستاندرکار نیز بهره بگیرد و از همین رو، همه باید به کانون در این راستا کمک کنند.
علامتی، خاطرنشان کرد: همانگونه که بارها عنوان کردم، ما در عرصه بینالمللی به طور جدی به دنبال تقویت دیپلماسی کودک هستیم و همچنین در حوزه استاپموشن نیز ظرفیتهای خوبی داریم. نکته مهم در دستور کار ما، رصد دقیق و کارشناسی میدانی و تولید آثار متناسب با نیازهای واقعی در حوزه کودک بوده و بدون تردید، نمیتوان بدون پژوهش و رصد میدان به طور کارا و مناسبی وارد این عرصه شد.
وی در ادامه، عنوان کرد: هماکنون بیش از هزار مرکز کانون در سراسر کشور داریم که از این میان، بیش از ۸۰ درصد مراکز به صورت ثابت و بقیه به شکل سیار در کلانشهرها و دورافتادهترین روستاها به ارائه خدمات به مردم و جامعه هدف میپردازند.
مدیرعامل کانون، اشارهای هم به زمینههای همکاری سازنده با سازمان سینمایی داشت و تصریح کرد: سالنهای خوبی در مالکیت کانون قرار دارند که میتوان آن را برای ارائه خدمات فرهنگی و بصری به کودکان و نوجوانان با مشارکت سازمان سینمایی تجهیز کرد. به هر ترتیب، ما در حدود ۱۶میلیون دانشآموز در سراسر کشور داریم که میتوان از طریق سینما، خدمات فرهنگی خوبی به آنها ارائه کرده و به شکل سازندهای در راستای تربیت نسل جدید هنر و اندیشه تلاش کرد.
محمدرضا کریمیصارمی، معاون تولید کانون نیز در این نشست اظهار کرد: تجهیز سالنهای کودک و نوجوان نیز از جمله مسائل مهمی است که نباید از آن غافل باشیم. به هر حال، نزدیک به ۲۰۰ سالن در اختیار کانون قرار دارد که میتوان با همکاری سازمان سینمایی و تجهیز این سالنها، بهویژه شهرهای فاقد سینما را صاحب امکانهای خوبی در حوزه کودک و نوجوان کرد. در حال حاضر در حال اجرای طرحی هستیم که به موجب آن بهزودی، نخستین سینمای دانشآموزی را در سینما تئاتر کانون واقع در خیابان خالد اسلامبولی (وزرا سابق) راهاندازی خواهیم کرد. مجموعهای که میتواند با توجه به بضاعت خوب کانون در آرشیو مناسبی از آثار کودک و نوجوان، سلایق و گروههای سنی مختلف را در بر بگیرد. به هر حال، گنجینه بسیار ارزشمندی در کانون و بنیاد فارابی وجود دارد که میتوان آن را در این مجموعه نمایش داد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است