«مشت‌های زنگ‌زده ساحل قو» مستندی درباره تاریخچه بوکس در انزلی | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۳:۵۸
بابک طاهری در گفت‌وگو با صبا:

«مشت‌های زنگ‌زده ساحل قو» مستندی درباره تاریخچه بوکس در انزلی

مستند تازه بابک طاهری به تاریخچه ورزش بوکس در شهر انزلی و سرنوشت ورزشکاران این رشته می‌پردازد.

بابک طاهری، مستندساز در گفت‌وگو با خبرنگار سینما صبا درباره موضوع مستند «مشت‌های زنگ‌زده ساحل قو» گفت: این مستند به موضوع ورزش بوکس در بندر انزلی می‌پردازد. در المپیک‌مونیخ از کشور ایران ۶ نفر بوکسور شرکت کردند که از میان آن‌ها ۴ نفرشان انزلی‌چی بودند. درواقع، شهر انزلی مهد بوکس ایران بوده است، اما متاسفانه امروزه هیچ‌ملی‌پوشی در رشته بوکس در شهر انزلی دیده نمی‌شود.

او‌‌ درباره علت ساخه این اثر ادامه داد: در‌ ابتدای کار، اطلاع زیادی درباره رشته بوکس شهر انزلی نداشتم. اما رئیس شورای شهر وقت انزلی به من توضیح دادند که ستارگان بوکس این شهر امروز در آستانه مرگ یا در خانه سالمندان هستند. این جریان در نظرم بسیار تراژیک و دراماتیک جلوه‌ کرد و تصمیم گرفتم درباره‌اش کار بسازم. باید بدانید که یکی از قهرمانان بوکس شهر امروز در آژانس کار می‌کند و دیگری در گوشش سمعک دارد و به تنهایی روزگار می‌گذراند. این افراد قهرمانان یکی از بزرگ‌ترین تورنمنت‌های دنیا هستند و نباید به این شکل زندگی کنند.

طاهری درباره این که آثار ورزشی عمدتا انگیزه‌بخش هستند اما این مستند بار تراژیک بیشتری دارد، گفت: ورزش، همواره مقوله‌ای پر شور و هیجان است. اما در پشت پرده ورزش‌های قهرمانی اتفاقات تلخی پنهان شده که ریشه در بی‌توجهی دارد. من در جست‌و‌جوی این بودم که بفهمم چرا در شهر انزلی رشته بوکس به کلی نابود شده است. دوست داشتم صدای این ورزشکاران را به مسئولان برسانم و بپرسم آدم‌هایی که برای کشور خود افتخارآفرینی می‌کنند چرا امروز باید زندگی سختی داشته باشند.

او درباره آخرین وضعیت از ساخت اثر گفت: کار تولید مستند به‌پایان رسیده و صداگذاری آن نیز به تازگی تمام شده است. امیدوارم اولین نمایش فیلم در جشنواره «سینماحقیقت» باشد. البته مستند، یک اکران خصوصی داشت که در آن نمایش بوکسورها و خانواده‌هایشان به تماشای اثر نشستند. یکی از اتفاقات خوشایند ساخت این مستند استقبال این ورزشکاران از ساختن چنین اثری بود. این‌روزها با مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی برای ساخت مستند جدیدم که درباره یک شخصیت ماندگار در گیلان است وارد مذاکره شدم.

فهرست عوامل این اثر عبارتند از:

تهیه کننده و کارگردان: بابک طاهری، مدیر تصویربرداری: عبدالله شکری، دستیار اول کارگردان و مدیر برنام‌ریزی: شهریار محمدزاده، مدیر تولید: رحمان طاهری، مدیر صدابرداری: پیمان خدایی، تدوینگر: عبدالله‌ شکری، تحقیق و پژوهش :بابک طاهری، گوینده متن: کمال مسافری، طراح پوستر: الناز خاکزاد، صداگذار:رضا خوش گفتار، عکاس پشت‌صحنه : میثاق پورعسگرپرست، پشتیبانی تجهیزات: استودیو ترنج اردبیل، با تشکر از حاج شعبان جعفری رئیس شورای شهر بندرانزلی و شهریار محمدزاده.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است