کیوان ساکت نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی در گفتوگو با خبرنگار موسیقی صبا در آعاز یازدهمین سال فعالیت مجموعه رسانهای صبا گفت: در زمینه فرهنگ، رسانهها بسیار میتوانند کمک کنند اما اصولا در همه دنیا، جوامع احتیاج به آموزش دارند چون هیچ انسانی خوب و بد یا علاقهمند به فرهنگ و موسیقی به دنیا نمیآید؛ پس نقش رسانهها در فرهنگسازی بسیار مهم است.
او ادامه داد: بخشی از کار رسانه، آگاهیدادن به مردم در همه زمینهها است، به ویژه زمینههای فرهنگی که در ساختار جامعه بسیار نقش دارد. اگر رسانه بتواند از نگاه فرهنگی مردم را آگاه کند، نقش بسیار بزرگی ایفا کرده است. برای نمونه در دوره ای که در صدا وسیمای جمهوری اسلامی آنقدر به موسیقی سنتی [که من ترجیح میدهم به آن موسیقی ملی بگویم] بیمهری شده بود و در عوض، به پاپهای بسیار کممحتوا و ساده – که ساختشان بیش از دو الی سه روز طول نمیکشید- بها داده بودند که ذوق و سلیقه مردم را بسیار پایین آوردند. پس رسالت رسانه در این بین چیست؟! میتواند در شکلدادن به ذوق مردم و آشنا کردن آنها به فرهنگ راستین و انسان ساز هر جامعهای نقشآفرین و تعیین کننده باشد.
ساکت ادامه داد: همانطور که اشاره کردم، درست است که رسانه باید آگاهی رسانی کند اما میتواند زمینه آموزشی داشته باشد و درباره آموزش درست شنیدن و خواندن آگاهی دهد. من گاهی که بر حسب اتفاق برنامهای یا یک بخش خبری صدا وسیما را گوش میدهم یا میبینم، متوجه میشوم واژههای بسیاری را نادرست به کار میبرند. مانند عملیاتها و مراسمها که اسم جمع هستند و نباید جمع بسته شود… واژه نادرست دیگری که بسیار به کار برده می شود (میباشد یا نمیباشد) است که همواره در اپراتورهای تلفن یا قبضها از این واژه نادرست استفاده میشود، در حالی که در ادبیات و زبان فارسی چنین واژهای نداریم و در زبان پارسی مصدر یا بن مایه باشیدن نداریم که استمراری اش کنیم. و مثالهای دیگری از این دست… رسانه برای دور نگهداشتن زبان از گزند در عرصه فرهنگ، موسیقی و هنرهای دیگر میتواند بسیار کمک کند، چون این در نهاد رسانه است. رسانه فقط نباید به عنوان خبرگزاری فعالیت کند و فقط اتفاقاتی را که رخ داده است، اطلاع دهد بلکه میتواند در سطوح مختلف فرهنگسازی، بسیار نقشآفرین باشد.
او با اشاره به یازدهمین سالگرد مجموعه رسانهای صبا در بخشهای مختلف، گفت: رسانه به مردم آگاهی میرساند، اگر کار خود را درست انجام دهد، همه بخشهای آن لازم است. در همه دنیا همیشه رسانهها با مشکلاتی روبهرو هستند که شاید به درستی نتوانند رسالت خود را انجام دهند ،ولی به هر حال حضور یک رسانه مستقل و آزاد همواره میتواند برای آگاهی رساندن به مردم وتضمین آینده یک جامعه سالم و رو به پیشرفت، نقش بسیاری داشته باشد.
او در نقدوتحلیل عملکرد مدیران فرهنگی و هنری در این سالها گفت: برای این کار با این نمونه آغاز میکنم که «مشت نمونه خروار را دریابید» ؛ وزیر فرهنگ و ارشاد آمد و گفت ما خواهش میکنیم از هنرمندان که بیایند کنسرت دهند، هیچ مانعی بر سر راه آنها نیست و هر جا که خواستند میتوانند اجرا داشته باشند اما به عنوان مثال، وقتی قرار بود در همدان، چند سانس کنسرت داشته باشم تا چند هفته به ما مجوز نمیدادند و در پایان هم آنقدر به ما دیر پروانه اجرا دادند که فرصت تبلیغات نداشتیم، بعد آمدیم که در تبریز کنسرت برگزار کنیم ولی هنوز نتوانستهایم آن را در سامانه بارگذاری کنیم! متاسفانه من با مشکلات اینچنینی برخورد داشتهام. آنچه مدیران فرهنگی و مسئولان هنری کشور باید بدانند، این است که آنها خدمتگذاران هنرمندان، فرهنگسازان و اندیشمندان راستین این مملکت هستند. آنها باید هنرمندان راستین و تاثیرگذار را ارج نهند و،شرایط را برای عرضه کار هنری آنها [بدون موانعی که بسیارند!] فراهم کنند…
سدها و موانعی که اگر برای کسی در کشور دیگری بگوییم، یا باور نخواهد کرد یا به ما خواهد خندید.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است