هفت‌خان اسفندیار؛ حماسه وطن پرستی | پایگاه خبری صبا
امروز ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۲۱

هفت‌خان اسفندیار؛ حماسه وطن پرستی

محمد علی میرزایی | اجرای برخی آثار نمایشی که با ایمان، وطن و میهن پرستی عجین شده برای مخاطب جذابیت‌های خاصی را به دنبال دارد و حماسه سرایی‌های متفاوتی را برای او رقم می‌زند.

به گزارش صبا، حماسه‌سرایی از جنس تئاتر، آن هم از نوع نمایش موزیکال؛ این تعریفی یک خطی از اثری است که این روز‌ها تالار وحدت میزبان آن است. «هفت‌خان اسفندیار» به گواه صاحبنظران توانسته بازنمایی مناسبی از شاهنامه فردوسی در صحنه تئاتر داشته باشد. ادبیات کهن ایران بویژه ادبیاتی که آبشخور معنوی و عرفانی دارد؛ آنچنان گرانقدر بوده که پس از گذشت چند قرن همچنان ماندگار است و سینه به سینه و دهان به دهان نقل شده و می‌شود. تکیه‌گاه ادبیات کهن ایران معنویت، دیانت و خداشناسی بوده و سرشار از حکمت است و به همین دلیل توانسته در طول تاریخ تاثیرگذار باشد و این تاثیرگذاری امروز می‌تواند در قالب شعرخوانی، سینما، تئاتر و تلویزیون منتقل شود. فرضیه غلطی وجود دارد مبنی بر اینکه ادبیات کهن دیگر برای نسل امروز جذابیت ندارد، اما باید گفت که آشنایی با ادبیات کهن باید از سنین کم آغاز شود؛ سخت می‌توان نسل جوان را با این سبک ادبیات آشتی داد، وقتی کودکان و نوجوانان نیاموخته‌اند چطور با ادبیات کهن ارتباط برقرار کنند، بنابراین باید در راستای تبلیغ و معرفی ادبیات کهن کشور سرمایه‌گذاری شود. هر چقدر بیشتر سرمایه‌گذاری شود، جامعه نیز بیشتر به سمت آن گرایش می‌یابد. یکی از پیش‌زمینه‌های این آشتی، فعال کردن کودکان و نوجوانان در حوزه ادبیات کهن است.

با طبع خوانش خود شاهنامه حتی برای کودکان ما نیز جذاب است و یکی از نکات قابل توجه در «هفت‌خان اسفندیار» این است که در این نمایش بخشی از مخاطبان، کودکان و نوجوانانی هستند که همراه خانواده‌های خود، همچون مخاطبان دیگر با دقت می‌بینند و گوش می‌کنند و حتی برای دنبال کردن شاهنامه هم ترغیب می‌شوند.

با یک حساب سر انگشتی می‌توان به این مسئله رسید که دیگر تبدیل آثار نمایشی، سینمایی و تلویزیونی از متون خارجی به سر آمده؛ ما دستاورد و مشاهیر مهمی در کشور خودمان داریم که متاسفانه استفاده‌ای از آن نبرده‌ایم، برای اینکه مخاطب خود را ترغیب کنیم و او همواره به عنوان سرمایه بزرگ تولید نمایش در کنار ما باشد، باید در واقع به زبان و ادبیات فارسی توجه داشته باشیم، چرا که تماشاگران امروز ما حتما در آینده بخشی از جامعه هنری این سرزمین هستند. بعد از تماشای «هفت‌خان اسفندیار» می‌توان به این باور مشترک رسید؛ «چو ایران نباشد، تن من مباد». وجه و ایمان مشترک همه ما «ایران» است.

مخاطب بعد از خواندن شاهنامه، تصویرسازی ارزشمندی برایش شکل می‌گیرد که این تصویر‌سازی بی‌نظیر است. البته که پرداختن به موضوع شاهنامه در نوع خود بسیار سخت و پیچیده است و هر بار با مراجعه با شاهنامه، تاریخ تکرار خواهد شد و برداشت‌های جدیدی به دست می‌آید. ما همه وامدار گنجینه ارزشمند شاهنامه فردوسی هستیم و باید به شکوه اثر دقت داشته باشیم. در این اثر و اینگونه آثار گره‌های ذهنی مخاطب باز می‌شود و به باور‌های قلبی و میهنی خود می‌رسد؛ چرا که او با حماسه وطن پرستی مواجه شده است.

نمایش موزیکال «هفت خان اسفندیار» به تهیه کنندگی و کارگردانی حسین پارسایی محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که ساعت ۱۸ هر روز در تالار وحدت روی می‌رود. امین زندگانی، بانیپال شومون، فریبا کوثری، امیررضا دلاوری، امیر کاوه آهنین جان، اصغر پیران، محسن حسینی، رضا راد، مونا صوفی، ندا سیاس، نیکا افکاری، سایه پارسایی بازیگران این نمایش هستند.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تمساح خونی
    110/472/484/000
  • بی‌بدن
    26/214/863/000
  • سال گربه
    18/031/038/500
  • آپاراتچی
    4/245/817/500
  • پرویز خان
    3/263/887/000
  • نوروز
    3/001/113/000
  • ایلیاجستجوی قهرمان
    2/962/112/500
  • آسمان غرب
    2/566/028/000