به گزارش خبرنگار سینما صبا، آیین رونمایی از پوسترها و نشست خبری دورههای آموزشی تابستانه هنرهای نمایشی با حضور کاظم مدیرکل هنرهای نمایشی، محمد حسین اسماعیلی مدیرکل دفتر آموزشهای هنری، و غلامرضا نعمتی مدیر اراره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد ، داود فتحعلیبیگی کارشناس و پیشکسوت هنزهای نمایشی و مدیر آموزش تماشاخانه سنگلج، محسن امیری مدیر تالار هنر و حسن رونده مدیر آموزش استانهای اداره کل هنرهای نمایشی برگزار شد.
در ابتدای این نشست کاظم نظری عنوان کرد قصد دارد درباره حاشیههای اخیر حوزه تئاتر با اهالی رسانه درددلی داشته باشد. او در ابتدای صحبتهای خود گفت: برخی افراد ادعای انقلابی بودن را دارند اما با زیر پا گذاشتن اخلاق هجمههای ناروایی را به وزیر ارشاد وارد میکنند. برخی با تحصن تلاش میکنند زحمات فراوان وزیر ارشاد را زیر سوال ببزند.
نظری در خصوص چنین حاشیههایی، از اهالی رسانه درخواست کمک کرد تا دیگر شاهد چنین حاشیههایی نباشیم. او گفت بروز چنین اتفاقاتی اصلا برای فضای کشور مناسب نیست. مدتی است برخی افراد که داعیه انقلابی بودن دارند دیواری کوتاهتر از عرصه فرهنگ پیدا نکرده و عکسهای نمایشی از اتفاقاتی که مربوط به زمان گذشته سالهای ۹۴ و ۹۶ است را به ما نسبت میدهند. آنها تلاش میکنند به این طریق از ما انتقاد کنند و این اتفاق اصلا برای حوزه فرهنگ و کشور شایسته نیست.
او ادامه داد: بعد از دوران کرونا به تازگی فعالیتهای هنری از سر گرفته شده است و چرا افرادی که خود را از انقلاب میدانند، این چنین علیه فضای فرهنگی کشور هجمه ایجاد میکنند؟در چند وقت اخیر بی اخلاقیهایی درباره شخص وزیر ارشاد رخ داده است. هنرمندان روحیه لطیف و حساسی دارند و نباید به این روحیه آسیب وارد کرد. اینگونه رفتاها روحیه هنرمندان را خراب کرده و باعث میشود فعالیتهای این قشر به خطر افتد. هنرمندان نیاز دارند به فعالیت های خود ادامه دهند چراکه روزی آنها از این مسیر تامین میشود. خصوصا که امسال مقام معظم رهبری بر مبحث اقتصاد تاکید ویژهای دارند و سال جدید را با همین عنوان نامگذاری کردهاند.
پس از صحبتهای ابتدایی کاظم نظری از پوسترهای دوره آموزشی تابستانه هنرهای نمایشی رو نمایی شد. برای این دوره سه پوستر طراحی شده است و طراح این پوسترها را اشکان قازانچایی برعهده داشته است.
در ادامه کاظم نظری مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی گفت: برای اولین بار است که به مسئله آموزش تئاتر و هنرهای نمایشی به شکل توجه میشود و این دستاورد مهمی است.
در ادامه محمدحسین اسماعیلی درباره برنامه درنظر گرفته شده گفت: در دوره جدید برنامههای مهمی به اجرا رسیده است. یکی از مهمترین برنامههای این مرکز طراحی سندجامع فعالیتهای هنری است که این مورد در دستور کار شورای عالی هنر قرار گرفته است. ما این آموزهای هنری را به صورت دو سطح در نظر گرفتهایم بخش اول به صورت تخصصی و مهارتی خواهد بود که در راستای ارتقای دانش برنامه ریزی شده است و یخش دوم آموزشهای عمومی است که در راستای ارتقای سواد هنری صورت خواهد پذیرفت. هدف ما این است که هنر در سبد خانوادههای ایرانی قرار گیرد. پرداختن به هنر از پروژههای اصلی وزارت ارشاد است و حدود دو سال از اجرای آن میگذرد.
اسماعیلی در ادامه عنوان کرد: در ۳۱۹ نقطه شهری و روستایی را برای این نوع آموزش در نظر گرفتهایم و حدود صد رشته تعریف شده است. این آموزها در دو سطح مقدماتی و پیشرفته انجام خواهد شد و تا به اینجا بیش از ۶۵ هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده اند. طرح آموزش نمایشنامه نویسی در استانها بازخوردهای بسیار مثبتی داشته است و امسال قصد داریم بحث آموزش و تجربه را در عرصه پیشکسوتان اجرایی کنیم.
او ادامه داد: قصد ما این است که سبکهای آموزشی اساتید را در قالب طرح ملی مستند نگاری گنجینههای آموزی ادبی و هنری ثبت و ضبط کنیم و به اشکال مختلف از آنها بهره ببریم.
محمدحسن رونده مدیر آموزشهای استانهای اداره کل هنرهای نمایشی نیز در این نشست گفت: استانها در عرصه آموزش مطالباتی داشتند و تلاش کردیم با آنها مکاتبه کنیم.۳۱ استان انتخاب شدهاند و با همکاری موسسه هنرمندان پیشکسوت قصد داریم از ظرفیت هنرمندان پیشکسوت در این عرصه سود ببریم. در این راستا فهرست حدود ششصد نفر از هنرمندان پیشکسوت استخراج شده است و از بین آنها ۹۸ نفر به لیست نهایی راه پیدا کردهاند.
او ادامه داد: از روز دهم تیر آموزشهای هنری در گرایش هنرهای نمایشی آغاز خواهند شد و گرایشات بازیگری و کارگردانی و طراحی را برای آموزش انتخاب کردهایم. اعزام اساتید از استانهای کهکیلویه و بویر احمد شروع خواهد شد و برای مثال استاد سلیمی در استانهای البرز، یاسوج، گیلان و ایلام حضور پیدا خواهد داشت.
رونده عنوان کرد: در بحث آموزشهای آکادمیک کمبودهایی وجود دارد. ما تلاش میکنیم رشتههای مربوط به هنرهای سنتی را در هنزستانهای کار و دانش و دانشگاههای کشور راه اندازی کنیم. تا کنون جلسات متعددی برگزار شده و استانداردها معین شدهاند و منابع آن نیز طرح شده است.
در ادامه این نشست داود فتحعلی بیگی پیشکسوت هنرهای نمایشی سنتی گفت: ببش از یک سال است که برای برگزاری این طرح جلساتی داشتهایم. افراد بسیاری تلاش کردند تا این اتفاق عملی شود. ضرورت انجام این کار از مدتها قبل احساس میشد. تاکنون نتیجه شاخصی در جهت آموز نمایش های ایرانی حاصل نشده است. با پیگیریهایی که خانم مقتدی داشتند قرار بر این شد که جریان این گونه از نمایشها در دانشگاههای تئاتری بیدار شود. کارگاههایی برگزار شده است که اولین آن طی چند روز آینده برگزار خواهد شد. امیدواریم از این طریق توجه دانشگاهها نیز به نمایشهای ایرانی جلب شود. تلاش داریم در گام اول از بازی نامه شروع کنیم و آن را به اجرا ببریم. امیدواریم حامیانی با ما همراه شوند و از این جریان حمایتهای بیشتری صورت گیرد.
فتحعلی بیگی در ادامه گفت: اساتید بسیاری را دز نظر گرفتهایم.استاد علی نصیریان، دکتر ناصربخت، خانم روستایی و…قرار است در این برنامه از تجربیات اساتید بسیاری استفاده کنیم.
در ادامه محسن امیری مدیریت تالار هنر گفت: مدیران جدید تئاتر به مبحث آموزش تاکید ویژهای دارند. جلسات زیادی با آقای نظری در صنف تئاتر کودک و نوجوان برگزار شده است و در تلاشیم دروسی را در این زمینه طراحس کنیم. سعی کردیم در آموزشها از تاریخ نگاری و گفت و گوهای شفاهی پرهیز کنیم و به کار عملی برای پنج جامعه هدف روی آوریم.
او درباره دسته بندی این پنج دسته نیز عنوان کرد: گروه اول کودکان، گروه دوم نوجوانان، گروه سوم مادران، گروه چهارم مربیان مهد کودک و گروه پنجم فعالان عرصه تئاتر کودک هستند. در تلاشیم نتیجه آموزشها به کار عملی بر روی صحنه منجر شود. تقویت هوش شنیداری، درک ریتم و تمپو و… در این دوره ها مورد تاکید خواهد بود. برای داشتن آینده در تئاتر حرفهای باید کار را از آموزشهای مربوط به کودکان شروع کرد و در این میان نقش رسانهها بسیار مهم است.
کاظم نظری در ادامه این نشست گفت: ما دو برنامه دیگر هم در نظر داریم. اول برای آموزش دانشجویان سراسر کشور که در تالار مولوی به انجام خواهد رسید و دیگری آموزش تئاتر برای معلمان آموزش و پرورش.
نظری در ادامه گفت: برای برگزاری این کارگاهها آسیب شناسی صورت گرفته است و بر اساس نیاز استانها برنامه ریزی کردهایم. نتایج این آموزشها در جشنوارههای استانی مشخص خواهد شد.
نظری در خصوص شهریه این دوره ها نیز گفت: شهریه از پیشکسوتان دریافت نمیشود و هزینه دریافتی به هیچ عنوان نسبتی با هزینهای که موسسات خصوصی دریافت میکنند، ندارد و بسیار کمتر است.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است