به گزارش صبا، چهل و دومین جشنواره فیلم فجر در حالی به کار خود پایان داد که به طور قطع میتوان گفت سینما به عنوان یک موجود زنده، پویا و پرطرفدار در کشور ما حضور بسیار پررنگی دارد.
چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به شکل آشکار فصل تازهای در حوزه سینما رقم زده است. حضور چند فیلم منسجم و خوش ساخت به این رویداد فرهنگی_ هنری جلوهای دیگر بخشیده است. حضور محمد خزاعی در مقام رییس سازمان سینمایی در دوسال گذشته یکی از نقاط عطف حوزه سینما در دوسال گذشته بوده است.
واقعیت این است که او یک سینمای ورشکسته را از دولت قبلی تحویل گرفت و با برنامهریزی درازمدت و کوتاه مدت و نیز انجام برخی سیاستها توانست این سینما را سر پا نگه دارد. در حالیکه حقیقت چیز دیگری بود وسینما بحرانیترین روزهایش را در یک دهه گذشته پشت سر میگذاشت. او در دوران مدیریتیاش با مجموعهای غریب از انواع و اقسام بحرانهای مختلف دست به گریبان بود که برخی از آنها چالشهای دامنهداری بودند که برای زمین زدن هر مدیری کفایت میکرد اما او توانست از پس هر کدام از آنها برآید و سینما را از بزنگاههای مختلف برهاند.
این تیز هوشی و قدرت مدیریت او بود که توانست به خوبی از پس مشکلات ریز درشت برآید. اما کار او تنها در حد رفع مشکلات پر تعدادی که سر راهش قرار گرفته بودند ، محدود نشد. او همزمان تلاش کرد تولید فیلمها و اکران را هم سر وسامان دهد. آن هم در موقعیتی که هیچ چشم انداز روشنی وجود نداشت. سینمای ایران در دوره خزاعی به معنای واقعی مانند ققنوس از خاکستر خود بلند شد و پر وبال گرفت. هیچکس نمیتواند منکر خدمت بزرگی که او به خانواده سینما کرده ، بشود. او با نگاهی هوشمندانه و خلاقانه توانسته بدنه سینمای ایران را با خود همراه سازد. فقط کافی است موقعیت فعلی سینمای ایران را با سه سال قبل و حجم کارهای بی نظیری که او در این مدت انجام داده است، مقایسه کنیم.
آنچه او در طول این ۳ سال برای سینمای ما انجام داده ، اگر نگوییم شگفتانگیز، حقیقتا کم نظیر بوده است. در سینمای ما مدیران بسیاری آمدهاند و کارهای در خوری هم انجام دادهاند اما همه آنها با مشکلات روزمره و بعضا برخی مسایل پیشبینی نشده روبرو بودهاند و نه بیشتر. اما در اوایل دوره صدارت محمد خزاعی تقریبا هر ۹ روز با یک بحران بزرگ روبرو بوده که هر کدام از آنها برای به چالش کشیدن یک مدیر کفایت میکرده است.
آنچه مهم است این است که او همه این بحرانها را از سر گذرانده و توانسته سینما را با موفقیت از گردنههای خطرناک عبور دهد. آنچه در جشنواره چهل ودوم جشنواره فیلم فجر بر پرده سینماها دیدیم، بخشی از مجموعه اقدامات او در حوزه تولید است. برخی از آثار به نمایش در آمده در این جشنواره درخشان، در یادماندنی و بزرگ بودند و نمیتوان به سادگی از کنار آنها گذر کرد.
جانی که او به سینمای خموده و از نفس افتاده بخشیده، بر خانواده سینما پوشیده نیست. او مرد بحرانهای سخت و نمونه واقعی مدیرانی است که با تمام وجود برای اعتلای سینما به میدان آمده است.
*میثم حقگو
2 comments