به گزارش خبرنگار تئاتر صبا، نمایش «اووَاو» به نویسندگی ژان پیرمارتینز و با ترجمه و کارگردانی آرش رستمزادگان از ۲۲ خردادماه ساعت ۱۹در تماشاخانه صحنه آبی روی صحنه است. مرجان افروز و آرش رستمزادگان در این نمایش ایفای نقش میکنند.
آرش رستمزادگان کارگردان نمایش «اووَاو» درباره روند شکلگیری این نمایش گفت: از حدود ۲ سال قبل به دنبال یافتن نمایشنامهای بودم که شامل دو کاراکتر مرد و زن باشد و همچنین در نظر داشتم که سبک آن، تلفیقی از مشکلات فرهنگی و اجتماعی در قالب کمدی سیاه باشد. بعد از جستجودر سایتهای معتبر، در نهایت در نمایشنامهای تقریبا متفاوت و کاملا شبیه به آنچه که در ذهنم میگذشت، پیدا کردم. پس از نگاه اجمالی به آن و پی بردن به موضوع کلی نمایشنامه تصمیم گرفتم که آن را ترجمه و در نهایت به صحنه ببرم.
او درباره انتخاب این نمایشنامه برای اجرا افزود: برداشتی که از خواندن خلاصهی نمایشنامه داشتم، در واقع عدم درک و تفاوتهای سلیقهای بسیاری از زوجین از یکدیگرست که در طول یک زندگی مشترک به صورت موضوعی کاملا رایج و هر چند تکراری درگیر آن هستند و از آنجایی که روایت آن نیز به صورت اپیزودیک در قالب قصههای کوتاه چالش برانگیز بود عامل تعیین کننده انتخاب این نمایشنامه مهیج بود. البته انطباق احساسات دو شخصیت مرد و زن با ساختاری که در ذهنم نقش بسته بود؛ از جذابیتهای انتخاب این نمایشنامه نیز بود.
این کارگردان ضمن اشاره به اینکه تمرینات این نمایش حدود ۹ ماه به طول انجامید، درباره میزان وفاداریاش به متن در اجرا متذکر شد: تقریبا به متن اصلی وفادار بودم. متأسفانه مجبور شدیم علی رغم تمامی زحمات و تمرینات، به علت طولانی شدن زمان اجرا، یکی از اپیزودهایی را که به متن اصلی آسیب نمیزد، حذف کنیم.
رستمزادگان درباره موضوع و مضمون نمایش «اووَاو» یادآور شد: همانطورکه در ابتدا اشاره کردم این نمایش، داستانی را روایت میکند که زوج جوانی چندین قصه کوتاه اپیزودیک از برشهای زندگی خود را از قاب نمایش نظاره میکنند که مضمون آن، دست و پنجه نرم کردن با چالشها و التهابهای مختلف زندگی روزمره است. به نوعی دچار تکراری شدن لحظات خود میشوند که از شنیدن یکدیگر با پرتاب افکار خود به سمت هم، سعی در توجیه رفتار خود دارند.
او درباره ویژگیهای نمایش گفت: اپیزودیک بودن نمایشنامه به نوعی دست کارگردان و بازیگر را برای ایجاد تغییرات لحظهای در اکت و میزانسن کار باز میگذارد. همچنین موسیقی زنده و نورپردازی که میتوان گفت جزئی جدانشدنی و اصلی این نمایش هستند از ویژگیهای بارز و نقاط مثبت آن است. به شکلی که هماهنگی و تمپوی مناسب را در امتداد زمان نمایش به نزدیکترین نقطه تعادل که در واقع، هدف اصلی ما نیز، همان هماهنگی یا هارمونی که در انتهای نمایش به آن اشاره میشود با جمله «رسیدن به توافق» حاصل میگردد.
او در پایان صحبتهایش عنوان کرد: وظیفه خودم میدانم که از یکایک اعضای گروهی که بدون هیچ گونه چشمداشتی برای به نتیجه رسیدن این پروژه زحمت و مشقت فراوان کشیدهاند تشکر و قدردانی کنم. همچنین از مدیریت محترم مجموعه فرهنگی و هنری صحنه آبی آقای معینی و همکارانشان که با حمایت بیدریغشان ما را یاری نمودند نهایت سپاسگزاری را دارم. امیدوارم که شاهد گسترش حمایت مخاطبین از این دست نمایشها باشیم. به عبارتی میتوان گفت: «تئاتر بدون مخاطب معنایی ندارد.»
سایر عوامل این نمایش عبارتند از: مجری طرح: صحنه آبی، دستیار کارگردان: ایمان ابراهیمی، طراح لباس: مرجان افروز، مدیرصحنه: ایمان ابراهیمی، اجرای نور: مصطفی حجابی، آهنگساز و نوازنده ویولون: ژیهات شمالی، مشاور طراحی حرکت: مریم اصلان پرویز، مشاور روانشناسی پروژه: مرجان افروز و طراح پوستر: عطا الیاسی.
مرجان افروز و آرش رستمزادگان در این نمایش ایفای نقش میکنند و در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: «زوجی با تفکری سلیقهای، به رویدادهای زندگی خود از قاب نمایش به صورت اپیزودیک مینگرند.»
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است