به گزارش صبا، سیدرضا صالحیامیری با اشاره به برگزاری نشستهای فشرده با فعالان حوزه صنایع دستی برای طراحی سازوکارهای عبور از بحران اظهار داشت: ما دو نوع حمایت داریم؛ یکی در شرایط عادی مانند تسهیلات بانکی، آموزش و سایر خدمات معمول و دیگری در شرایط اضطراری که نیازمند اقدامات خاص و مطالعه میدانی دقیق برای جلوگیری از اختلال در صنعت صنایعدستی است.
وی افزود: در سطح ملی، سازمانهایی مانند صندوق حمایت از صنایعدستی میتوانند نقشآفرینی مؤثری داشته باشند. در روزهای اخیر نیز در نشستی با تشکلهای حوزه درباره تشکیل این صندوق گفتوگو شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یکی دیگر از روشهای حمایت را بهرهگیری از ظرفیت مسئولیت اجتماعی دانست و گفت: سازگاری با وضعیت جدید میتواند از طریق مسئولیت اجتماعی و سایر راهکارهایی که در جلسه بررسی شد، شکل بگیرد.
وی با تأکید بر ضرورت بازگشت صنایعدستی به روند طبیعی خود در تولید، توزیع و بازار تصریح کرد: اگر زنجیره تولید صنایعدستی دچار اخلال شود، جمعیت زیادی بیکار میشوند و شرایط اقتصادی دشواری را تجربه خواهند کرد.
صالحیامیری ادامه داد: در این جلسه پیشنهاد شد کارگروههای تخصصی تشکیل شوند تا سازوکارهای عبور از بحران را بررسی کنند. همچنین درباره چند موضوع از جمله صندوق، مسئولیت اجتماعی و موارد دیگر تبادل نظر شد، اما آنچه حتماً باید تحقق یابد، بازگشت جریان زندگی به وضعیت طبیعی در صنایعدستی است.
وی با اشاره به تأثیر شرایط بحرانی بر گردشگری گفت: وقتی گردشگری دچار وقفه و رکود میشود، بازار صنایعدستی نیز کمرمق میشود. این دو حوزه کاملاً بههم پیوستهاند.
صالحیامیری به برگزاری نشستهای پیدرپی در این زمینه اشاره کرد و افزود: در روزهای اخیر سه نشست مهم با فعالان هتلداری، اقامتگاههای بومگردی و صنایعدستی برگزار کردیم تا راهکارهای عبور از بحران را بررسی کنیم.
وی همچنین از تصویب بستههای حمایتی جدید در دولت خبر داد و گفت: یکی از مهمترین مباحث، موضوع تسهیلات است که خوشبختانه در دولت به تصویب رسیده است. این تسهیلات شامل حمایت از روستاها و کارگاههای کوچک است و در روزهای آینده در سبد حمایتی قرار خواهد گرفت.
نشر اول: ایرنا