به گزارش خبرگزاری صبا، نمایشگاه چهارمین دوره جایزه «ورسوس» روز جمعه ۴ بهمن در خانه هنرمندان آغاز به کار کرد و پیش از افتتاح نمایشگاه نشستی با حضور مهرنوش بهبودی و فردین عالی زاد، بنیانگذاران «ورسوس» و همچنین ساسان نصیری، مهدی احمدی و عطا هاشمینژاد از اعضای هیات انتخاب آثار برگزار شد.
در ابتدای این نشست مهرنوش بهبودی گفت: سه دوره از مسابقه «ورسوس» به نقاشی اختصاص داشته است و در یک دوره نیز میزبان هنرمندان مجسمهساز بودیم. هر سال پس از اعلام فراخوان کارهای زیادی از اقصی نقاط ایران به دست ما میرسد که توسط پنج داور گزینش میشوند و تعدادی از آنها برای شرکت در نمایشگاه انتخاب میشوند. امسال حدود دو هزار اثر از حدود ۸۰۰ هنرمند به دست ما رسید که تعداد زیادی از آنها هنرمندان شهرستانی بودند. از زمان اعلام فراخوان فرصتی ۳ ماهه را برای هنرمندان در نظر گرفتیم تا زمان کافی برای حضور در این رویداد را داشته باشند.
او با بیان اینکه در صورت فروش آثار، همه مبلغ فروش به خود هنرمند تعلق میگیرد، توضیح داد: امسال برای اولین بار اسپانسرهایی در کنار خود داریم. فروشگاههای زنجیرهای «اسپار» نفر اول مسابقه را به مدت یک هفته برای یک تور فرهنگی به اتریش میفرستد و گالری آریانا هم پس از پایان این نمایشگاه آثاری را که به فروش نرفتهاند به مدت ۶ روز به نمایش میگذارد و آنجا نیز همانند «ورسوس»، در صورت فروش آثار صد در صد مبلغ به هنرمند تعلق میگیرد.
در ادامه فردین عالی زاد نیز با بیان اینکه از ابتدا رویکرد «ورسوس» کمک به جوانان با استعداد بوده است، گفت: بررسی کارها و کیفیت آنها نشان میدهد که استعدادهای خوب زیادی در تهران و شهرستانها داریم. هدف ما این است که «ورسوس» بتواند جوانان هنرمند را به جامعه معرفی کند و امیدواریم این نوع جشنوارهها توسط سایر سازمانها و صنایع مختلف نیز برگزار شود تا حمایت بیشتری از جوانان صورت بگیرد. امیدوارم بتوانیم ارتباط خود را با گالریها بیشتر کنیم و همچنین ارتباطی بین «ورسوس» و کشورهای خارجی برقرار کنیم تا جوانان هنرمند بیشتر و بهتر معرفی شوند.
ساسان نصیری از اعضای شورای انتخاب این دوره ورسوس بیان کرد: در نبود ارگانهایی که باید از هنرمندان جوان حمایت کرده و آنها را معرفی کنند، برگزاری رویدادهایی مانند «ورسوس» بسیار مفید است و امیدوارم همچنان ادامه داشته باشد و شاهد موفقیت آن باشیم.
مهدی احمدی نیز با بیان اینکه استعدادهای فراوانی در میان کارهای رسیده مشاهده شده است مطرح کرد: آثار هنرمندانی را انتخاب کردیم که احساس میکردیم آینده خوبی خواهند داشت. با همفکری دوستان مجموعه با کیفیتی انتخاب شد و امیدواریم فروش خوبی هم برای هنرمندان به همراه داشته باشد. در بعضی از کارها ضعفهایی دیده میشود که میتواند در آینده به قوت بدل شود، اما حسنهای زیاد کارها باعث میشد آن ضعفها را نادیده بگیریم. پروسه نقاشی از سنی برای افراد شروع میشود و به مرور تکامل پیدا میکند و ما اگر حس میکردیم این استعداد در هنرمندی وجود دارد آن اثر را انتخاب میکردیم.
همچنین عطا هاشمینژاد، دیگر عضو هیات انتخاب گفت: نکته جالب توجه در «ورسوس» این دوره حضور چهار برابری هنرمندان زن در قیاس با مردان است و این موضوع جای خوشحالی دارد.
در ادامه جلسه مهرنوش بهبودی با بیان اینکه ۱۰۱ اثر طراحی و نقاشی از ۶۷ هنرمند در این مجموعه به نمایش درآمده است، توضیح داد: رویای ما این است که «ورسوس» آنقدر بزرگ شود که بتوانیم رشتههای هنری دیگر را نیز پوشش دهیم. ما در یک دوره «ورسوس» را به مجسمه اختصاص دادیم و شاهد آثار خوبی بودیم. امیدواریم که بازهم بتوانیم این رویداد را برای مجسمهسازان و رشتههای دیگری مانند عکاسی، نیومدیا و… برگزار کنیم.
بهبودی درباره رده سنی زیر ۳۰ سال گفت: ما برای انتخاب این رده سنی جدولهای سازمان ملل را بررسی کردیم تا بدانیم که به چه سنی جوان گفته میشود و با توجه به آنها ردهبندی زیر ۳۰ سال را انتخاب کردیم. البته در دورههای گذشته گاه تا زیر ۳۵ سال نیز داشتیم اما چون هدف ما معرفی نسل نو است باز هم سن را کاهش دادیم.
عالی زاد نیز در این باره گفت: به نظر میرسد کسانی که بالای ۳۰ سال هستند دیگر راه خود را پیدا کرده و وارد گالریها شدهاند و نیازی به حمایت «ورسوس» ندارند. قطعا اگر سن شرکتکنندگان را بالا میبردیم تعداد شرکتکنندگان بالاتر میرفت، اما آن افراد جای خیلی از جوانانی که نیاز به معرفی دارند را میگرفتند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم این محدودیت سنی را ایجاد کنیم.
عالی زاد با اشاره به وقایع تاسف بار اخیر بیان کرد: «ورسوس» یک رویداد خصوصی است که حامی هنرمندان جوان است و علیرغم اتفاقات غمانگیزی که این روزها افتاده است ما وظیفه خود میدانیم که حمایت از جوانان را ادامه دهیم و این رویداد را برگزار کنیم.
او با بیان اینکه «ورسوس» در این چهار دوره آزمون خود را گذرانده و موفق بوده است گفت: من شخصاً از این رویداد راضی هستم و فکر میکنم به هدفی که برای شناسایی هنرمندان جوان و معرفی آنها به گالریها داشتیم، رسیدهایم. هنوز باورهایی که از ابتدا داشتیم را پیگیری میکنیم و اصلاً این رویداد را به فعالیت تجاری تبدیل نکردیم و شاید چون از ابتدا این هدف را نداشتیم توانستیم به موفقیت دست پیدا کنیم. «ورسوس» اساسنامهای دارد تا بنیانگذاران آن فراموش نکنند که روز اول چه هدفهایی داشتهاند و همیشه مجبور باشند که همان هدف ابتدایی را ادامه دهند.
بهبودی درباره قیمتگذاری آثار این نمایشگاه مطرح کرد: قیمتگذاری آثار توسط خود هنرمند انجام میشود و پس ازآ ن هیات داوران قیمتها را بررسی کرده و در صورتی که با پیشنهاد غیرمنطقی مواجه میشدند آن را رد میکردند. اگر بتوانیم در آینده روشی را پیاده کنیم که کارها به بالاترین قیمت پیشنهادی فروخته شود بسیار خوب خواهد بود اما هنوز به این شیوه دست نیافتهایم. هماکنون در این نمایشگاه آثاری از ۱۰۰ هزار تومان تا ۱۲ میلیون تومان وجود دارد و از قیمتهای پیشنهادی هنرمندان جوان مشخص بود که بسیاری از آنها توقع مادی درباره آثار خود نداشتند.
او درباره سرنوشت هنرمندان منتخب گفت: در حال حاضر هدف ما معرفی هنرمند است و امکان این را نداریم که برای هنرمندان کار دیگری بکنیم. اما هنرمندان برگزیده «ورسوس» وقتی به گالریها میروند برگزیده شدن در این رویداد را به عنوان رزومه خود بیان میکنند. همچنین هر سال حدود ۷۰ درصد آثار نمایشگاه به فروش میرود و این اتفاق خوبی برای هنرمندان جوان است. امیدوارم اعتبار حضور در «ورسوس» به هنرمندان جوان کمک کند که وارد جامعه هنری شوند و باز هم امیدوارم در آینده راهی برای حمایت بیشتر از هنرمندان جوان داشته باشیم.
در پایان این نشست عالی زاد با اشاره به برگزاری نمایشگاه «ورسوس» در خانه هنرمندان گفت: شاید دلیل اینکه هیچ وقت نخواستیم نمایشگاه را در گالری خصوصی برگزار کنیم این بود که جنبه تجاری پیدا نکند. برگزاری نمایشگاه در خانه هنرمندان آن را به سمت آکادمیک بودن میبرد و به همین دلیل هر سال «ورسوس» را در این محل برگزار میکنیم و خانه هنرمندان نیز همیشه بیشترین همکاری را با ما داشته است.
محمدمهدی فولادشکن، نازنین قرنجیک و مهسا رحیمینیا به عنوان نفرات اول تا سوم چهارمین دوره «ورسوس» توسط معصومه مظفری، شهلا حسینی و امیرحسین اعتماد انتخاب شدند.
نمایشگاه آثار برگزیده «ورسوس» تا ۱۸ بهمن در گالریهای ممیز، میرمیران، زمستان و پاییز خانه هنرمندان ایران برپا است.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است