حسین فرخی در پیشگفتار این کتاب آورده است: «سالها فعالیت در عرصه تئاتر حرفهای، مطالعه، تحصیل و تدریس در دانشگاه، احساس نیاز برای پیگیری جایگاه و پیشینه ادبیات نمایشی در ایران و استفاده از ظرفیتهای بنیادین
اندیشههای اسلامی و ایرانی باعث شد نگاه دوباره به این عرصه بیاندازم. از طرفی فرهنگ و ارزشهای گذشته و حال را بررسی کردم و نیمنگاهی به ارتباط این موضوعات مهم با ادبیات نمایشی داشتم تا شاید از طریق این پیوند به جایگاهی بایسته در ادبیات نمایشی آینده این مرز و بوم دست یابم. تحقق این
امر ممکن نبود جز طی مسیری سخت و پرپیچ و خم و تلاشی چند ساله که به تدوین این کتاب انجامید. امیدوارم این پژوهش زمینهای را فراهم کند تا با پیگیری دیگر عزیزان دلسوز و فرهیخته این سرزمین در آیندهای نه چندان دور شاهد شکلگیری آثار نمایشی تازه در ساحتی مقدس و با الهام گرفتن از آموزههای بزرگ و انسانساز قرآن کریم باشیم.»
گفتنی است در این کتاب، انطباق یا عدم انطباق قصههای قرآن با اصول درام و نمایشنامهنویسی بررسی شده و درنهایت راه و روش عملی چگونگی نگارش متون دراماتیک از قصههای قرآنی ارائه شده است.
موضوعات مطرح شده در کتاب «ساختار نمایشی قصههای قرآن» عبارت اند از: قابلیتهای دراماتیک قصههای قرآن، بررسی و اثبات میزان این قابلیتها در شکلگیری نمایشنامه، فضای موجود در قصههای قرآن و انطباق آنها با عناصری چون داستان نمایش، شخصیتپردازی، دیالوگ، گرهافکنی، کشمکش، فضاسازی نمایشی و… .
در مقدمه کتاب آمده است: بررسی و اثبات این نکته که آیا ساختار قصههای قرآنی قابلیت تبدیل شدن به یک نمایشنامه را دارند حائز اهمیت است. طبیعی است که به لحاظ موضوعی میتوان از هر موضوع و اتفاقی برای نوشتن یک نمایشنامه استفاده کرد اما بحث اصلی در اینجا یافتن کدها و نشانههایی است که با ساختار و اجزای نمایشنامهنویسی ارتباط مستقیم دارند. اگر در قصههای قرآن، عناصر ساختارگرایانه یک نمایشنامه وجود داشته باشد و اثبات شود، مرحله تبدیل شدن قصه به درام و نمایشنامه، علمیتر و عملیتر خواهد بود.
خاطرنشان میشود کتاب «ساختار نمایشی قصههای قرآن» نوشته حسین فرخی (عضو هیئت علمی دانشگاه هنر) در ۴۷۲ صفحه با قیمت ۳۵هزار تومان توسط انتشارات سوره مهر منتشر و به بازار نشر عرضه شده است.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است