امیر امیری نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر در گفتگویی با خبرنگار تئاتر صبا درباره نمایشنامهخوانی «عاشقانه میرغضب» که یکم آبان ماه ساعت ۱۸ در تماشاخانه ملک خوانده میشود، گفت: «عاشقانه میرغضب» پنجمین اثر من است که در سالهای اخیر نوشتهام و با کارگردانی خودم روی صحنه میرود.
این نمایشنامهنویس ادامه داد: «ملاقات مرد دوزخی»، «چیزی شبیه حسین پناهی»، «مجلس قتل رییس جمهور» و «عمولاورف» دیگر نوشتههای من هستند که با کارگردانی خودم روی صحنه اجرا شدهاند.
کارگردان نمایش «مجلس قتل رییس جمهور» درباره موضوع و هدف نمایشنامه اخیرش عنوان کرد: هدف اصلی نمایش پاسخ به این پرسش است که چگونه یک آدم دارای احساسات، عواطف و محبت انسانی تبدیل به یک جلاد و جنایتکار میشود.
امیری ادامه داد: این سوال در قالب قصهای طنز از کمپینهای اعدامش کنید و نکنید روایت میشود؛ یعنی رخداد و قصهای امروزی با زبان صد و اندی سال پیش گفته میشود و این چالش مهمی برای من به عنوان نویسنده کار بود تا برای نگارش این رخداد استحکام متن و ارزش ادبی اثر دچار اختلال نشود.
نمایشنامهنویس نمایش «چیزی شبیه حسین پناهی» با اشاره به آخرین نمایشی که روی صحنه برده است مطرح کرد: در اردیبهشت و خرداد امسال نمایش «عمولاوروف» را در تماشاخانه ایرانشهر اجرا کردم که اجرای موفقی داشت و بسیار حال خودم و بخشی از تماشاگران اثر را خوب کرد.
نمایشنامه نویس « ملاقات مرد دوزخی» دلیل انتخاب نمایشنامهخوانی برای آثارش را این چنین توصیف کرد: همواره دوست دارم متن جدیدی را که مینویسم ابتدا نمایشنامهخوانی کنم تا بازخورد لازم را از مخاطبان بگیرم و سپس بازنویسی نهایی را روی آن انجام دهم و روی صحنه ببرم.
کارگردان نمایشنامهخوانی «عاشقانه میرغضب» افزود: شاید نمایشنامهخوانی تاثیر چندانی در جذب مخاطب نداشته باشد و بیشتر شبیه به یک معرفی اولیه است تا بتواند زمینهای برای آشنایی مخاطبان با نام نمایش ایجاد کند.
او افزود: هدف من از نمایشنامهخوانی جذب مخاطب نیست، بلکه بیشتر به دنبال بازخوردگیری و محک زدن متون جدیدم در این قالب هستم.
این کارگردان و نویسنده تئاتر درباره مدت زمان تمرین و آمادهسازی اثر عنوان کرد: با توجه به محدودیتهای کرونایی و تعدد شخصیتها بیش از یک ماه وقت برای تمرین و آمادهسازی صرف شد که برای نمایشنامهخوانی زمان زیادی محسوب میشود ولی خوشبختانه حاصل این زمان طولانی پختگی اثر شده است.
امیر امیری در پایان با اشاره به اینکه نمایشنامه «عاشقانه میرغضب» یک عاشقانه کلاسیک است، گفت: نمایشنامه عشقی از جنس عشقهای پاک و خاطرهانگیز قدیم را به تصویر میکشد و به نظر من حرف زدن از عشقِ درست بین زن و مرد از جمله رسالتهایی است که بر عهده هنرمند است و نباید بگذاریم مدرنیته و فرهنگ پاپ امروزی جامعه را از عشق و عاشقی که اساس خانواده اصیل هست دور کند.
نگار امیری
انتهای پیام/
There are no comments yet