از «رفتن» برادران محمودی تا سینمای عبدی‌پور | پایگاه خبری صبا
امروز ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۲۰
گزارشی از فیلم‌های اکران شده در گروه هنر و تجربه؛

از «رفتن» برادران محمودی تا سینمای عبدی‌پور

چند سالی است که گروه سینمایی «هنر و تجربه» با هدف حمایت از آثار سینمایی کوتاه، بلند، مستند و نیمه مستند فیلمسازان ایرانی به‌خصوص جوان ترها، شروع به کار کرده است

چند سالی است که گروه سینمایی «هنر و تجربه» با هدف حمایت از آثار سینمایی کوتاه، بلند، مستند و نیمه مستند فیلمسازان ایرانی به‌خصوص جوان ترها، شروع به کار کرده است؛ فیلم هایی که بنا به دلایل گوناگون شانس رسیدن به اکران تجاری و اشغال گیشه ها را ندارند و یا نگاه سازنده آن متفاوت‌تر از آن چیزی است در سینما بدنه جریان دارد. فیلم‌های این گروه سینمایی در سینماهای شهرهای بزرگ، به‌صورت محدود اکران می شوند اما همواره با استقبال خوبی از طرف مخاطبان مواجه شده اند. در این گزارش به معرفی فیلم‌های گروه هنر و تجربه پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

«کوپال»

«کوپال»اولین فیلم بلند سینماییکاظم ملاییاست که پیش از آن آثار کوتاه متفاوتی همچون «لطفاً از خط قرمز فاصله بگیرید»، «منها» و «دیلیت» را ساخته و در جشنواره‌های داخلی و خارجی متعددی حضور موفق داشته‌است.اولین نمایش فیلم سینمایی«کوپال» در بخش سودای سیمرغ سی‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر بوده ‌است و توانست جوایز زیادی را در جشنواره‌‌های داخلی و خارجی از آن خود کند. این فیلم قصه یک شکارچی و تاکسیدرمیست به نام «دکتر احمد کوپال» است که در روز آخر سال با یک چالش غریب در زندگی‌اش مواجه می‌شود. لوون هفتوان، نازنین فراهانی، پوریا رحیمی‌سام، حسین شمس‌آبادی، وهان سلیم‌زاده، مجتبی علیزاده، میترا آسیایی و… از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

«دژاوو»

اکران فیلم سینمایی «دژاوو» به کارگردانی رایا نصیری و تهیه‌کنندگی مهدی و علیرضا شادی‌زاده از فروردین‌ماه در گروه هنر و تجربه آغاز شد. رایا نصیری؛ کارگردان این فیلم، تجربه دستیاری کارگردان و برنامه‌ریزی در سینما و تلویزیون داشته و چندین فیلم‌کوتاه و مستند را در کارنامه کاری خود دارد که ازجمله مستندهای مطرح او می‌توان به آثاری همچون«یک آن» برنده جایزه بهترین مستند اجتماعی در جشنواره سینماحقیقت و «دخترم؛ باران؛ فرناز»، «کوچِ خاک»، «چوبِ سرخ» و «عشق؛ گم‌شده» اشاره کرد. در خلاصه داستان فیلم «دژاوو» آمده است: سارا و فرهاد بعد از سال‌ها جدایی همدیگر را ملاقات می‌کنند؛ آن‌ها باید تصمیمی تازه بگیرند… مهدی احمدی، مرضیه وفامهر، رویا افشار، هلیا رفائی، ملودی آرام‌نیا، فرزان احسانی، سیامک باحجب، ثمینه پهلوانی‌زاده، آرش فرجی و مسیح لطف‌دوست بازیگران فیلم «دژاوو» هستند.

«رفتن»

«رفتن»نخستین فیلم سینمایینوید محمودیدر مقام کارگردان است که به نویسندگی و تهیه‌کنندگیجمشید محمودیتولید شده است. این فیلم نماینده سینمای افغانستان درهشتادونهمین دوره جوایز اسکاربوده‌ و توانسته به چندین جشنواره سفر کند و در چند کشور اکران شود. فیلم «رفتن» محصول مشترک ایران و افغانستان در سال‌های٩۵-٩۴ است و قصه فرشته و نبی عشقی که در پیچ و تاب رسیدن و نرسیدن در غبار گم می‌شوند را روایت می‌کند. رضا احمدی، فرشته حسینی، بهرنگ علوی، نازنین بیاتی، مسعود میرطاهری، سینا سهیلی، محفوظ محمودی، افشین اخلاقی، بشیر احمد نیکزاد، امیرحسین بابائیان، محمدامین صاحب‌زاده، کاظم علیزاده، نورآقا احمدی، رقیه رضاپور، مریم حسینی، زهرا حسینی، مریم عظیمی، رقیه داوری و یاسر حمزه بازیگران این فیلم سینمایی هستند همچنین شمس لنگرودی شاعر نامی ایران نیز در این فیلم حضور دارد.

«پاپ»

«پاپ» با نام سابق«سیاه و سفید» فیلمی اجتماعی به کارگردانیاحسان عبدی‌پور است این فیلم ساخت ایران بودهو در سال۹۲ مقابل دوربین رفته است. این فیلم درباره جوانان،مهاجرتو اوضاع اجتماعی امروزی ایران است. این فیلم نتوانست درجشنواره فجر سال۹۲حضور پیدا کند. موسیقی فیلم «پاپ» از نوعجازاست. نام اپیزودهای این فیلم، مکزیک، ایتالیا و انگلیس است. احسان عبدی‌‌پور در این فیلم به روابط فراوطنی پرداخته و دربوشهرتصویربرداری شده است. «پاپ» روایت‌گر سه داستان از اعضای یک خانواده سیاهپوست در بوشهر که در یک برش ثابت زمانی است که هر بار از یک طرف تعریف می‌‎شود. غلامرضا فرج‌زاده، توماج پورمراد، حدیث چهره‌پرداز، مرضیه بردک‌نیا، لیلا دمان، ابراهیم تمهید، حسین قفلی و عباس باک بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

«برسد به دست آقای بنان»

«برسد به دست آقای بنان» مستندی به کارگردانی زهره محقق است. در این مستند ۸۷دقیقه‌ای، زندگی شخصی و هنری غلامحسین بنان، استاد نامدار و خلاق آواز ایران، به واسطه نامه‌ای که به او نوشته می‌شود، مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این مستند از نگاه پریدخت آور(همسر بنان)، هومن صدر(پسرخوانده بنان)، کاوه دیلمی(از تنها شاگردان بنان)، ایرج خواجه‌امیری، مزدا انصاری، حریر شریعت‌‌زاده با زندگی و آثار بنان آشنا می‎شویم. همچنین در بخش‌هایی از این مستند تصاویری از صحبت‌های خود بنان، استاد شجریان و… را می‎بینیم.

«زمانی دیگر»

قدیر کارگر یک کارخانه مواد شیمیایی است که بعد از اعتراضات کارگری زندانی شده است. او پس از یک سال به‌طور ناگهانی از زندان آزاد می‌شود و وقتی به خانه برمی‌گردد متوجه می‌شود دختر نوجوانش، سمیه فرزندی به دنیا آورده است، درحالی‌که سمیه ازدواج نکرده‌ است. این چند خط خلاصه داستان فیلم سینمایی «زمانی دیگر» است. مجید پتکی، یاسمن نصرتی، شقایق کمندی، فریبا خادمی، فاطمه مرتاضی، منصور بخت و عصمت رضاپور بازیگران این فیلم هستند. گفتنی است جایزه ویژه هیات‌داوران جشنواره فیلم «آتن» در آمریکا به فیلم ایرانی «زمانی دیگر» ساخته ناهید حسن‌زاده رسید.

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰