بخش خصوصی سینمای کودک را احیا می‌کند | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۰ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۱۰
«نارگیل2» یک فیلم سرحال برای مخاطب خاموش

بخش خصوصی سینمای کودک را احیا می‌کند

محمدعرفان صدیقیان | شخصیت‌های عروسکی «نارگیل2» به درستی پرداخت شده‌اند و شمایل آن‌ها نیز در قالب عروسک به گونه‌ای ساخته شده که مخاطب کودک می‌توانند با آن‌ها همذات‌پنداری کنند.

تا برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان فرصت کوتاهی باقی مانده است. جشنواره‌ای که سابقه‌ای طولانی دارد و در ادوار مختلف آن، گاهی شاهد آثار درخشانی هم بوده‌ایم که در خاطرات یک نسل به ثبت رسیده‌اند. اما چند سالی است که حال سینمای کودک خوب نیست و تولیدات این حوزه با کاهش قابل توجهی رو به رو شده است. بنیاد سینمایی فارابی با انتشار فراخوانی در اواخر سال گذشته تلاش کرد تا فیلمنامه‌نویسان را تشویق به خلق اثر در این گونه سینمایی کند و باید منتظر ماند و دید نتیجه نهایی چه خواهد شد… اما مدت‌هاست که بخش خصوصی در حوزه سینمای کودک و نوجوان موفق تر از بخش دولتی عمل کرده است. معمولا در طول یک سال، حداقل یک انیمیشن شاخص به تولید می‌رسد و اکران آن با استقبال مخاطبان هم مواجه می‌شود. همین استقبال وسیع سبب شده تا سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت سینمای کودکان و نوجوانان و سینمای انیمیشن روز به روز گسترده‌تر شود.

فیلم‌هایی با موضوعات کودک که در آن از شخصیت‌های عروسکی استفاده می‌شود نیز همچنان می‌تواند توجه مخاطبان را به خود جلب کند.  شاید بهتر این باشد که حمایت‌های دولتی مربوط به پس از ساحته شدن آثار و موقع اکران به فیلم‌ها تعلق گیرد و مانند گذشته، سالن‌هایی به سینمای کودک تخصیص داده شود و دوباره علامت خورشید بر درب برخی از سالن‌های سینما نقش بسته شود. تازه ترین نمونه یک فیلم کودک در سینمای ایران، اثری  خوش ساخت به نام «نارگیل۲» است که در پی استقبال کودکان از نسخه اول آن ساخته شده است.

«نارگیل» عنوان مجموعه کودکانه‌ای بود که در ۱۵ قسمت ساخته شد و از طریق شبکه نمایش خانگی عرضه شد. قسمت دوم این اثر، فیلمی کمدی- موزیکال است که فیلمنامه جذاب و حساب شده‌ای دارد و شوخی‌های بامزه آن می تواند مخاطبان کودک را حسابی سر ذوق بیاورد. شخصت‌های عروسکی این فیلم به درستی پرداخت شده‌اند و شمایل آن‌ها نیز در قالب عروسک به گونه‌ای ساخته شده که بیننده‌های کودک می‌توانند با آن‌ها همذات پنداری کنند سید ابراهیم عامریان که این روزها پرفروش‌ترین فیلم تازیخ سینمای ایران یعنی «فسیل» نیز با تهیه کنندگی او به روی پرده سینماها است، در این فیلم نیزدر سمت تهیه کننده حضور دارد.

سرمایه گذاری او در فیلمی متعلق به سینمای مهجور کودک و نوجوان و تهیه اثری خوش ساخت قابل تقدیر است. خصوصا که به نظر می‌رسد برای این اثر زحمت زیادی کشیده شده و سرمایه گذاری قابل توجهی بر روی آن صورت گرقته است. نویسنده‌های فیلمنامه «نارگیل۲» تلاش کرده‌اند همراه با قصه پردازی و پیشرفت روایت این فیلم در طول، شوخی‌های فراوانی را نیز در نظر بگیرند. این مورد باعث شده تا بتوان از این فیلم به عنوان یکی از نمونه‌های بسیار موفق سینمای کودک در این سال‌ها نام برد و امیدوار بود که قسمت سوم آن هم ساخته شود.  قصه «نارگیل۲» در ادامه نسخه سریالی این اثر روایت می شود و به ماجرای طلسم سه عروسک «نارگیل»، «لنگه» و «لیوه» می‌پردازد.  در این قسمت «بابا حاجت» از این سه عروسک در صندوقچه مراقبت می‌کند تا روزی بتواند معجونی درست کند و طلسم شرارت و بدی را از بین ببرد. از سوی دیگر بابا حاجت مریض می‌شود و دامادهای او به این فکر می‌افتند تا سراغ گنج پنهان او بروند. اما پس از پیدا کردن گنج و باز کردن در صندوقچه، با سه عروسک به نام‌های «نارگیل»، «لیوه» و «لنگه» روبه‌رو می‌شوند که سعی دارند با چرب زبانی، طلسم خود را به آنها انتقال دهند و خود تبدیل به انسان شوند و شرارت کنند.

این فیلم در مسیر روایت خود، نکات ارزشمند اخلاقی هم دربردارد و سید داود اطیابی در مقام کارگردان فیلم تلاش کرده چنین مفاهیمی را به گونه‌ای تصویر کند تا نه به صورت مستقیم، بلکه با گنجاندن آن در زیرمتن، بتواند بر ناخودآگاه تماشاگران تاثیر گذارد. بازیگران این اثر نیز نهایت تلاش خود را کرده‌اند تا کاملا در خدمت قصه قرارگرفته و جوهره نقش را به گونه‌ای باورپذیر به مخاطبان کودک انتقال دهند. همچنین وجه موزیکال «نارگیل۲» نیز از دیگر جذابیت‌های آن است و  اطیابی موفق می‌شود از موسیقی و ترانه استفاده درستی کرده و آن را در خدمت بافت روایی اثر به کار گیرد.

شاید اگر این اثر هنگام فعالیت مدارس به روی پرده می‌رفت می‌توانست با استقبال بیشتری رو به رو شود اما تابستان نیز که کودکان اوقات فراغت فراوانی را در اختیار دارند، زمان بدی برای اکران آن به نظر نمی‌رسد. مفاهیمی چون مهربانی، فداکاری و عشق به کانون خانواده به گونه‌ای سازنده در زیرمتن «نارگیل۲» مورد استفاده قرار گرفته است  و حتما می‌تواند برای کودکان بسیار آموزنده باشد. همچنین با تماشای این اثر سوالاتی در راستای قصه برای این گروه سنی پیش می‌آید که تفکر درباره آن‌ها، به خلاقیت کودکان کمک خواهد کرد. شخصیت‌های عروسکی خلق شده در این فیلم، از پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به برند برخورداررند و اگر روند تولید این اثر ادامه داشته باشد، تیم تولید می‌توانند از فروش محصولات جانبی مربوط به این فیلم نیز درآمدزایی قابل توجهی را داشته باشند.

در «نارگیل۲» بازیگرانی چون بیژن بنفشه‌خواه، علیرضا استادی، سحر قریشی، شقایق دهقان، نصرالله رادش و غلامحسین لطفی به ایفای نقش پرداخته‌اند. این اثر در قصه پردازی نگاهی هم به روایت های بومی کهن کشورمان داشته است و تلاش کرده از ظرفیت‌های دراماتیک آن استفاده کند. این فیلم اثری موفق مربوط به سینمای کودکان است و می‌توان تماشای آن را به خانواده‌ها توصیه کرد.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۵/۲۳۱/۳۴۳/۴۰۰
  • تمساح خونی
    168/280/427/250
  • مست عشق
    120/214/320/750
  • زودپز
    ۱۰۶/۷۴۳/۵۸۳/۵۰۰
  • پول و پارتی
    ۸۸/۷۵۹/۷۷۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۳۱/۲۱۰/۳۴۳/۵۰۰
  • قیف
    ۲۶/۲۷۷/۸۱۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۲/۳۰۵/۷۸۱/۱۰۰
  • قلب رقه
    ۱۲/۳۰۰/۹۶۸/۵۰۰
  • ملاقات با جادوگر
    11/345/347/500
  • شه‌سوار
    ۱۰/۲۲۹/۰۲۳/۵۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۰/۱۹۷/۸۹۳/۵۰۰
  • صبحانه‌با‌زرافه‌ها
    ۵/۰۰۴/۹۲۵/۰۰۰
  • آغوش باز
    ۲/۵۲۲/۲۱۵/۰۰۰
  • استاد
    ۶۰۲/۸۶۰/۰۰۰
  • آنها مرا دوست داشتند
    ۲۲۹/۳۶۷/۰۰۰
  • باغ کیانوش
    ۲۰۱/۰۰۷/۵۰۰
  • شبگرد
    ۴/۹۰۰/۰۰۰