به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، نشست خبری با موضوع «تبیین نقش و کارکرد رسانه ملی در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری» صبح امروز یکشنبه ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۳ با حضور پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما، محسن برمهانی معاون سیما، علی بخشیزاده معاون صدا، باقر سیدرضی رئیس مرکز تولید و فنی سیما و حسین قرایی مدیر اداره کل روابط عمومی این سازمان در سالن کوثر ساختمان اداری صداوسیما برگزار شد.
در ابتدای این نشست پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما ضمن تبریک فرارسیدن ماه ذیحجه و عرض تسلیت مجدد شهادت رییس جمهور و همراهنشان، عنوان کرد: سرمایه اجتماعی واقعی نظام به صورت واضح و آشکار در قاب حماسه حضور در مراسم بدرقه شهید جمهور خودش را یکبار دیگر نشان داد و این آزمون بزرگی در رسانه ملی بود تا صحنههای پویا و به یاد ماندنی و تاریخی بدرقه خدمتگزاران مردم ثبت شود و به نظر میرسد با تلاش همکاران در صداوسیما موفق شدیم از این آزمون سربلند بیرون بیاییم و در مرکز نظرسنجی ۸۷.۶ درصد پاسخگویان، عملکرد و انعکاس اخبار صداوسیما را مناسب و کاملا مناسب ارزیابی کردهاند.
او افزود: حماسه حضور بدرقه در رییس جمهور مغتنم و محترم طریقهای برای حماسهای بزرگتر شد و شاید بهتر باشد آن را حماسه جمهور بنامیم و حتی شاید گزاف هم نباشد که بگوییم در آینده شاهد اتفاقات تاریخی باشیم. قبل از شهادت این عزیزان نظرسنجیهایی انجام شد که در آنها مشخص شد با افزایش ۱۲ درصدی مشارکت قطعی در انتخابات رو به رو شدیم و عدم مشارکت قطعی حدود ۲۰ درصد بعد از واقعه تلخ کاهش پیدا کرد.
رییس سازمان صداوسیما ضمن بیان اینکه از اسفند ماه سال گذشته چند آزمون را صداوسیما پشت سر گذاشته که آن هم انتخابات مجلس شورای اسلامی، عملیات طوفان الاقصی، وعده صادق و حوادث بعد از آن و حادثه دردناک شهادت آیتالله رییسی بود که در ذیل سند تحول رسانه ملی در دوره جدید اتفاق افتاد، گفت: تلاش داشتهایم خود را محدود به رعایت خط قرمزها نکنیم و خطوط سبز را در نظر بگیریم و موثر تر و فراگیرتر در آن عمل بکنیم؛ شاید بگویید آیا این برنامهها تاثیر هم داشته؟ بله مردم مناطق دور دست مانند مردم خاش، ماکو، کرمان و هرمزگان و سیستان و بلوچستان و….؛ از این ظرفیت استفاده کردند و خیلی بهتر با نامزدهای انتخابات آشنا شدند و قطعا موثر بود.
جبلی بیان کرد: تبیین ابعاد شخصیت و اقدامات و روحیه خدمتگزاران به مردم در افزایش تمایل به شرکت در انتخابات قطعا موثر خواهد بود.ما تجربه بسیار خوبی را در انتخابات مجلس اندوختیم که علاوه بر رضایت مردم و نمایندگان مجلس، رضایت ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی را در پی داشت. از عناوین اصلی عدالت گستری برای شتاب به پیشرفت کشور است؛ چه هویتی بالاتر از مردم سالاری دینی در عرصه مشارکت سیاسی است و جمهوریت مبتنی بر مفاهیم و معارف دینی یکی از اجزای اصلی هویت مردم ما است و در سند تحول رسانه ملی جز اصلی ترین سرفصلها است.
او ادامه داد: رعایت حق عادلانه از امکانات رسانه ملی قرار دادن و برخورداری از دیدگاهها برای احاد مردم جز مصادیق سرفصل های عدالت گستری است که آن را مد نظر خود در انتخابات آتی قرار دادیم. ارائه مدبرانه برنامه های نامزدها، محور دادن به مسائل اساسی و حکمرانی، توجه ویژه به برنامه هفتم در طراحی برنامهها و سوالات، بهرهمندی از مشارکت مردم و نخبگان و کارشناسان برای تدوین مناظره ها و راهبردها مقابله حدی با تحریبها و لجن پراکنی و تلاش برای ترویج اخلاق حسنه در انتخابات میدان دادن به خطوط سبز به جای توقف در نبایدها و خطوط قرمز، تعامل با کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات، از جمله رویکردهای رسانه ملی در انتخابات این دوره است.
او در ادامه اظهار داشت: برنامهها را با تجربه ارزشمند گذشته طراحی کردیم و از عقل جمعی پژوهشگاههای کشور و مراکز اساسی بهره بردهایم. مهمترین برنامه مناظرهها است که ۵ مناطره را در نظر گرفتیم که پیشبینی ما ۴ ساعت برای برگزاری هر مناظره است که نامزدهای محترم پاسخ خودشان را به محورها و سوالات پاسخ خواهند داد و فرصتی برای اظهار نظر و جمعبندی هم در اختیارشان خواهد بود. قوانین مبتنی بر آن مبتنی بز کمیسیون خواهد بود که ناظر برگزاری مناظره خواهند بود.
جبلی گفت: مناظرهها از بعد مغرب شروع خواهند شد، ما هم منتظر نظر شورای نگهبان هستیم تا جدول برنامههای مناظرهای را تکمیل کنیم و در اختیار نامزدهای محترم قرار دهیم. مراسم قرعه کشی در روزهای آینده برگزار خواهد شد و ریز برنامههای تبلیغاتی نامزدها در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
رییس رسانه ملی گفت: محورها و آنچه در مناظره ها برای آمادگی نامزدهای محترم در اختیارشان قرار خواهیم داد و برنامه ای که به تحلیل مناظره در شبکه اول سیما اجرا خواهد شد. مجری مناظره همچنان تعیین نشده و اطلاع رسانی خواهد شد. سه میز گرد تخصصی خواهیم داشت که ۹۰ دقیقه زمان دارد. برنامه «صفحه اول» بازخوانی کارنامه و تجربه نامزدها را مد نظر قرار خواهد داد، . برنامه گفتوگوی ویژه خبری مطابق دورههای قبل در برنامه ما خواهد بود اما هنوز شیوه اجرایی آن مشخص نشده و اطلاع رسانی خواهد شد و هر نامزد در برنامه بدون تعارف شرکت خواهد کرد دو مستند رادیویی در انتخاب چهاردهم با توجه به تفاوت ساختاری و اهمیت رادیو در اطلاع رسانی در اخیار نامزدها خواهد بود یک برنامه «رو به دوربین» خواهیم داشت که نامزد به معرفی خود میپردازد و این امکان دارند که ۳۱ برنامه به تعداد استان های کشور قرار دهند تا از استانهای صداوسیما پخش شود.
همچنین برنامههای دیگری پیشبینی شده که در روزهای آتی اطلاع رسانی خواهد شد.
رییس صداوسیما تاکید کرد: با عوامل مخرب فضای انتخاباتی و لجن پراکنی و بداخلاقیهای انتخاباتی جلوگیری، مقابله و افشا میکنیم که خواسته مردم و نامزدها و حتی رهبر معظم انقلاب اسلامی است و روی آن تاکید دارند.
او درباره برنامههای فضای مجازی گفت: ما در حوزه فضای مجازی سامانه تلوبیون با مخاطبان چند ده میلیونی در اختیار مخاطبان خواهد بود و امکان بهرهوری از یک کانال و استودیوی اختصاصی از جمله امکانات تلوبیون برای نامزدها خواهد بود. همچنین با مشارکت مخابرات تصمیم بر این شد تا پولی بابت استفاده از اینترنت و تماشای برنامهها از تلوبیون پرداخت نشود.
جبلی درباره برنامههای شبکه نمایش خانگی و پلتفرمها گفت: مجوز پخش زنده به سکوها با رعایت آیین نامههایی که ساترا در اختیارشان قرار میدهد، صورت خواهد گرفت. ضوابط اجرایی و محتوایی برنامه مناظرهها اعلام شده و اطلاع رسانی شده و در سایت ریاست جمهوری رسانه ملی درج شده و نامزدها این آیین نامه ها را مورد نظر قرار خواهند داد و عمل خواهند کرد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است