کسری شاهینی مدیر خانه نمایش دا درباره پروتکلی که برای ادامه فعالیت های هنری از جمله تئاتر اعلام شده است به خبرنگار حوزه تئاتر خبرگزاری صبا گفت: این پروتکل در حوزه ما بیشتر حالت نمادین دارد تا اجرایی شدن چون نظارت و بررسی صد در صدی روی مشکلاتی که در زمان تمرین و اجرای تئاتر به علت شیوع ویروس کرونا به وجود آمده، در آن لحاظ نشده است در نتیجه به جایی می رسیم که هر کسی باید کاملا شخصی رعایت کند تا درگیر مشکلات نشود.
او افزود: شرایط به نحوی شده است که دولت زیاد نمی تواند ماجرا را کنترل کند و جامعه و هنرمندان خودشان دست به کار شده اند تا مکان ها را بازگشایی و اجراها را آغاز کنند البته در این وانفسا اینکه اجراهای خیابانی را شروع کردند اتفاق مثبت و خوبی است. امیدوارم شرایطی ایجاد شود که همه بتوانند اجرا داشته باشند ولی در حال حاضر از بچه های تئاتر کمتر کسی موافق شروع فعالیت ها است.
او با اشاره به جزییات اجراهای خانه نمایش دا در زمان بازگشایی سالن ها بیان کرد: ما چهار یا پنج نمایش داشتیم که وسط اجرا بودند و یا قصد شروع داشتند که از این تعداد یکی دو اجرا به علت مشکلات از هم پاشیده شد و اجراهای خود را لغو کردند و بقیه هم تمایل دارند دیرتر اقدام کنند و می گویند هر زمان همه جامعه تئاتر و جامعه هنرمندان دست به کار شدند ما هم آغاز خواهیم کرد. ما هم در تماشاخانه دا مخالفت و اجباری نداشتیم البته در کل برنامه ریزی اجراها را تا مهرماه انجام دادیم.
شاهینی در پاسخ به اینکه آیا حوزه تئاتر از اول این ماه رونق می گیرد یا نه عنوان کرد: به نظرم در ابتدا با استقبال آغاز می شود پس از آن حالت ضعیفی پیدا خواهد کرد و در ادامه به حالت عادی برمی گردد.
شاهینی درباره برنامه برای تئاتر آنلاین در تماشاخانه دا اظهار کرد: ما اولین تماشاخانه خصوصی بودیم که سایت داشتیم بدین علت یک سری فعالیت ها را به این سمت هدایت کردیم ولی امکانات زیرساختی مان آنچنان خوب نبود که بتوانیم با کیفیت دلخواه پیش برویم و تا آمدیم روی زیرساخت ها کار کنیم با شرایط کرونا روبرو شدیم ولی به طور قطع فضای مجازی را تقویت خواهیم کرد تا از این به بعد یک سری از فعالیت های ما تحت هر شرایطی در فضای مجازی باشند. از سویی یکی دو روز است که برخی فعالیت های پژوهش محور و تولید محتوایی را به سمت فضای مجازی سوق داده ایم و این قسمت به طور کامل و درست به مخاطب عرضه می شود.
او با تحلیل بخش کمک های مالی که وعده آن داده شده بود، گفت: در اولین روزهایی که با شیوع ویروس کرونا مواجه شدیم و به تعطیلی رسیدیم مدیر وقت ما را خواست و اعلام کرد که مبالغی داده می شود و از این نوع صحبتها، اما چهار ماه از آن حرف می گذرد و دریغ از یک ریال که از طرف دولت، وزارتخانه و… به ما رسیده باشد. قول می دهند ولی هیچ برنامه ای ندارند و خبری نیست.
این مدیر تئاتری با اشاره به پیگیری های قادر آشنا مدیرکل جدید هنرهای نمایشی درباره حمایت های مالی و تعطیلی برخی تماشاخانه ها بیان کرد: در این راستا پیگیری هایی کردیم که قرار شد آقای آشنا نیز طی یکی دو روز آینده پیگیری هایی انجام بدهد اما در واقع به جز یک سری تماشاخانه ها که پشتشان گرم و یا تماشاخانه شان ملک شخصی و یا متعلق به برخی سازمان ها است و اجاره بهایی ندارند مابقی اوضاع خوبی نداریم و در آستانه تعطیلی دائم هستیم و یکی دو تماشاخانه به نوعی تعطیل کردند.
شاهینی در پایان عنوان کرد: البته مبالغی که می دهند به ویژه برای تماشاخانه های بزرگ که اجاره بها و هزینه های زیادی دارند رقمی نیست که حتی بتواند هزینه یکماه آن ها را تامین کند. متاسفانه عزیزان وزارتخانه و بخش های دولتی با وجود اینکه می گویند درک می کنند اما چهار ماه به جز حرف چیزی نشنیدیم و ندیدیم.
انتهای پیام/
There are no comments yet