به گزارش خبرگزاری صبا، وادیم ولادیمیرویچ پالونسکی رییس انستیتو ادبیات جهانی ماکسیم گورکی و عضو ناظر آکادمی ملی علوم روسیه پیامی را به مناسبت صد و شصتمین سالروز تولد چخوف و آغاز برنامه «یک هفته با چخوف» در ایران صادر کرد.
در پیام پالونسکی که توسط موسسه فرهنگی شهر کتاب منتشر شده، آمده است: «خانمها و آقایان محترم!
انستیتو ادبیات جهانی ماکسیم گورکی آکادمی علوم روسیه از مجموعه برنامههای فرهنگی با عنوان «یک هفته با چخوف» که به مناسبت صد و شصتمین سالروز تولد این نویسنده بزرگ در ایران برگزار میشود به گرمی استقبال میکند. این برنامه را موسسه فرهنگی شهر کتاب ایران با همکاری بنیاد روسکی میر و با حضور و مشارکت نویسندگان و محققانی از ایران و روسیه و نیز استادان و دانشجویان زبان روسی و فارسی برگزار میکند.
این ابتکار در تداوم همکاریهای سازنده فرهنگی بین ایران و روسیه است که در چند سال گذشته در اشکال برنامهها و مراسم مختلف متجلی شده است که از جمله آنها میتوان از کنفرانسهایی برای بزرگداشت سعدی و پوشکین، ایوان بونین، لف تالستوی و فرهنگ شرق، برگزاری برنامه «یک هفته با تالستوی» در ایران، برنامههای ادبی در دانشگاههای مسکو، اتحادیه نویسندگان روسیه، بنیاد ماکسیم گورکی و نیز روزهای فرهنگی روسیه در ایران و برگزاری برنامه شبی با اساطیر «شاهنامه» که با حضور دیپلماتها، ادیبان، فلاسفه و روزنامهنگاران در مسکو برگزار شد، نام برد.
آنتون چخوف یکی از پرخوانندهترین نویسندگان خارجی در ایران است که در صد سال گذشته بیش از دومیلیون نسخه از آثار او در ایران منتشر شده است و نمایشنامههای او اغلب در این کشور روی صحنه رفتهاند. این فراگیری و محبوبیت حاکی از چیست؟ شاید حاکی از این باشد که در آثار چخوف معنویت و مادیت، جاودانگی و روزمرگی از هم جدا نیستند و در اتحادی جداییناپذیر با هم قرار دارند. چخوف زندگی را در حد کمال خود، در یک جریان واحد که در آن امور عادی و متعالی و مسائل مهم و پیش پا افتاده در هم ادغام میشوند، بازآفرینی میکند. در سوژههای او ویژگیهای حیاتی به شیوهای شگفت فارغ از همه پیوندهای تاریخی و سیاسی توصیف میشوند. به لطف این ویژگیهاست که آثار چخوف برای خوانندگانی از فرهنگهای مختلف و متعلق به دوران کاملاً متفاوت، ملموس و قابل فهماند.
انستیتو ادبیات جهانی ماکسیم گورکی برای برنامه «یک هفته با چخوف» در ایران آروزی موفقیت دارد و اظهار امیدواری میکند که همکاریهای ایران و روسیه در زمینه فرهنگ سال به سال تداوم و گسترش یابد.»
انتهای پیام/
There are no comments yet