رادیو با ۲۳۹ عنوان برنامه میزبان عزاداران حسینی است/ آغاز به کار رادیو محرم | پایگاه خبری صبا
امروز ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۴۷
صبا گزارش می‌دهد؛

رادیو با ۲۳۹ عنوان برنامه میزبان عزاداران حسینی است/ آغاز به کار رادیو محرم

نشست خبری معرفی و تشریح برنامه‌های رادیویی معاونت صدا به مناسبت ایام محرم روز شنبه یکم شهریورماه در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، نشست خبری معرفی و تشریح برنامه‌های رادیویی معاونت صدا به مناسبت ایام محرم روز شنبه یکم شهریورماه با حضور حمید شاه آبادی معاون صدای سازمان صداوسیما و اصحاب رسانه در ساختمان رادیو برگزار شد.

در ابتدای نشست آیاتی از قرآن کریم قرائت شد و سپس حمید شاه آبادی معاون صدای سازمان صداوسیما در سخنانی درباره برنامه های معاونت صدا در ماه محرم عنوان کرد: ماه محرم امسال تفاوت هایی را با سال های گذشته دارد و طبیعتا محور شبکه های ۱۶ گانه ملی در رادیو به طبع این حال و فضا تغییراتی را داشته و دارد‌.

وی افزود: ما تمام تلاشمان این است که حس و حال مردم را در رادیو منعکس و سعی می کنیم آنچه که مردم در این حال و فضای خاص و در این روزگار حساس با امام خود عهد می کنند به درستی روایت کنیم.

معاون صدا توضیح داد: ۲ مناسبت دیگری هم با این نشست همراه است. امروز روز پزشک است و امسال مصادف شدن این روز با این ایام ویژگی مضاعفی را دارد. همه عزیزانی که در عرصه پزشکی و مسایل مربوط به به این حوزه فعالیت می کردند واقعا روزهای بسیار سختی را به دلیل کرونا گذراندند و جبهه سلامت شهدای زیادی را تقدیم کرد. امروز رادیو سلامت تمام ساعات به این روز می پردازد. همچنین آنونس ها و قطعاتی برای این روز ساخته شده است که در رادیو پخش می شود.

شاه آبادی به روز مسجد اشاره کرد و گفت: به موضوع مسجد در رادیو با تشکیل کارگروه ویژه در این حوزه پرداخته شد. بیش از ۱۰ برنامه در شبکه های مختلف به موضوع مسجد و نقش مردم در این حوزه دیروز و امروز روی آنتن رفته است. اقدامات ارزشمندی در این حوزه با ۲ رویکرد انجام گرفته است. این ۲ رویکرد شامل موضوع افزایش جمعیت نمازگزاران و کاهش سن آن ها بوده است. ویژه برنامه هایی با موضوع مسجد در سال ۹۹ بهتر از گذشته خواهد بود‌.

معاون صدا درباره برنامه های ماه محرم شبکه های ۱۶ گانه رادیو گفت: رادیو محرم از شب اول محرم برای چهارمین سال متوالی کار خود را آغاز کرده است و تا پایان محرم به کار خود ادامه می‌دهد. برنامه های حسینیه و شور شیدایی ۲ برنامه رادیو محرم هستند. همچنین اخبار کوتاه ماه محرم در ساعت ۱۲ و ۱۸ به سمع و نظر مخاطبان می رسد. بسته های سوگواره از برنامه‌های دیگر رادیو محرم است که به رعایت نکات بهداشتی در مراسم می پردازد. رادیو محرم قصد دارد در حوزه مقتل خوانی، مرثیه، احادیث، داستان های زندگی، امام حسین ع و…. به عنوات یک رادیو مرجع شناخته شود.

وی با اشاره به اینکه رادیو امسال با ۲۳۹ عنوان برنامه و ۳۲۱۳ قسمت در خدمت عزاداران حسینی خواهد بود، اظهار کرد: همه شبکه ها تلاش می کنند شور حسینی را همراه با شعور حسینی همراه کنند. تمام داده های رادیو در امسال بنا بر نیاز آن ها خواهد بود. شعار هر خانه یک حسینیه از شعارهای امسال ما است. همچنین مراسم هیات هایی را که نکات بهداشتی را رعایت می‌کنند، در رادیو پوشش می دهیم تا مخاطبانی که نمی توانند از فضای هیات ها استفاده کنند، از این برنامه ها بهره ببرند.

معاون صدا افزود: پویش همدلی و کمک مومنانه با کسانی که از وقایع اخیر و حادثه کروتا آسیب دیده اند، راه اندازی کرده‌ایم که شبکه های مختلف به آن توجه دارند. تلاش ما بر این است که از ساختارهای گوناگون برای معرفی قیام و فرهنگ عاشورا استفاده و ما با مخاطبان با زبان علاقه شان صحبت کنیم‌. در کنار برنامه های گفتگومحور از دو ظرفیت نمایش های رادیویی و مجله های رادیویی استفاده کرده ایم. ۱۱ نمایش رادیویی برای این ایام تدارک دیده شده است که از شبکه رادیویی نمایش و شبکه های دیگر پخش می شود. برنامه های مختلف مربوط به تعزیه خوانی از شبکه های مختلف رادیو روی آنتن می رود. به عنوان مثال برنامه پرده عشاق در ۱۲ مجلس به پرده خوانی و نقالی قیام عاشورا می پردازد.

شاه آبادی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ مجله رادیویی برای این ایام تدارک دیده شده است، بیان کرد: برنامه های مجله ای در رادیو ورزش، رادیو ایران، رادیو معارف، رادیو جوان، رادیو سلامت، رادیو قرآن و…روی آنتن می روند. در ساختارهای آوایی در رادیو جوان برنامه هیات را داریم که عملا توسط مخاطبان ارایه می شود. رادیو قرآن برنامه ای ویژه نوجوانان را در این ایام تدارک دیده است. در ساختار مسابقه تعدادی محدودی برنامه طراحی شده که مسابقه همپای صبا رادیو صبا یکی از این مسابقه ها است که متناسب با این فضا طراحی شده است. همچنین برنامه مشاعره عاشورایی را نیز داریم که در ۲ شبکه رادیویی روی آنتن می روند.

وی تاکید کرد: مستندهای کوتاهی برای این ایام تدارک دیده شده است که از رادیو نما و شبکه های رادیویی با موضوع پیرغلامان حسینی پخش می شود. شبکه های مختلف رادیویی مستندهای متفاوتی را با موضوعات معرفی مقتل خوانان مشهور، فلسفه قیام امام حسین……روی آنتن می برند. برنامه های گفتگومحور حسینیه ایران از رادیو فرهنگ، قرارگاه از رادیو جوان، بی تاب و بی نقاب و ماه به روایت آه از رادیو گفتگو و…. پخش می شوند. برنامه های گفتارمحور نیز از شبکه های مختلف روی آنتن می روند.

معاون صدای سازمان صداوسیما درباره برنامه میدانی رادیو جوان بیان کرد: در دهه اول محرم این کاروان به صورت زنده با استیجی متحرک که روی تریلی ۱۸ چرخ پایه گذاری شده است از نقطه ای در تهران به سمت میدان امام حسین حرکت می کند و به صورت زنده از هیات های مختلف و برنامه ها گزارش می دهد.

وی درباره دیگر برنامه های معاونت صدا در ایام محرم گفت: بحث نذر ماسک در رادیو تهران و رادیو سلامت نیز رقم خورده و انجام گرفته است. شبکه رادیویی نمایش پویش کیست مرا یاری کند را راه اندازی کرده است. رادیو نماها میزبان عکس های عزاداری مردم هستند و آن ها را پخش می کنند. با هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی قرار بر این شده است که رادیو محرم در یک ساعت برنامه ریزی شده از بلندگوهای مسیرهای راهپیمایی در شهرستان ها صدای خود را به گوش مخاطبان برسانند. پایگاه کودک ایران صدا نمایش هایی با صدای سیدجواد هاشمی تدارک دیده شده است و نغماتی نیز برای آن ها پخش می کند. آرشیو ایران صدا آرشیو کاملی است و ما تلاش می کنیم در پایگاه های مختلف با فاصله زمانی کوتاه مراسم ها را بارگذاری کنیم.

شاه آبادی ادامه داد: در ایران صدا بخشی از برنامه های رادیویی که امکان پوشش تصویری را دارند نیز بارگذاری می شود.

وی درباره پیش بینی بازخورد و استقبال مخاطبان از رادیو محرم گفت: در بین رادیوهای مناسبتی، رادیو اربعین بیشترین شنونده را دارد و رادیو محرم در رتبه دوم قرار دارد و این به دلیل سلیقه متفاوت مخاطبان در شیوه ارایه برنامه ها است. رادیو محرم یکسال فعالیت می‌کند تا یک ماه روی آنتن برود و به شبکه های دیگر رادیو در ایام محرم کمک کند. یک رادیو زمانی که ۲۴ ساعت به یک موضوع می پردازد برای آن مجموعه موثر است و مردم با آن همراه می شوند.

معاون صدای سازمان صداوسیما درباره پرداختن به موضوع مسجد در رادیو خاطرنشان کرد: مسجد یک پایگاه بسیار تاثیرگذار است. بنای ما بر این است یکسری برنامه های جدید برای این حوزه تولید کنیم و برنامه های قبلی خود را با ساختاری جدیدی روی آنتن ببریم. همچنین قرار است در خلال برنامه های دیگر به این موضوع بپردازیم.

وی درباره تولیدات رادیو در فضای مجازی گفت: همه شبکه های رادیویی تلاش می کنند که حضورشان در فضای مجازی بیشتر شود. در حال حاضر شبکه های رادیویی با صفحات اختصاصی در فضای مجازی حضور دارند اما استقبال نیازمند پست فنی تر و دقیق تر است. در حال حاضر عبور از این مرز نیازمند این است که یک تهیه کننده علاوه بر آنکه به مخاطب خود از طریق اف ام فکر می کند به مخاطب خود در حوزه رادیو نما، ایران صدا و صفحات مجازی نیز فکر کند. برنامه های شاخص رادیو غالبا دارای صفحات اختصاصی در فضای مجازی هستند اما ما همچنان برای رسیدن رادیو به فضای مجازی فاصله زیادی داریم.

معاون صدای سازمان صداوسیما درباره رادیو اربعین نیز تصریح کرد: تحولات رادیو اربعین امسال به وضعیت کشور عراق برای پذیرش زائر برمی گردد. رادیو اربعین از ۳۱ شهریور کار خود را آغاز می کند. سبک این رادیو با رادیو محرم متفاوت است و برنامه های رادیو اربعین در زمان خود اطلاع رسانی خواهد شد.

به گفته شاه آبادی، همه شبکه های رادیویی در روزهای تاسوعا و عاشورا ویژه برنامه هایی را روی آنتن می برند.

وی در پایان درباره ایران صدا اظهار کرد: ایران صدا این فضا را برای همه شنوندگان فراهم کرده است که در لحظه نظرات، عکس و یا فایل های صوتی خود را برای برنامه ارسال کنند. اینها ظرفیت های ایران صدا است که برای مخاطبان فراهم شده است و امیدواریم مخاطبان بتوانند از این برنامه ها در ایام محرم بیش از پیش بهره ببرند.

سپیده شریعت رضوی

انتهای پیام/

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰