به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، سید منصور طباطبایی بهبهانی مصحّح، کتاب شناس و فهرست نگار به تشریح نسخه خطی «شرح الدروس الشرعیه» که به تازگی توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی خریداری شده است، پرداخت.
دانشیار گروه ادبیات دانشگاه تهران گفت: یکی از کتب خطی بسیار نفیس که به همت کمیته خرید کتابخانه ملی خریداری شد، نسخه خطی «شرح الدروس الشرعیه» به قلم «فاضل محمد جواد» است که مولف این کتاب از شاگردان مقرب «شیخ بهایی» بوده و این نسخه خطی نیز به خط مولف است.
طباطبایی تصریح کرد: نسخه خطی «شرح الدروس الشرعیه» از نفایس شیعه و متعلق به سده ۱۱هجری قمری است و آخرین گزارشی که از این کتاب آمده از میرزا عبدالله افندی در کتاب «ریاض العلماء» بوده است و مربوط به بیش از ۳۰۰ سال قبل می شود و پس از آن درباره این نسخه خطی در هیچ منبعی صحبتی به میان نیامده و این کتاب به نوعی سه قرن پنهان بوده و حتی آقابزرگ تهرانی صاحب الذریعه نیز آخرین ارجاع را از میرزا عبدالله افندی درباره این کتاب داده است.
طباطبایی افزود: آخرین مالک کتاب «شرح الدروس الشرعیه» که از نفیس ترین نسخههای خطی کتابخانه ملی محسوب میشود، خاندان «سید عبدالله بلادی بهبهانی» از علمای شیعه در بوشهر بوده که این خاندان نیز از خانواده سید عبدالله بهبهانی (از رهبران جنبش مشروطه) بوده اند.
وی در پایان درباره اهمیت نسخه خطی «شرح الدروس الشرعیه» که با موضوع فقه امامیه است، گفت: یکی از وظایف مهم و اصلی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، شناسایی و گردآوری میراث مکتوب ایران و اسلام است و خرید این نسخه خطی نفیس نیز در همین راستا بوده است.
اصل کتاب «الدروس الشرعیه» به قلم شهید اول یکی از منابع مهم در فقه امامیه است. از این رو برخی به شرح آن پرداخته اند. نسخه حاضر یکی از مهمترین شروح الدروس به شمار میآید.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است