به گزارش صبا به نقل از بارونز، حراجی ساتبیز ۲۷۵ ساله شد. این حراجی کار خود را بیش از دو قرن قبل در ۱۱ مارچ ۱۷۴۴ با فروش کتابهایی به ارزش ۸۲۶ پوند آغاز کرد.
به مناسبت این سالگرد، دمنیکو دیسل رییس هیات مدیره ساتبیز، صبح روز دوشنبه ۱۱ مارچ (۲۰ اسفند)، با همراهی همکارانش زنگ تالار بورس نیویورک را به صدا درآورد؛ مکانی که سهام ساتبیز به عنوان قدیمیترین کمپانی موجود خرید و فروش میشود.
تاد اسمیت مدیرعامل ساتبیز نیز که در این مراسم حضور داشت در این باره گفت: این تجربهای خاص بود، بیش از صد نفر از متخصصان تالار بورس به تاریخچه ساتبیز گوش فرادادند و ما را تشویق کردند. فکر میکنم این بهترین شیوه برای تبریک تولد ساتبیز بود.
حراجی ساتیز در طول ۲۷۵ سال گذشته چه از لحاظ حوزه کاری و چه از نظر وسعت جغرافیایی، گسترش چشمگیری داشته است. این سازمان اولین بار توسط ساموئل بیکر بنا نهاده شد و به عنوان کتابفروشی در لندن آغاز به کار کرد. ساتبیز چند سال پس از تاسیس، کار خود را وسعت بخشید و روی به برگزاری حراجی برای آثار ادبی و نوشتاری آورد که در میان آنها نوشتههایی از اسحاق نیوتن، مارتین لوترکینگ و یا حتی منشور کبیر انگلستان با امضای جان لاکلند پادشاه انگلستان نیز وجود داشت.
ساتبیز در سال ۱۸۸۳ حراجی خود را به فروش آثار هنری گسترش داد و نود سال بعد از آن برای اولین بار شروع به فروش آثاری از هنرمندان زنده همچون اندی وارهول و رابرت راشنبرگ کرد؛ سیاستی که باعث جلب توجه جامعه جهانی به هنر مدرن شد.
در حقیقت مراسمهای بسیار رسمی حراجی که امروزه برگزار میشود و به نام «عصرهای حراجی» شهرت دارد، استانداردی است که بعد از مراسم سال ۱۹۵۸ ساتبیز و حراج مجموعهای متعلق به جیکوب گلداشمیت ثبت و ماندگار شد؛ یک حراجی شامل هفت نقاشی از سردمداران امپرسیونیست و پستامپرسیونیست همچون ادوارد مونه، پل سزان، وینست ونگوگ و پیر آگوست رنوآر که تنها ۲۱ دقیقه به طول انجامید و رکورد جهانی فروش تابلوی نقاشی، سه بار در آن شکسته شد.
با افتتاح دفتر نیویورک ساتبیز در ۱۹۵۵، این حراجی به اولین خانه حراج بینالمللی تبدیل شد. این سازمان هم اکنون بیش از ۹۰ دفتر در ۴۰ کشور دنیا دارد و بزرگترین فروشنده آثار هنری خاص، جواهرات و مجموعههای گردآوری شده در دنیا است.
به مناسب این سالگرد تولد نمایشگاهی با عنوان «۲۷۵ سال ساتبیز» در لندن نیز برگزار شده است که تا ۶ ماه دیگر ادامه دارد.
اشکان مزیدی
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است