پس از تجمع اعتراضی اهالی تئاتر رو به روی مجلس شورای اسلامی در ۱۴ دیماه ۱۳۹۹ و ارجاع بیانیه آنها به کمیسیونهای اجتماعی، تلفیق و فرهنگی مجلس، شهرام گیل آبادی در گفتگو با خبرنگار تئاتر صبا با اشاره به اینکه همچنان مطالبات آنها بیپاسخ مانده است، گفت: هنوز هیچ خبری نشده است اما هرطور که باشد پیگیری میکنیم.
مدیرعامل خانه تئاتر در پایان با تاکید بر اینکه بازتابی از بیانیه وارد شده به مجلس دریافت نکردهاند، خاطرنشان کرد: اگر نیاز باشد این جمع اعتراضی باز هم در جاهای دیگری همچون مقابل مکانی مربوط به هیات دولت هم جمع شده و برای رسیدن به مطالباتمان تلاش میکنیم.
مطالبه هنرمندان تئاتر درباره تعطیلی های کرونایی، بیکاری یک ساله اهالی تئاتر و مشکلات هنرمندان این عرصه است.
در متن بخشی از این بیانیه آمده است: «از شما میخواهیم:
۱- در راستای توجه به معیشتِ خانوادهی کلانِ تئاتر در سراسرِ ایران، حقوق ایامِ بیکاری و تسهیلاتِ بیمه و درمان و دارو در نظر گرفته شود.
۲- جهتِ تولید آثار نمایشی، و رفعِ خسارتهای ناشی از شیوعِ ویروسِ کرونا، برای تمامِ گروهها، اعم از حرفهای و دانشجویی، صحنهای و خیابانی، کودک و نوجوان، عروسکی، و آئینی و سنتی بودجهی مکفی و در شأن اختصاص یابد.
۳- تخصیصِ کمکهای مالیِ بلاعوض و وامهای با سودِ کم برای خانوادهی شریف تئاتر که بیش از ۱۰ماه بیکاریِ مطلق را با نجابت و شکیبایی تحمل کردهاند.
۴- برای جلوگیری از تعطیلیِ دَمبهدَم و روزافزونِ تئاترهای خصوصی که نقشِ مهمی در تولیدِ نمایش و بدنهی تئاترِ ایران دارند، ردیفِ بودجهی حمایتی در نظر گرفته شود.
۵- تعیین مستمری برای سرپرستِ خانوارهای کمبضاعت، و پرداخت اجارههای معوقهی مسکنِ آنان.
۶- افزایش بودجه حمایتی تولید تئاتر در کشور
آقایان و خانمها
کشوری که تئاتری پویا ندارد، فرهنگ در آن رو به زوال و سقوط است. وجودِ تئاتر در یک سرزمین نشان از مردمسالاری و آزادی بیانِ آن سرزمین دارد. اکنون که دولت تدبیر و امید، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت هنری و مرکز هنرهای نمایشی برای برونرفت از این بحران تلاشی نمیکنند یا توان لازم برای برونرفت از این مشکلات را ندارند، زمانِ آزمونِ بزرگِ شمایان فرا رسیده است. ثابت کنید که دغدغهی ایرانی آباد و متعلق به همهی ایرانیان در وجودِ شما هست.
جامعهی بزرگِ تئاتر ایران»
فروغ گشتیل
انتهای پیام/
There are no comments yet