منصور صلواتی نویسنده و کارگردان تئاتر «راحله» در گفتگو با خبرنگار تئاتر صبا درباره روند پیشتولید این نمایش گفت: ۶ ماه درگیر پروسه نمایشنامهنویسی این کار از تحقیق تا نگارش متن بودم و تلاش کردم به بحث علمی و روانشناسی نمایشنامه نیز توجه کنم. در نهایت از شهریورماه تمرینهایمان را شروع کردیم چراکه قرار بود دی ماه نمایش را اجرا کنیم اما تماشاخانهها همچنان تعطیل بودند و اجرا به بهمن موکول شد.
وی درباره شرایط تمرین توضیح داد: با توجه به طولانی شدن پروسه تمرین این تئاتر، یک سری از بازیگرها درگیر ویروس کرونا شدند و مجبور بودند تا زمان بهبودی استراحت کنند. همچنین با توجه به شرایط پیش آمده و رعایت پروتکلهای بهداشتی شرایط سختی در تمرینها داشتیم.
این کارگردان با بیان اینکه بحث ادبی نمایش برای من بسیار اهمیت دارد، بیان کرد: در تمام این سالها که در عرصه تئاتر مشغول فعالیت بودهام، دریافتهام که اساسا تئاتر برای من زمانی مهم میشود که با ادبیات ادغام شود. سبک روایت این نمایش هم همان سبک روایت مورد علاقه من است. در این نمایش دوست داشتم که مخاطبان کمی در آستانه روابط آدمها با هم قرار بگیرند و یک مکثی در روابط خود اعم از روابط دوستانه، عاشقانه یا خانوادگی داشته باشند
وی ادامه داد: همچنین در نمایش به بازخورد این مورد روانی در جامعه تاکید شده است. به عنوان مثال آدمهایی که به نحوی از شخصیت خود دور شده و یک مقدار به سمت دنیای فانتزی و کاریکاتور حرکت میکنند، چه جامعهای را میسازند؟ و چه مشکلاتی در جامعهای که با اینگونه افراد شکل میگیرند، وجود دارد؟ تاکید اصلی من بر تلنگر به آدمهایی است که در آستانگی قرار میگیرند.
صلواتی در پایان درباره استقبال مخاطبان از این نمایش بعد از پایان تعطیلی تماشاخانهها عنوان کرد: ما میخواستیم چراغ تئاتر به نحوی روشن شود. ابتدا تصور میکردم ۹۰ درصد افراد به دلیل ترس از ویروس کرونا وارد سالنها نشوند و ما با یک سالن خالی مواجه میشویم اما مخاطبان کموبیش به تماشای تئاتر آمدند. در چند روز اول اجرا استقبال خوبی شد و من راضی بودم.
اجرای نمابش «راحله» به کارگردانی منصور صلواتی تا ۱۷ بهمن ماه در تماشاخانه مهرگان ادامه دارد.
ندا زنگینه
انتهای پیام/
There are no comments yet