به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر، اولین نشست پژوهشی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با موضوع «گشایش فضای عمل جدید تئاتری: بررسی امکانات، تمهیدات و زیباییشناسی تئاتر در فضای مجازی» سهشنبه ۱۴ بهمنماه با حضور بهزاد آقاجمالی مجری کارشناس، کیومرث مرادی مدرس دانشگاه و کارگردان تئاتر و یوسف باپیری کارشناس و کارگردان تئاتر در عمارت نوفل لوشاتو تهران برگزار شد.
در این نشست که به موضوع کنش ارتباطی جدید تئاتر در فضای مجازی میپرداخت، کیومرث مرادی با بیان اینکه تئاتر در وضعیت کرونایی میتواند شرایطی را فراهم آورد که در برخی ساختارها بازنگری داشته باشیم، گفت: این موضوع که کرونا وضعیت بحرانی را برای تئاتر ایجاد کرده است قابل انکار نیست اما مهم ظرفیتهایی است که از آن چشم پوشی شده است.
وی تصریح کرد: در زمانی که تماشاخانهها در شرایط نرمال هم داشتند به کالا تبدیل میشدند و خبری از کرونا هم نبود، باید به سمت ایده برای گذر از این فضا میرفتیم و به سمت اشغال فضایی جدید حرکت میکردیم. ما باید به سمت معماریهای گذشته در تئاتر برویم و فضای دیگری را خارج از شکل مرسوم امروزی اشغال کنیم.
این پیشکسوت تئاتر اظهار کرد: ما در گذشته نمایشهایی با فضای متفاوت از امروز را نیز داشتهایم. شاید در مجموعه دیگرگونههای اجرایی میتوان آنها را قرار داد. مکانهایی برای اجرا که خارج از فضای مرسوم امروز است مانند سولههای متروکه، کارخانههای تعطیل و فضاهای خارج از معماری سنتی و مرسوم تئاتر که میتوان در آنها اجرا داشت.
همه چیز به فضای فیزیکی محدود نمیشود
مرادی با اشاره به ظرفیتهای فضای مجازی برای استفاده در تئاتر عنوان کرد: فضای مجازی هم یکی از این موقعیتها است و همه چیز به فضای فیزیکی محدود نمیشود. شرایط و تحول جهان پیرامون ما در عصر حاضر به نحوی پیش میرود که تئاتر مجبور است فضاهای دیگر را تجربه کند و این موضوع روابط فیزیکی مازادی را میسازد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی هتلها که سالن یا فضایی برای اجرا دارند با استفاده از همین ظرفیت میتوانند صنعت گردشگری را چه در حوزه داخلی و چه در حوزه بینالملل رونق دهند.
باپیری نیز در این نشست با بیان اینکه ما در هر کنشی باید پنجرههای ذهنی خود را نبندیم، اظهار کرد: در تمام طول این مدت که ما در حال دست و پنجه نرم کردن با اپیدمی کرونا بودیم نظرات درباره نمایش آنلاین و استفاده از فضای مجازی در تئاتر به ۲ دسته موافق و مخالف تقسیم شده و شکل جالبی به خود گرفته بود.
وی ادامه داد: قبل از آمدن کرونا تئاتر دیجیتال داشتیم که مسیر خودش را میرفت و خیلی موفق هم ظاهر شده بود. من فکر میکنم نباید فرقهای با مسائل برخورد کرد و راه را برای گفتگو باز گذاشت.
این هنرمند در پایان با بیان اینکه سادهترین راه در زمان اپیدمی کرونا بستن تئاتر به طور کامل و تعطیل کردن آن بود، بیان کرد: من خودم یک کارگاه آنلاین کارگردانی داشتم و متوجه شدم که چه جامعه آماری بزرگی در کشور وجود دارد که میتوانیم با هم در تعامل و تبادل باشیم.
نشستهای حضوری و مجازی پژوهشی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر همزمان با سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر از سه شنبه چهاردهم بهمنماه تا شنبه هجدهم بهمن از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در عمارت نوفل لوشاتو تهران برگزار میشود.
سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه تا ۲۰ بهمنماه در حال برگزاری است.
انتهای پیام/
There are no comments yet