به گزارش صبا به نقل از دبیرخانه ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، ابراهیم حیدری، دبیر هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب از رقابت قابل توجه روستاهای دوستدار کتاب خبر داد و گفت: جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب به رغم همهگیری ویروس کرونا و محدودیت فعالیتهای اجتماعی و گردهمآییها، شاهد استقبال قابل توجه روستاییان و عشایر کتابدوست ایران بود. بالغ بر ۱۹۰۰ روستا و آبادی عشایری از ۳۰ استان کشور در جشنواره شرکت کردند.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: داوری جشنواره بر اساس شاخصهای متعددی انجام میشود. ارزیابی فعالیت هر روستا بر اساس نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی و همچنین جلب مشارکت مردمی و پشتیبانی دستگاههای اجرایی برای تامین هزینهها و سرمایهگذاری از مولفههای مهم داوری جشنواره محسوب میشود.
وی ادامه داد: طراحی یا اجرای برنامه برای زنان، کودکان و نوجوانان نیز از دیگر شاخصهای تاثیرگذار جشنواره است. برخورداری برنامه و شیوه اجرای آن از خلاقیت و نوآوری، قابلیت الگوبرداری و استمرار و مداومت برنامهها، اهتمام ویژه به توسعه و تجهیز فضاها و بناهای حوزه کتاب روستاها در برنامههای طراحی شده، قابلیت و ضمانت اجرا داشتن برنامههای ترویج کتابخوانی از دیگر مولفههای قابل اعتنا برنامهها و فعالیتهای ترویج کتابخوانی در مناطق روستایی و عشایری است.
حیدری در پایان با تاکید بر تاثیرگذاری و کم هزینه بودن به عنوان دیگر مولفههای این جشنواره خاطرنشان کرد: برنامهها توام با بیشترین تاثیر و کمترین هزینه، مبتنی بر منابع، امکانات و ظرفیتهای محلی از دیگر مواردی است که مورد توجه داوران قرار دارد. همچنین داشتن کتابخانه و تعداد اعضا، فعالیتهای جنبی کتابخانه، گروه سنی و جنسیت اعضا، فعالیتهای فرهنگی روستا نظیر جشنوارهها، مسابقات کتابخوانی و مشارکت مردم در این برنامهها از دیگر شاخصهای این جشنواره بوده است.
فراخوان هفتمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب اول پاییز ۱۳۹۹ منتشر شده و فرصت ارسال آثار تا پایان دیماه بود.
در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ۱۰ روستا برگزیده و ۱۵ روستا نیز مورد تجلیل قرار میگیرند و به هر یک از روستاها و آبادیهای عشایری دوستدار کتاب جوایزی تا سقف پانصد میلیون ریال اهدا میشود.
انتهای پیام/
There are no comments yet