نگاهی به «تاریخ فلسفه‌ معاصر غرب» در نشستی مجازی | پایگاه خبری صبا
امروز ۳ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۰۶:۳۸

نگاهی به «تاریخ فلسفه‌ معاصر غرب» در نشستی مجازی

نشست نقد کتاب «تاریخ فلسفه معاصر غرب» هفت اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

به گزارش صبا، نشست  نقد و بررسی کتاب «تاریخ فلسفه معاصر غرب» در روز سه‌شنبه هفتم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۱ صبح با حضور امیراحسان کرباسی‌زاده، احمد رجبی و بهمن پازوکی به همت موسسه فرهنگی شهر کتاب و با همکاری موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به صورت مجازی برگزار می‌شود.

تاریخ فلسفه‌ معاصر، تاریخ جریان‌های فلسفی متعدد است. کثرت جریان‌ها و موضوعات فلسفی یکی از اوصاف بارز فلسفه در دوران معاصر است. در گذشته، سالیان دراز طول می‌کشید تا جریان‌ها و مکاتب فلسفی شکل گیرند. این شکل‌گیری، چنان‌چه پذیرش آرا افلاطون و ارسطو را در نظر بگیریم، بعضا حتی به بیش از هزار سال نیز رسیده است. اندیشه‌ افلاطون به‌واسطه‌ نوافلاطونیان ادامه پیدا کرد و در قرن ۱۱ میلادی با کشف آثار اصلی افلاطون مجددا احیا شد و در قرن‌های ۱۴ و ۱۵ میلادی با قول به اصالت اسم (Nominalismus) از نو زاده شد. به‌همین ‌ترتیب، مسلمانان و مسیحیان در قرن سیزده میلادی با کشف آثار اصلی ارسطو و تفاسیر خود بر آن‌ها باعث تجدید حیات و شکوفایی آن شدند. اما وضعیت در مورد فلسفه‌های قرن بیستم به‌گونه‌ای دیگر است؛ به‌طوری‌که جریان‌های فلسفی زودبه‌زود و به فاصله‌ ۱۰ تا ۲۰ سال جای خود را به دیگر جریان‌ها می‌دهند. به تازگی کتاب «تاریخ فلسفه معاصر غرب» توسط انتشارات موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شده است.

منظور از «فلسفه‌ معاصر» در عنوان این کتاب فلسفه‌ قرن بیستم است، با یک استثنا و آن هم کیرکگور است که به قرن نوزدهم تعلق دارد؛ اما شرح اندیشه‌اش به لحاظ تاثیر بسزایی که در فلسفه‌ معاصر به طور کل در اندیشه هیدگر و یاسپرس به طور خاص داشته در این‌جا آمده است.

علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهر کتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc  و صفحه‌ این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.

انتهای پیام/

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها