به گزارش صبا به نقل از ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، «گزارش نهایی» هجدهمین فیلم بلند ایشتوان سابو کارگردان مجارستانی است که برای حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر پذیرفته شده است.
سابو در ایران به واسطه سه فیلم «مفیستو» (۱۹۸۱- برنده جایزه بهترین فیلمنامه و جایزه فیپرشی از جشنواره فیلم کن و اسکار بهترین فیلم خارجیزبان)، «کلنل ردل» (۱۹۸۵- برنده جایزه هیات داوران جشنواره فیلم کن، نامزد بهترین فیلم خارجیزبان اسکار و نامزد گلدن گلوب) و «هانوسن» (۱۹۸۸- حضور در بخش مسابقه جشنواره کن، نامزد گلدن گلوب و نامزد بهترین فیلم خارجیزبان اسکار) شناخته شده است.
فیلم «گزارش نهایی» نخستینبار در بیست و پنجمین جشنواره فیلم تالین به نمایش درآمده و حالا در جشنواره جهانی فیلم فجر، روی پرده خواهد رفت.
این فیلم درباره یک متخصص قلب و عروق مشهور و بازنشسته است که برای ادامه کار درمانی، علیرغم تمایل همسرش به روستای محل تولد خود میرود و در آنجا درمان اهالی را آغاز میکند اما مشکلاتی با اهالی خطرناک پیدا میکند و مجبور به مبارزه میشود.
سابو با همراهی بازیگر فیلم یعنی کلاوس ماریا براندائر که همکار او در بسیاری از فیلمهایش بوده و هر ۲ در سنین بازنشستگی به سر میبرند، در «گزارش نهایی» تعریفی از بازنشستگی ارایه داده است. اعتقاد او در این فیلم، متوقف نکردن کار در هر زمان از زندگی است و حضور او در هشتاد و سه سالگی در مقام کارگردان، بر زنده بودن سینما تاکید میکند. سابو در آخرین مصاحبهاش درباره این فیلم گفته است: «اگر کسی همچنان دوست دارد، در آینده در کنار دیگران باشد، سینما باقی خواهد ماند.»
دیگر فیلمهای ایشتوان سابو عبارتند از «عصر توهمات» (۱۹۶۵- برنده جایزه نخستین اثر برتر جشنواره فیلم لوکارنو)، «پدر» (۱۹۶۶- برنده جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فیلم لوکارنو و بهترین فیلم جشنواره فیلم مسکو)، «شماره بیست و پنج خیابان آتشنشان» (۱۹۷۳- برنده جایزه بهترین فیلم و کلیسای جهانی جشنواره فیلم لوکارنو)، «داستانهای بوداپست» (۱۹۷۷- حضور در بخش مسابقه جشنواره فیلم کن)، «ایمان» (۱۹۸۰- برنده جایزه بهترین کارگردانی و اینترفیلم از جشنواره فیلم برلین)، «ملاقات با ونوس» (۱۹۹۱- برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم ونیز)، «امای عزیز، بوب نازنین» (۱۹۹۲- برنده جایزه بهترین کارگردانی و کلیسای جهانی جشنواره فیلم برلین) و «زوننشاین» (۱۹۹۹- نامزد بهترین فیلم، بهترین کارگردان و بهترین موسیقی گلدن گلوب) و «در» (۲۰۱۲- حضور در جشنواره فیلم مسکو).
سی و هشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از پنج تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/
There are no comments yet