به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون صبا، در بین برنامههای مناسبتی که تلویزیون در رمضان ۱۴۰۰ روانه آنتن کرده است، امسال شبکه یک سیما برای سومین سال متوالی «دعوت» را که حالا دیگر تبدیل به برند شبکه شده به عنوان ویژه برنامه افطار مخاطبان در نظر گرفته است.
«دعوت» برنامهای است که پس از انتخاب به عنوان ویژهبرنامه افطار از سه سال گذشته دارای موضوعیتی مشخص بوده است، موضوعیتی قابل اعتنا به نام خانواده. این برنامه در این سه سال در همان مسیر تعیین شده حرکت کرده و موضوعاتی را ذیل آن در نظر گرفته است که آنها را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار داده و به آنها پرداخته است.
«دعوت» امسال هم با حضور مهمانانی از جنس مردم در قالب خانوادههایی که هر یک قصههای مختص به خود را دارند اما از مخاطب جدا نیستند، کار خود را ادامه میدهد. طراحی تصویری «دعوت» امسال هم فضایی ساده و در عین حال عرفانی را برای بیننده تداعی میکند.
کارشناسی حجت الاسلام محمد برمایی در جایگاه کارشناس خانواده به هدایت مباحث، پیشروی قصه و نتیجهگیریهای لازم کمک بسیاری میکند، به طوری که در بزنگاههای مختلف و در مواقعی که مباحثی حساس و مهم مطرح میشوند نقش کارشناسی خود را ایفا میکند و ضمن گفتگو به واکاوی و بررسی موضوعات میپردازد. حجت الاسلام برمایی در این برنامه صرفا هدایت مباحث را بر عهده ندارد بلکه در بین گفتگوها به موقع وارد میشود و مباحث کارشناسی از جمله ارایه راهکارها و گوشزدهای مذهبی و روانشناسی را بیان میکند.
«دعوت» با روایت قصههایی ملموس و با حضور مهمانان از اقصی نقاط کشور نکاتی را یادآوری میکند که شاید گاهی به ورطه فراموشی سپرده شدهاند. تلنگر و یادآوری درسهای زندگی با زبانی ساده که قصد سرزنش ندارد و برعکس به همفکری و ارایه نکاتی کلیدی و کاربردی منتج میشوند از دیگر ویژگیهای این برنامه است. «دعوت» ضمن ترویج امر نیکوی ازدواج و نمایش زیباییهای تشکیل خانواده در پی یافتن راهحل برای بازکردن قفلهای زندگی است و تجربیات افراد را بهطور مستقیم در اختیار مخاطب قرار میدهد.
این برنامه در روایات خود به هیچوجه صرفا صفحه نمایشی از زندگی بیدغدغه، خوشی، آسایش و آرامش نیست، بلکه در کنار این جلوهها مشکلات را هم نمایش میدهد. «دعوت» در مسیر آسیبشناسی که پیش گرفته است و در بطن همان معضلات و مشکلات زوایایی نو از زیباییهای زندگی را یافته و یادآوری میکند.
این برنامه در ۲ سال گذشته به عنوان پربینندهترین برنامه ماه رمضانی تلویزیون انتخاب شده است، به همین بهانه با مجتبی کشاورز تهیهکننده «دعوت» به گفتگو نشستهایم که در ادامه آن را میخوانید.
محیا اسناوندی همسرتان امسال سردبیر برنامه است. اساس انتخاب او چیست؟ مگر او مجری نیست؟
اسناوندی مجریست و اتفاقا از مجریان مولف و حرفهای و کاربلد سازمان است. اگر روزی فارغ از بحث کارشناسی خانواده بخواهیم یک مجری برای برنامه انتخاب کنیم قطعا او برای شخص من در اولویت است. علت این انتخاب صرفا این نیست که او همسرم است بلکه در عالم حرفهای و تخصصی محیا اسناوندی مجری توانمندی است. او در هر ژانر برنامهسازی اجرا داشته موفق ظاهر شده؛ برنامه سال تحویل را اجرا کرد جواب داد، برنامه صبحگاهی و عصرگاهی و موسیقیمحور و تخصصی و مستند روایی را هم همینطور. کمتر مجری در تلویزیون داریم که با این اندازه تغییر فرم در برنامهسازی اجرا کرده باشد. عالم حرفهای، کاری و زندگی شخصی ما کاملا تفکیک شده است. اگر او در برنامه امسال «دعوت» کنار ماست و به من کمک میکند اولین دلیلش حرفهای بودن او بود. یکی دیگر از دلایل انتخاب من این بود که او نویسنده بسیار خوبی است، شاید کمتر کسی بداند که او دست به قلم است اما او بخش عمدهای از پلاتوهای برنامه را مینویسد. محیا اسناوندی به دلیل مدتها حضور در رادیو تجربه خوبی از روایتگری دارد چرا که ذات رادیو این تجربه را به او بخشیده است. دلیل بعدی انتخاب من برای سردبیری او این است که حجت الاسلام برمایی مجری نیست بلکه کارشناس است و همزمان وظایف یک مجری را به دوش میکشد، به همین علت بسیار مایل بودم که یک مجری کمک حجتالاسلام برمایی باشد. در واقع مجری هم باید بتواند تجربه اجرا را به او بدهد، در حالیکه در اختیار گذاشتن تمام تجربیات سالهای اجرا به فردی دیگر کاری دشوار است و شاید کمتر مجری این کار را بکند اما اینجا اسناوندی به دلیل لطفی که به شخص بنده و تیم «دعوت» داشت این زحمت را پذیرفت.
در مجموع او قرابت فکری بسیار زیادی با من دارد و تمام دغدغههای مرا میداند و هر آنچه را من در ذهنم دارم در این برنامه پیاده کرده است. برای او انتخاب سختی بود و بسیار فکر کرد تا بپذیرد که این کار را در برنامه امسال انجام دهد. «دعوت» در قسمتهایی که روی آنتن رفته، حرف برای گفتن دارد و این حرفها حرفهایی است که در نتیجه ارتباط اسناوندی با سوژهها و ساعتها گفتگوی او با مهمانان برنامه شکل میگیرد، به علاوه همکاران تیم پژوهش و سوژهیابی نیز اطلاعات اولیه را استخراج میکنند و در اختیار تیم نویسندگان و سردبیر برنامه قرار میدهند. در نهایت تمام این دغدغه و زحمت برعهده اسناوندی بود و این اتفاق بار بسیار بزرگی را از روی دوش من برداشت. اگر قرار بود در کار اعتماد صددرصدی و کامل به کسی داشته باشم به او داشتم و احساس میکنم تا اینجای کار این وظیفه مهم را به بهترین شکل ممکن به انجام رسانده است.
چه نکاتی برای حضور مهمانها در برنامه اولویت است؟
تمامی مسائل مبتلابه خانواده اولویت ما برای انتخاب سوژهها و حضور افراد در برنامه «دعوت» است که به نوعی به موضوع کلی برنامه یعنی خانواده مربوط میشوند.
سایر برنامههای افطار در شبکههای دیگر را میبینید؟ رقابتی بین «دعوت» و این برنامهها وجود دارد؟
بله، کمابیش برنامههای افطار سایر شبکهها در زمان پخش خودمان را رصد میکنیم ولی به هیچ عنوان قصد رقابت با هیچ برنامهای را نداریم. ما قرار نیست شبیه کسی باشیم بلکه تمام اندیشه و هدف ما ساختن بهترین برنامه بر اساس طرحی است که مدنظر داریم و همه تلاش خود را میکنیم تا هر روز بهتر از قبل خود باشیم، ما با «دعوت» سال گذشته خودمان رقابت میکنیم. هر برنامه و قسمت ما باید با روزها و سنوات قبلی «دعوت» رقابت کند و بهتر و بهتر شود؛ این موضوع فقط برای من مهم نیست بلکه قرار همه اعضای تیم «دعوت» با هم این بود که بهترین خودمان باشیم و به سلیقه مخاطب احترام بگذاریم.
انتهای پیام/
There are no comments yet