خیام وقار کاشانی از بازیگران و هنرمندان تئاتر، سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری صبا درباره وضعیت حوزه تئاتر به دلیل تعطیلی های کرونایی گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا آسیبپذیرترین قشر از میان هنرمندان، حوزه تئاتر بودهاست. در این مدت که سالنهای تئاتر تعطیل بودند، این سالنها چند بار به صورت عجولانه و سرسری باز شدند اما به دلیل بیبرنامگی بلافاصله بسته شدند. افرادی که صرفا در حوزه تئاتر مشغول به کار هستند، به دنبال این تعطیلیها با مشکل مواجه بودهاند و وضعیت خوبی ندارند.
او درباره میزان آسیب وارده به بخشهای مختلف حوزه تئاتر تصریح کرد: به نظر من همه فعالان تئاتر حدودا به یک اندازه آسیب دیدهاند، با این تفاوت که اهالی تئاتر از جمله بازیگران و کارگردانان ممکن است، با فعالیت در حوزههای دیگر بتوانند بخشی از این آسیبها را جبران کنند اما تماشاخانهها با آسیب ۱۰۰ درصدی مواجه شدهاند.
مدیر سابق تماشاخانه باران ادامه داد: مسئولان تماشاخانهها بهویژه تماشاخانههای خصوصی در این یک سال و چند ماه متاسفانه با آسیب زیادی مواجهشدهاند. این مدیران یا مجبور به تعطیل کردن تماشاخانهها شدهاند و یا به امید رسیدن به روزهایی که تئاتر بتواند به روزهای اوج خود برگردد، به سختی تلاش میکنند که چراغ سالنها را روشن نگه دارند.
تئاتر آنلاین دیگر تئاتر نیست
وقار کاشانی درباره تئاتر آنلاین و نبود حمایت در این زمینه، توضیح داد: برخی از فعالان تئاتری به فراخور زیرساخت و سختافزار و نرمافزاری که در اختیار داشته اند، جسته و گریخته اقدام به فعالیت در حوزه تئاتر آنلاین کردهاند اما این اقدامها نه تنها خیلی ادامهدار نبود، بلکه به دلیل نداشتن برنامهریزی مناسب برای استفاده از این فضا به نظر من خیلی موفق نبودهاند.
او در ادامه اذعان کرد: از سوی دیگر همه ما میدانیم که تئاتر یعنی اجرای زنده روی صحنه با حضور زنده تماشاگر. نمایشی که به سمت فضای مجازی حرکت کند، فیلمتئاتر یا تئاتر تصویری است و اسمش دیگر تئاتر نیست؛ چراکه تصویری که در ذهن ماست، مقداری با نمایشی که به صورت مجازی برگزار میشود، فاصله دارد.
امکان جبران خسارات تئاتریها به کمک تلویزیون
مدیرعامل خانه تئاتر کاشان با بیان اینکه امیدوارست خیلی زود چراغ تماشاخانهها روشن شود درباره راه برون رفت از مشکلات موجود در حوزه تئاتر، تاکید کرد: برای حل این مشکلات باید دولت وارد عمل شود و با یک حمایت و پشتیبانی سرسخت از تماشاخانهها و اهالی تئاتر جلوی اتفاقات ناگوار را بگیرد.
وقارکاشانی در پایان خاطرنشان کرد: در این روزها برای اینکه هم مخاطب از دیدن تئاتر فاصله نگیرد و هم خود اهالی تئاتر بتوانند، ارتزاقی بکنند، تلویزیون میتواند خیلی کمککننده باشد و بخشی از مشکلات تئاتریها را حل کند، به این صورت که تلویزیون میتواند با استفاده از اهالی تئاتر در حوزه بازیگری، کارگردانی، نویسندگی و طراحی، اقدام به تولید تلهتئاتر که ژانری متفاوت است، بکند.
پریسا منیر
انتهای پیام/
There are no comments yet