به گزارش صبا، شورای کتاب کودک نماینده موسسه تکتوس در ایران، فراخوان جایزه تیفلو و تکتوس را که جایزهای برای کتابهای حسی- لمسی مناسب کودکان نابینا و کمبینا است، منتشر کرد.
تکتوس موسسهای فرانسوی است که فعالیت خود را از سال ۱۹۹۹ در زمینه ترویج ساخت کتابهای حسی- لمسی در جهان آغاز کرده است. این موسسه با همکاری کشورهای متعدد، هر ۲ سال یکبار جوایزی را به بهترین اثر حسی- لمسی دریافت شده از سوی نمایندگان خود اهدا میکند.
شورای کتاب کودک برای ترویج خواندن در میان نابینایان و کمبینایان و نیز گسترش هنر ساخت کتابهای حسی- لمسی، از افراد حقیقی و حقوقی دعوت میکند ۲ نسخه از آثار حسی- لمسی خود را برای داوری جایزه تکتوس و تیفلو تا تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۴۰۰ همراه با مشخصات کامل اثر و شماره تماس به دبیرخانه شورای کتاب کودک به آدرس تهران، خیابان انقلاب، خیابان ابوریحان، خیابان وحید نظری، شماره ۳۱، طبقه ۲ ارسال کنند.
کتابهای حسی لمسی که تا این تاریخ برای شورای کتاب کودک ارسال شود، در صورت دارا بودن معیارهای زیر، در جلسه داوری کمیته جوایز کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه متشکل از کارشناسان داخل و خارج از شورای کتاب، مورد بررسی و داوری ملی قرار خواهند گرفت و سپس کتاب یا کتابهای برگزیده برای داروی بینالمللی، با همراهی پدیدآورنده به موسسه تکتوس ارسال خواهد شد.
داوری نهایی جایزه تیفلو و تکتوس اواخر مهرماه ۱۴۰۰ در ایتالیا برگزار خواهد شد.
قوانین شرکت در جایزه تیفلو و تکتوس برای کتابهای حسی- لمسی مناسب کودکان نابینا و کمبینا به شرح زیر است:
کتابهای ارسالی برای کودکان دارای اختلال بینایی (نابینا و کمبینا) و گروه سنی تولد تا ۱۲ سال مناسب باشد.
کتاب میتواند ابداعی باشد، در این حالت شامل قوانین حق مولف (متن یا تصویر) نمیشوند.
کتاب میتواند نسخه حسی- لمسی ساختهشده بر اساس یک کتاب چاپی باشد. (برای ساخت و توزیع، اجازه ناشر ضروری است.)
کتاب میتواند بر اساس یک افسانه قدیمی و یا داستان عامیانه باشد.
وجود نسخه نهایی کتاب برای داوری ضروری است.
معیارهای انتخاب کتابهای حسی- لمسی برای کودکان نابینا و کمبینا:
همه کتابها از حداقل استانداردهای مورد قبول شامل صحافی، چاپ و تصاویر ضمیمه برخوردار باشند. همچنین باید موارد زیر در آنها رعایت شده باشد:
کتاب میتواند از مواد مختلف بریده شده و چسبانده شده بر روی صفحههای کتاب باشد، یا تصاویر برجسته با استفاده از تکنیک قالبگیری با گرما ساخته شوند.
کتابهای پارچهای هم قابلقبول هستند.
اگر کتاب متن دارد، باید به خط بریل باشد و بهتراست با فونت واضح و مشخص و بهصورت حروف درشت (حداقل با فونت ۱۶) باشد.
صحافی کتاب به شکلی باشد که صفحات آن بهطور کامل بازشوند تا امکان لمس کامل وجود داشته باشد.
از رنگهای قوی و با تضاد بالا استفاده شود تا دید کم را نیز تحریک کند.
داستان باید بهخوبی نوشته شده باشد و ساختار، دستور و املای درستی داشته باشد.
محدودیتی در اندازه کتاب وجود ندارد، ولی اندازه کتابها باید بهگونهای باشد که کودکان بتوانند بهراحتی از آنها استفاده کنند.
کتابهایی که در رقابت شرکت میکنند، توسط کودکانی که اختلال بینایی دارند آزمایششده و مورد تایید کودکان و کارشناسان کشور مطبوع قرارگرفته باشد.
انتهای پیام/
There are no comments yet