به گزارش صبا، حسن موذن مدیر تالار هنر در یادداشتی به قطعی چندین مرتبه و طولانیمدت برق در طول روز و تاثیر آن بر تئاتر پرداخته و از نگاه کودکانی که ساعتها منتظر اجرای نمایش خود بودند به این موضوع نگاه کرده است.
متن این یادداشت بدین شرح است:
«بعد از روزها لحظهشماری برای از سرگیری تئاتر، دوم خرداد۱۴۰۰ ساعت ۱۸.۳۰ نگاه بیقرار کودکان در کنار مادران، منتظر باز شدن پرده جادویی تئاتر بود. همه چیز آماده بود، گروه گریم شد و نور و صدا و پرده خبر از شروع اولین اجرای نمایش (تراژدی زمین و دلقکها) میداد اما ناگهان قطعی برق، برق شادی را از نگاه کودکان گرفت و سالن را به تونلی هولناک تبدیل کرد.قطع شدن برق اتفاقی نادر نیست اما متعهد نبودن به جدول خاموشیها دلالتی جز سوءمدیریت ندارد.
کودکان دعوت ما را لبیک گفتند و آمدند اما جنس منطق بچهها از جنس آدم بزرگها نیست و در مرام آنها خلف وعده گناهی بزرگ است و عدم اجرای نمایش را به هر دلیلی برنمیتابند و هضم نمیکنند. از همین منظر است که کار کردن با بچهها کار هر کسی نیست و توانمندیها و مهارتهای خاصی را میطلبد که برای دستیابی به آن علاوه بر مستعد بودن، تجربه و تحصیل مرتبط را میطلبد.
کودکان زمان را به شکل متفاوتی درک میکنند از اینرو لازم است متولیان شبکه برق برای مراکزی که با کودکان سروکار دارند، تمهیدات متفاوتی بیندیشند.
لطفا برق خانه ما را، برق اتومبیل ما را، اصلا برق خود ما را قطع کنید اما برق سالن تئاتری را که چشمهای مشتاق کودکان برای دیدن نمایش خیره شدهاند، قطع نکنید.
دوستان برقی! مشکلات شما را درک میکنیم اما در این یک مورد برق شادی را از نگاه کودکان دریغ نکنید، بگذارید پس از دو سال، کودکان به سالنهای نمایش برگردند؛ بگذارید خستگی روح کرونازده آنها اندکی فروکاهد.
بگذارید به ما اعتماد کنند، به مادران خود اعتماد کنند. بگذارید نمایش ببینند و خشم درونشان تخلیه شود تا چنانکه این روزها اخبار حیرتانگیز، از تخلیه خشم افراد جامعه، به گوش میرسد، آینده خود و همنوعی از این جامعه گسترده را تباه نکنند.
آنجا که فرهنگ حضوری ملموس دارد، آنجا که سینما، تئاتر، کتاب و شعر حضور دارد، عقلانیت بر خشم غلبه میکند. در بحرانهای اجتماعی و اقتصادی، به زعم برخی نابخردان، نهتنها از حجم برنامههای فرهنگی و هنری نباید کاست که لازم است تعدد و تکثری دوچندان یابد.
این فرهنگ است که روح را صیقل میدهد و این هنر است که درون خشمگین انسانها را آرام میکند؛ البته همه اینها بعد از ذکر حق تعالی است آنجا که فرمود:
«الا بذکرالله تطمئن القلوب».»
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است