به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از ستاد خبری چهاردهمین جشنواره بینالمللی «تئاتر خیابانی مریوان»، آیین پایانی جشنواره «تئاتر خیابانی مریوان» در سالن نیرو و نشاط شهر مریوان برپا شد.
در این مراسم که کارگردانی آن را مهدی حبیبی بر عهده داشت، مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، منصور مرادی، نماینده مریوان و سروآباد استان کردستان در مجلس شورای اسلامی، ماموستا شیرزادی، امام جمعه مریوان، اقبال فرماندار مریوان، بهرام نصراللهی زاده، مدیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان، بهمن مرادنیا، استاندار کردستان و … حضور داشتند.
هیات داوران جشنواره نیز با لباس کردی در آیین پایانی حضور یافتند.
در ادامه، با پخش یک تیزر، سخنانی از ماموستا شیرزادی امام جمعه مریوان، حسین خوش اقبال معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کردستان و آرتیکاس اقبال فرماندار مریوان، پخش شد که نکاتی را درباره جشنواره و شهر مریوان بیان کردند.
سپس فاتح بادپروا، دبیر جشنواره با خوشامدگویی به همه مهمانان گفت: قدم شما بر چشم ماست اما متاسفیم اگر نتوانستیم آنچنان که شایسته است، از شما پذیرایی کنیم.
او که موسس این جشنواره است، یادآور شد: این جشنواره حاصل خون دل همه مردم و هنرمندان کردستان است و خوشحالیم که امروز به رویدادی شناخته شده تبدیل شده است.
بادپروا در ادامه خطاب به معاون هنری وزیر درخواست کرد ردیف بودجه مستقلی برای این جشنواره تعریف شود تا جشنواره دچار مشکلاتی همانند مشکلات این دوره نشود.
او همچنین خواستار شکل گیری دبیرخانه دایمی این جشنواره شد تا از فردا، کار جشنواره پانزدهم آغاز شود.
بادپروا در پایان سخنانش اعلام کرد که دیگر دبیری جشنواره را بر عهده نمی گیرد اما تا زنده است، مشاور این جشنواره و نیز خادم خوبی برای تئاتر کردستان خواهد ماند.
در ادامه این مراسم، سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مریوان را میزبان مهربان و مردمان آزاده و آبرومند نامیده و به آنان با جملات شاعرانه درود فرستاده و در ادامه گفت: نمی توانم شادمانی خود را از برگزاری این رویداد بینالمللی و نامدار، در این گوشه ای از ایران عزیز، پنهان کنم که نشانه اعتماد و اطمینان به پویش هنر در دور و نزدیک این سرزمین، همین استمرار تئاتر خیابانی مریوان است که سال هاست در ادامه ذکر همه مناقب مریوان، تئاتر هم افزوده شده و این پیوست مبارک، ممکن نشده مگر به غیرت جان به جان هر کدام از مردمان و مسئولان این دیار کریم…
وی ادامه داد: تئاتر خیابانی در روزگار ما، نه فقط یک گونه تئاتری است، بلکه دانشگاهی است که سایه به سایه مردمان کوچه و بازار، بساط پهن می کند و آگاهی و اندیشه تعارف. این غنیمت است که به خردمندی و هوشیاری و بنا به مسئولیت شهروندی، تئاتر بی دغدغه نور و صدا و صحنه، مردم را انتخاب میکند و فروتنانه، دقیقه های مخاطبان خود را به درک و دانش می آمیزد.
حسینی در ادامه اضافه کرد: اگر با نابخردی به این طبل می کوبیدند که تئاتر هنر اغنیاست و تحلیلی از دردمندی انسان معاصر ندارد، اکنون می توانیم به گواه آثار تئاتر امروز که به صراحت بیشتری، مؤید انتقاد و اعتراض انسان معاصر در مواجهه با رویداد های اجتماعی اند، به اصالت «تئاتر برای همه» ایمان بیاوریم.
معاون هنری وزیر در بخش دیگر سخنانش گفت: در این روزها که نام «مریوان» به تدارک جشنواره تئاتر خیابانی بیشتر به چشم میآید و به گوش می نشیند، آرزو میکردم که ای کاش این همت و حمیّت که در شادمانی مردمانی که گرداگرد هر صحنه تئاتر تکرار میشود و به نعمت دوراندیش مسئولان، جاودانه می گردد. آینه تمام نمای دیگر بلاد سرزمینم باشد.
وی با یادآوری دشواریهای مردمان نجیب این سرزمین گفت: مغتنم است خاضعانه از هنرمندان تئاتر خیابانی بخواهم چنان بیافرینند که سنگی از پیش پایی برخیزد و عصایی در دست از پا افتاده ای باشند که هنر به راحت و رعایت مردم مکلف است و نوشدارویی اگر به صلاح و مصلحت وقت باشد «هنر» است که نه می میرد و نه می میراند.
حسینی ادامه داد: معیار ارجحیت هر دورهای از برگزاری این جشنواره شریف، نه صرف شکوه و شمایل اجرایی که در نوبت خود مغتنم است، بلکه سطح تولید محتوای متنفذ و میزان اثرگذاری اجتماعی و اصلاح سهوهای شهر و شهروندی است که براساس اقوال و آمار، تعالی و ترقی ادوار جشنواره مریوان مشهود و محسوس است.
او افزود: اکنون می توانیم با افتخار بگوییم که مرز مریوان نه به دیوار و قلعه و بارو که به صلح و صلاحی که تئاتر در دل و جان دارد، مستحکم است.
و اگرچه گاه دریغاگوی کم توجهی و کم اعتمادی به عالم هنر و هنرمندان عالم بوده ایم، خوشا امروز که شکرگزار این حسن اتفاق هستیم.
معاون هنری وزیر در پایان گفت: سپاس قلبی خود را به هنرمندان و دست اندرکاران دلسوز نثار می کنم و بهروزی این سلسله را از خداوندگار حُسن و هنر مسئلت دارم و ختام سخن را این بیت مشکین «خواجه راز» می دانم که فرمود: «حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت/ آری به اتفاق جهان میتوان گرفت»
سپس منصور مرادی نماینده مریوان و سروآباد استان کردستان در مجلس شورای اسلامی، ضمن خیرمقدم گفتن به حاضران و تقدیر از دبیر جشنواره و عوامل برگزاری این رویداد، تاکید کرد: لازم است مدیران و مسئولان کمک کنند تا این جشنواره هر ساله پربارتر برگزار شود.
او از توسعه همه جانبه گفت و ادامه داد: یکی از مباحث توسعه به مسئله فرهنگی و هنری باز میگردد که در سطح جامعه تاثیرگذار است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: پیش تر هزینه های تئاتر خیابانی مریوان توسط افرادی که وضع مالی خوبی داشتند تامین می شد. پس از حضورم در مجلس، جلسهای با حضور وزیر، استاندار وقت و امام جمعه، فرماندار، مدیرکل ارشاد، دبیر جشنواره و تعدادی از افراد برگزار شد تا بودجه ای به این رویداد اختصاص پیدا کند و این روند از سال ۹۵-۹۶ ادامه دارد اما این جشنواره برای هر چه باشکوه تر برگزار شدن در سطح بین المللی به اعتبارات بیشتری نیازمند است.
وی برگزاری هر ساله جشنواره در منطقه صفر مرزی را نشان امنیت و پایداری مریوان دانست.
مهندس بهمن مرادی نیا استاندار کردستان، نیز با تاکید بر این که فرهنگ و هنر با روح و جسم مردم با فرهنگ این استان تنیده شده است، اظهار کرد: اگر در این استان رویداد ها و جشنواره های متعددی برپا می شود نشان از علاقه مردم به فرهنگ و هنر است که پیشینه قدیمی دارد.
او حضور هنرمندان از سراسر کشور در شهر مریوان را نشان صمیمیت و فرهنگ دوستی مردمان مریوان و استان کردستان دانست و افزود: پیام مردمان این خطه صلح، دوستی، صفا و صمیمیت است. انشاالله در سال های آتی زمینه ای فراهم شود تا میزبان کشورهای بیشتری باشیم.
استاندار کردستان ضمن یاد کردن از بانیان رویداد های هنری طی سالیان گذشته با اشاره به صحبت دبیر چهاردهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان درباره بودجه، قول داد بودجه بهتری به این رویداد اختصاص پیدا کند تا جشنواره هر چه بهتر و پربارتر برگزار شود.
سپس با حضور استاندار، قلعه شاخانی، مدیرکل ارشاد کردستان، اسماعیل پاشایی و شهرام زرگر از برگزیدگان دو بخش پژوهش و مسابقه طرح و ایده برای نمایشنامه فضاهای بیرونی تقدیر شد.
در بخش پژوهش، مریم منصوری برای نگارش مقاله «تبیین پدیدار شناسی مکان وقوع شر در قصص کتب مقدس (قرآن، عهد قدیم و عهد جدید) برای مکان یابی همسان در تئاتر محیطی» و » مرگ تئاتر: بررسی نسبت مفهوم (همکاری) با انسان منفرد معاصر در فرایند تولید خلاقه تئاتر از محمد اوحدی حائری»، تقدیر شدند.
همچنین در بخش «ایده پردازی و نمایشنامه نویسی برای فضاهای بیرونی» بدون ترتیب اولویت، از سید محمد امین آل یاسین، طراح و ایدهپرداز نمایش «زیرزمین پلاک آخر»، تریفه کریمیان طراح و ایدهپرداز نمایش «نویز» علی اصغر خطیب زاده ، طراح و ایدهپرداز نمایش «شیر سرکش» و سید سروش پیامبری طراح و ایده پرداز نمایش «مستر دیفال» تقدیر شد.
پس از پخش کلیپی درباره نعمت ایزدی و سعید خیرالهی، بزرگداشت این دو هنرمند فعال تئاتر خیابانی، با حضور مجتبی حسینی، شهرام کرمی و فاتح بادپروا برگزار شد.
سعید خیرالهی هنرمند دهلران با اشاره به این که از نخستین دوره این جشنواره در آن شرکت داشته از فاتح بادپروا خواست به عنوان دبیر این رویداد در سال بعد نیز حضور داشته باشد.
پخش یک کلیپ و اجرای یک قطعه کوتاه نمایش عروسکی همراه با موسیقی کردی، از دیگر بخش های این برنامه بود.
در ادامه مراسم با پخش تیزری، جلال قلعه شاخانی، مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان درباره جایگاه تئاتر خیابانی مریوان سخن گفت و آرزو کرد این رویداد در بحث گردشگری تاثیر بیشتری داشته باشد.
همچنین شهرام کرمی نیز در این کلیپ با تشکر از مردم مریوان از آن ها به عنوان یگانه حامی فرهنگ دوست یاد کرد و این رویداد را میراث گرانبها و پر ارزش دانست.
برگزیدگان چهاردهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به این شرح اعلام شد:
نمایش برگزیده بخش مردمی:
»شکست غول بیکاری» به کارگردانی شیرین شاهوردی از بروجرد
بخش بین الملل:
موسیقی:
در این بخش دیوید پریوریان با نمایش «مایم تئاتر- وای وای» از ارمنستان برگزیده شد.
طراحی فضا:
در این بخش از الکساندر اس ویت لیاخوف برای نمایش «رژه نمایشی» از اکراین تقدیر شد.
برگزیده این بخش یاسر میرحمیدی برای نمایش «خون عروسک» از ایران اعلام شد.
بازیگری زن:
در این بخش از آناهیت نیوکیان با نمایش «مایم تئاتر- وای وای» از ارمنستان تقدیر شد.
برگزیده این بخش نسرین بابایی بازیگر نمایش «خون سرخ» از ایران است.
بازیگری مرد:
در این بخش امیرمحمد انصافی برای نمایش «ایستگاه» از ایران تقدیر شد.
برگزیده این بخش هایک اسرافیلیان برای نمایش «مایم تئاتر- وای وای» از ارمنستان است.
طرح و ایده:
در این بخش از هایک اسرافیلیان با نمایش «مایم تئاتر- وای وای» از کشور ارمنستان تقدیر شد.
برگزیده این بخش مختار محمدی برای نمایش «ساعت ۹» از ایران و عراق است.
کارگردانی:
در این بخش هایک اسرافیلیان با نمایش «مایم تئاتر- وای وای» از کشور ارمنستان تقدیر شد.
برگزیده این بخش مختار محمدی و آسو اکرم احمد برای نمایش «ساعت ۹» از ایران و عراق هستند.
بخش منتخب جشنوارهها:
در این بخش مهدی ضیائیان پور با نمایش «دست … کاری» از تهران تقدیر شد.
پژمان شاهوردی با نمایش «این کجا آن کجا» از بروجرد برگزیده شد.
بخش دیگرگونههای اجرایی:
برگزیده این بخش نیما ایمان زاده با نمایش «بریدگی» از سنندج است.
معرفی برای اجرای عمومی در تهران:
دو نمایش «این کجا آن کجا» کار پژمان شاهوردی از بروجرد
«دست … کاری» مهدی ضیائیان پور از تهران بدون اولویت برای اجرای عمومی معرفی شدند.
همچنین برگزیدگان بخش مسابقه آزاد ایران، آیینی سنتی و کودک و نوجوان به شرح زیر اعلام شد:
بخش کودک و نوجوان
لوح افتخار، جایزه نقدی به نمایش «شکست غول بیکاری» به کارگردانی شیرین شاهوردی از بروجرد اهداد شد.
آیینی سنتی
بخش پژوهش:
جایزه این بخش شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به کریم خاوری و نامق خدایار برای پژوهش نمایش آیینی میرنوروزی از شهر مریوان اهدا شد.
بخش کارگردانی:
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به علیرضا اسماعیلی کارگردان نمایش «باربو» از سقز اهدا شد.
بخش طراحی فضا و صحنه:
دیپلم افتخار این بخش به صورت مشترک به آرزو علی پور و امیر امینی برای نمایش «شال برون» از لاهیجان اهدا شد.
بخش موسیقی:
لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش به گروه موسیقی نمایش «باسنک» به سرپرستی روح انگیز نوایی از بندر خمیر استان هرمزگان اهدا شد.
مسابقه آزاد ایران
بخش موسیقی:
لوح تقدیر و جایزه نقدی به علی حاجی صادقی و مجید رهبری آزاد برای نمایش «محورهای مورد تایید فراخوان جشنواره» اهدا شد.
جایزه برگزیده این بخش شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به گروه موسیقی نمایش «سانتی متر» به علی حاتمی، آرش معروفی و هوزان کریمی از مریوان اهدا شد.
بخش طراحی فضا و صحنه و لباس
هیات داوران از طراحی فضا و صحنه و لباس نمایش «زنی اینجا نمانده» کار سرژین عبدالله زاده و مهران مکاری تقدیر کرد.
برگزیده این بخش شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سید سوران حسینی برای طراحی فضای نمایش «سانتیمتر» از مریوان اهدا شد.
بخش طرح و ایده:
در این بخش هیات داوران به صورت مشترک از محمدرضا جعفری و میلاد حسن زاده برای نمایش «محورهای مورد تایید فراخوان جشنواره»، بهنام کاوه برای طرح و ایده «یک وال برای خدا نامه نوشت» تقدیر کرد.
برگزیده:
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سید سوران حسینی برای طرح و ایده نمایش «سانتیمتر» از مریوان اهدا شد.
بازیگری زن:
ساغر کیخا برای نمایش «گل پری» و مهسا افتحی برای نمایش «بی پیش بی اجاره» تقدیر شدند.
جایزه برگزیده این بخش شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به الهه پور جمشید برای بازی در نمایش «هادی و هدی» اهدا شد.
بازیگری مرد:
در این بخش از بازیگران نمایش «هادی و هدی» و «محورهای مورد تایید فراخوان جشنواره» هادی عطایی و امیر کفشدار جلال به طور مشترک تقدیر شد.
جایزه برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار به صورت مشترک به میثم سرآبادانی برای نمایش «بی پیش بی اجاره» و مختار محمدی برای نمایش «سانتی متر» از مریوان اهدا شد.
کارگردانی:
هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از کارگردان های نمایش «گل پری» کار سعید بادینی و نمایش «محورهای مورد تایید فراخوان جشنواره» به کارگردانی میلاد حسین زاده و سوران حسینی کارگردان نمایش «سانتیمتر» تقدیر کرد.
جایزه برگزیده این بخش شامل لوح تقدیر، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار به نمایش «زنی اینجا نمانده» به کارگردانی افشین خدری از سنندج اهدا شد.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است