به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی انتشارات علمی و فرهنگی، کتاب «کشتن مرغ مینا» نوشته هارپر لی با ترجمه فخرالدین رمضانی برای بار نهم تجدید چاپ و راهی کتابفروشیها شد.
«کشتن مرغ مینا» (To Kill a Mockingbird) نخستین بار در یازدهم جولای ۱۹۶۰ میلادی (۲۰ تیر ۱۳۳۹) منتشر شد و در اولین چاپِ نسخه زبان اصلی خود ۵ هزار تیراژ داشت. این کتاب که گاهی، «کشتن مرغ مقلد» نیز نامیده شده، داستان رویدادی عجیب برای جوانی سیاهپوست به نام تام رابینسون است که در شهر کوچکی به نام مِیکوم از ایالت آلاباما زندگی میکند و با اتهامی اخلاقی علیه دختر جوان سفیدپوستی به دادگاه و محاکمه کشیده میشود.
در کتاب «کشتن مرغ مینا»، مردم شهر مِیکوم افرادی خودپسند و نژادپرست معرفی شدهاند. از همینجا میتوان فهمید که با اثری ضدنژادپرستی مواجه هستیم که داستان دوران تبعیض نژادی در ایالات متحده را روایت میکند.
کتاب پس از انتشار به سرعت مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت تا جایی که یک سال بعد نویسنده آن برنده جایزه پولیتزر شد. اما قهرمان اصلی داستانِ «کشتن مرغ مینا» نه تام رابینسون که وکیلی سفیدپوست به نام اتیکاس فینج است که دفاع از فرد سیاهپوست را برعهده گرفته و حالا داستان از زبان دختر او نقل میشود. اتیکاس فینچ در این کتاب قهرمان اخلاق برای مخاطب معرفی شده است.
بخشی از کتاب به خاطرات کودکی راوی باز میگردد که با نثری طنزگونه، مسایل مربوط به طبقات اجتماعی، شجاعت، محبت و شکافهای نژادی و جنسیتی در ایالات جنوبی آمریکا را بازگو میکند و بخشهای دیگر اثر که مملو از دیالوگهای به یاد ماندنی است به شرح محاکمه تام رابینسون و البته نوع نگاه مردم به مردی سفیدپوست که وکالت سیاهپوستی را برعهده گرفته است، اختصاص دارد.
از حیث این روایات، «کشتن مرغ مینا» اثری ارزشمند برای شناخت جامعهای دیگر است و البته میلیونها بار به زبان اصلی خود نیز تجدید چاپ شده است.
نخستین چاپ این اثر در ایران به سال ۱۳۴۷ باز میگردد و از آن زمان تاکنون ۹ نوبت از سوی انتشارات علمی و فرهنگی تجدید چاپ شده است. از روی همین اثر، فیلم «کشتن مرغ مینا» در سال ۱۹۶۲ اقتباس و ساخته شد؛ یعنی تنها ۲ سال بعد از انتشار چاپ نخست کتاب. این فیلم را که رابرت مالیگن کارگردانی کرده است و در سیوپنجمین دوره اسکار شرکت داشت و سه جایزه را نیز از آن خود کرد.
انتشارات علمی و فرهنگی چاپ نهم کتاب «کشتن مرغ مینا» را با قیمت ۶۵ هزار تومان، در ۳۶۷ صفحه و به تیراژهزار عدد در خردادماه ۱۴۰۰ منتشر کرده و در دسترس عموم قرار داده است.
انتهای پیام/
There are no comments yet