کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس» با موضوع مصاحبه تاریخ شفاهی با امیر سرتیپ علیاکبر مصحفی به همت انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتشر شد.
به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،
کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس»، توسط
انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران– معاونت پژوهش و منابع دیجیتال- چاپ و روانه بازار نشر شده است. این کتاب در سه فصل و هشت پیوست شامل زندگینامه، خدمت در شهربانی قبل از انقلاب اسلامی و خدمت در شهربانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تنظیم شده است.
در فصل زندگینامه مشخصات فردی و خانوادگی، چگونگی تعلیم و تربیت، علت مهاجرت به تهران و تشکیل خانواده ارایه شده است، فصل خدمت در شهربانی قبل از انقلاب اسلامی در سه بخش تهران، تبریز و تهران تنظیم شده و خاطرات مصاحبهشونده در مبارزه با مواد مخدر و قاچاقچیان ملی و بینالمللی را از سال ۱۳۳۹ الی ۱۳۵۷ در بر میگیرد و فصل خدمت در شهربانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در چهار بخش تهران، کاشان، اراک و تهران تنظیم شده و اطلاعاتی درباره ترورها، انفجارها، سرقتها و قاچاق ارز و سکه دارد.
پیوستهای آورده شده در این اثر شامل آمار کشفیات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رؤسای شهربانی جمهوری اسلامی ایران، رؤسای پلیس تهران از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۰، رؤسای اداره مبارزه با مواد مخدر، خلاصه سوابق تحصیلی و نظامی علیاکبر مصحفی، تاپچارت اداری شهربانی جمهوری اسلامی ایران، اسناد و مدارک و تصاویر میشود.
خاطرات یک فرمانده پلیس، مصاحبه تاریخ شفاهی با امیر سرتیپ علیاکبر مصحفی را در بر میگیرد. بیتردید این اثر، بخشی از نیم قرن شناسنامه، کارنامه و فعالیتهای پلیس در عرصههای متعدد، به ویژه در حوزه مبارزه با مواد مخدر در سطح ملی و بینالمللی است.
ملاحت مصحفی تدوینگر و پژوهشگر در بخشی از پیشگفتار این اثر چنین آورده است: یکی از روشها در زمینه پژوهشهای تاریخی، تاریخ شفاهی است. ورود این شیوه به عرصه تاریخنگاری، از سال ۱۹۴۸ در بسیاری از مراکز تحقیقاتی، پنجره نوینی را در مقابل دیدگاه مورخان و محققان جهان گشود.
در این تکنیک با استفاده از ضبط صدا و تصویربرداری در هنگام مصاحبه، خاطرات و مشاهدات بیان شده توسط صاحب نظران، اندیشمندان و مدعوین در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی ثبت و ضبط می شود، سپس اطلاعات مضبوط بدون هیچ دخل و تصرفی به صورت مکتوب در می آید و پس از ویرایش و چاپ، در ردیف دیگر اسناد تاریخی نگهداری می شود. هدف از چنین شیوهای، ضبط و ثبت کلام راوی و ایجاد یک منبع پژوهشی قابل اعتماد و ارایه صادقانه و بی طرفانه وقایع به علاقهمندان و تاریخپژوهان است.
مصحفی همچنین در بخش دیگری از مقدمه کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس» گفته است که تاریخ و فرهنگ ایران آکنده از نام استادان، متخصصان و فرهیختگانی است که در سال های عمرشان همت والای خویش را به کار بستند و با عزمی جزم بر اقتدار و استیلای کشور افزودند. آنها با خدمات صادقانه و ارزندهای که در زمان تصدی و صدارت از خود بر جای گذاشته اند، قطعاً نام نیکشان را تا ابد در یادها و خاطرات زنده و ماندگار خوهند ساخت.
کتاب «خاطرات یک فرمانده پلیس: مصاحبه تاریخ شفاهی با امیر سرتیپ علیاکبر مصحفی» در ۴۹۲ صفحه منتشر و روانه بازار نشر شده است.
علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند به فروشگاه مجازی سازمان به آدرس: (http://bookshop.nlai.ir) مراجعه کنند.
انتهای پیام/
There are no comments yet