بهزاد اژدری رییس انجمن هنرمندان سفالگر ایران در گفتگو با خبرنگار تجسمی صبا درباره مطالبات صنفی هنرمندان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم گفت: معمولا ماهیت و محتوای مطالبات انجمنهای هنری یکسان است اما ممکن است گاهی مصادیق آن بنا بر حوزه هنری و فعالیت آنها متفاوت باشد.
او ادامه داد: آزادی یکی از ارکان مهم در عرصه فرهنگ و هنر هر کشور است و طبیعتا هنرمندان در فضای محدود نمیتوانند به رشد و بالندگی برسند. آنها براساس یکسری قوانین و مقررات وضع شده نمیتوانند کار کنند و در این شرایط تبدیل به کارمندان بیواسطه دولت میشوند. برنامهریزیها در حوزه فرهنگی-هنری کشور باید در این حوزه ایجاد شادابی و طراوت کند تا هنرمندان به سمت فعالیت هنری سوق داده شوند نه اینکه به انزوا و محاق بروند.
این سرامیست درباره لزوم توجه ویژه به انجمنهای هنری بیان کرد: توجه به انجمنهای هنری به عنوان نهادهای رسمی که برآیند خرد جمعی و درخواستهای کلان جامعه هنری خود هستند، نکته مهی است یعنی انجمنها در تصمیمگیریهای کلان هنری بیش از هر ارگان یا فرد و مسئولی باید مورد توجه قرار گیرند. انجمنهای هنری به عنوان یک صنف بر افراد و هنرمندان مستقل اولویت بیشتری دارند، گرچه آنها هم از احترام زیادی برخوردارند اما این انجمنها هستند که از طریق برگزاری انتخابات هیات مدیره تعیین میکنند و وکیل مدافع جامعه هنری خود میشوند.
رییس انجمن هنرمندان سفالگر به تخصیص بودجه مناسب برای برگزاری جشنوارهها و دوسالانههای هنری اشاره کرد و گفت: برگزاری جشنوارهها و دوسالانههای هنری به بودجههای کافی و مناسب نیاز دارند. برگزاری این رویدادهای هنری بسیار مهم است زیرا جریانهای هنری بومی و ملی را پیش میبرند و به نوعی کارنامه هنری کل جامعه را به نمایش میگذارند، در نتیجه باید از نظر کمیت و کیفیت به برگزاری این جشنوارهها و دوسالانهها در حوزههای مختلف هنری توجه شود. همچنین عنان مدیریت این رویدادها باید به خود انجمنهای هنری و هنرمندان سپرده شود.
او افزود: در حوزه هنر با صدور دستورالعمل نمیتوان کاری را از پیش برد. برخلاف دیگر وزارتخانهها که توابع وزارتخانه باید طبق قواعد بروکراتیک تابع قوانین مقام بالادست باشند، هنرمند این رابطه را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارد.
اژدری درباره عوامل رونق اقتصاد هنر توضیح داد: وقتی میگویم باید در فضای هنری کشور عرصه آزاد باشد این امر موجب فعالیت بیشتر هنرمندان میشود. دولت باید از برنامههایی که به اقتصاد هنر کمک میکنند مانند حراجهای هنری و ارتباطات هنری با سایر کشورها حمایت کند نه اینکه با وضع قوانین و محدودیتها و تهمت افترا از کار آنها جلوگیری شود.
او با بیان اینکه ارتباطات بینالمللی حلقه مفقوده هنر ما است، اظهار کرد: آثار هنری ما باید در عرصه جهانی ارایه شود و ما نمیتوانیم آثارمان را فقط به خودمان بفروشیم. اکنون آثار هنرمندان بزرگ کشور ما در حراجهای بینالمللی به فروش میرسد و حتی برخی حراجها در خارج از کشور مختص به هنرمندان ایرانی برگزار میشود. ما نباید این اتفافات خوب را با تهمت و افترا و وصل کردن به جریانهای مختلف از بین ببریم و اگر مشکلی هم وجود دارد باید در راستای آسیبشناسی آن بربیاییم نه که جریان را تعطیل کنیم.
بهزاد اژدری در پایان خاطرنشان کرد: فضاهای هنری و نمایشگاهی در تهران کم است و باید نمایشگاهها و موزههای بیشتری برای ارایه آثار هنری ساخته شود.
ندا زنگینه
انتهای پیام/
There are no comments yet