زیر و بم یک ماجرای تئاتری/ چرا از ابتدا اجازه وزارت آموزش و پرورش خواسته نشد؟ | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۵۱
پرونده هفته؛

زیر و بم یک ماجرای تئاتری/ چرا از ابتدا اجازه وزارت آموزش و پرورش خواسته نشد؟

پس از روزها کشمکش بر سر حذف رشته نمایش از هنرستان دخترانه سوره درنهایت مدیرکل آموزش حوزه هنری اعلام کرد که وزارت آموزش و پرورش با این اقدام مخالف است و حذف این رشته از هنرستان منتفی شد.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری صبا، از چهارم شهریورماه ۱۴۰۰ خبرهایی مبنی بر حذف رشته نمایش از هنرستان دخترانه سوره از سوی دانش‌آموزان این هنرستان در فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌های زیادی را از سوی هنرمندان و فارغ‌التحصیلان این هنرستان برانگیخت؛ ازجمله هنرمندانی که به این مساله اعتراض کردند می‌توان به امیر جدیدی، ستاره پسیانی، اشکان خطیبی، سجاد افشاریان، الهام پاوه‌نژاد، صابر ابر، منوچهر اکبرلو، علی شادمان،‌محمد مساوات، سپند امیرسلیمانی، محراب قاسمخانی، شهرام مکری، آرمین رحیمیان، ترانه علیدوستی، احسان کرمی، آناهیتا درگاهی، آناهیتا همتی، گلاب آدینه، نازنین بیاتی  و… اشاره کرد.

همچنین همان شب اتاقی در شبکه اجتماعی کلاب هاوس باحضور جمع زیادی از فعالان تئاتر، دانش‌آموزان هنرستان سوره و دانشجویان دانشگاه سوره دایر شد که درباره این اتفاق به گفتگو پرداختند و ابراز ناراحتی کردند.

علاوه بر این مساله نامه‌ای از سوی دانش‌آموزان و فارغ التحصیلان هنرستان سوره خطاب به محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی نوشته و در سایت کارزار گذاشته شد که متن نامه به شرح زیر است:

«جناب آقای محمدمهدی دادمان

ریاست محترم حوزه هنری

با سلام

این روزها که تن بی‌جان تئاتر با چنگ و دندان برخی اهالی به سختی ایستاده و هنوز دخترانی بودند که به امید ساختن دوباره تئاتر، پس از شرایط سخت نقشه می‌کشیدند تا تمام زخم‌های بدنه تئاتر را التیام بخشند، خبری تمام دانش‌آموزان سابق، فعلی و شاید آینده هنرستان سوره را در بهت فرو برد؛ «حذف رشته نمایش از هنرستان سوره دختران».

موانع بسیاری بر سر راه دختران وجود دارد. خواهشمندیم ضربه محروم شدن از تحصیل در رشته اصیل نمایش را بر روح استعدادهای آینده که از ساختمان هنرستان سوره بیرون می‌آیند وارد نکنید. زحمات معلمان باسواد و زحمتکش، ناظمان دلسوز و مدیریت درست و بجای این هنرستان که بیش از بیست سال برای زنده نگه داشتن این رشته تلاش کردند را پایمال نکنید و بگذارید رشته نمایش همچنان مانند سال‌های گذشته برای تحصیل آکادمیک هنرمندان آینده باقی بماند.

حذف رشته نمایش از هنرستان می‌تواند آغازی برای نابودی نمایش از دانشگاه‌ها و در آینده‌ای نه چندان دور، حذف کلی آن از عرصه هنر کشور باشد. لذا ما، امضاکنندگان این کارزار، درخواست داریم از این اقدام جلوگیری کرده و مانع اجرایی شدن تصمیم حذف رشته نمایش از هنرستان سوره گردید.

با تشکر.»

همچنین در تاریخ ۳ شهریور ماه با بالا گرفتن بحث حذف رشته نمایش در هنرستان دخترانه سوره وابسته به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، رحمت امینی که خودش سال ها در حوزه هنری مسئولیت بخش تئاتر را برعهده داشته است در نامه سرگشاده به محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری درباره حذف رشته نمایش هنرستان دخترانه سوره به این موضوع اعتراض کرده و خواستار تغییر این رویه و تصمیم شد.

بررسی‌ها و واکنش‌های رسمی

پس از بررسی‌های خبرنگار صبا در روز پنجم شهریورماه در گفتگو با یک مقام مسئول که نخواست نامش ذکر شود، در این باره توضیح داد که رشته نمایش به طور کامل از هنرستان سوره حذف نشده است و مسئولان مربوطه در حوزه هنری به دلیل شرایط کرونا تصمیم گرفته‌اند این هنرستان به طور موقت و فقط برای سال تحصیلی پیش رو، ورودی رشته نمایش نداشته باشد.

همچنین همان روز پنجم شهریورماه بود که حسام حسینی مدیرکل ارتباطات و رسانه حوزه هنری با انتشار متنی در فضای مجازی اعلام کرد که متاسفانه طی سال‌های گذشته آمار ورود به رشته هنرهای نمایشی در دانشگاه‌ها از میان هنرجوهای سوره خیلی خیلی کمتر از استاندارد بوده. این یعنی کار ما و کیفیت آموزش ما به اندازه انگیزه این بچه‌ها خوب نبوده. حالا کرونا و ضعف کیفی ما باعث شده فرصتی پیدا کنیم برای فکر کردن دوباره و طراحی برای بهبود شرایط. یک تنفس کوتاه.

فردای آن‌ روز یعنی ۶ شهریورماه روابط‌عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به این خبر پر حاشیه واکنش نشان داد و بیان کرد که پیرو انتشار خبری مبنی بر حذف رشته تئاتر هنرستان دخترانه سوره ذکر این نکته ضروری است که هنرستان‌های سوره زیر نظر حوزه هنری اداره می‌شود و سیاست‌های جذب و پذیرش هنرجوی آن از سوی حوزه هنری وضع می‌شود و ارتباطی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارد.

درنهایت مهرداد عجم مدیرکل آموزش حوزه هنری پس از روزها کشمکش و نگرانی اصحاب هنر در گفتگو با رسانه‌ای درباره حذف رشته نمایش از هنرستان سوره گفت: علی رغم اینکه در هنرستان دخترانه سوره در شهر اصفهان رشته نمایش برای سال جدید تحصیلی هنرجو پذیرفته، متولی هنرستان سوره تهران در مورخه ۲۶ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در نامه‌ای از وزارت آموزش و پرورش درخواست کرد تا برای سال جدید آموزشی رشته نمایش در هنرستان سوره تهران به مدت یکسال ورودی نداشته باشد و به جای آن برنامه‌سازی تلویزیونی ارایه شود. دوستان ما در آموزش و پرورش از تحول در محتوا و شیوه آموزشی استقبال کردند اما به دلیل سابقه این رشته در هنرستان سوره و استقبال هنرجویان با توقف یک ساله آن موافقت نکردند و قرار شد هنرستان سوره ضمن پذیرش هنرجوی نمایش تحول را حین این دوره آموزشی ارایه و اجرا کند. لازم به ذکر است که آموزش و پرورش بعد از گذشت ۴ ماه، هفته گذشته پاسخ خود را کتبا ارایه کرد. پس مشخص شد که اساسا اینکه گفته شد رشته نمایش از هنرستان سوره حذف شده بدون مبنا بوده و از اساس واقعیت نداشته است.

او خاطرنشان کرد: از سوی دیگر قرار شد توافقنامه جدیدی برای ادامه همکاری حوزه هنری و آموزش و پرورش آماده و سند تحولی هنرستان سوره هم در آن گنجانده شود. پس مشخص شد که اولا حوزه هنری متکفل تخصصی رشته نمایش نیست و این امر در اختیار وزارت ارشاد است ثانیا رشته نمایش دختران به صورت انحصاری در اختیار هنرستان‌های سوره نبوده است و برای سال تحصیلی پیش رو، هنرستان دخترانه هنرهای زیبای تهران هنرجو پذیرفته ثالثا در سال تحصیلی جدید رشته نمایش در دیگر هنرستان‌های دخترانه سوره هنرجو پذیرفته است و سخن از تعطیلی رشته نمایش در هنرستان‌های دخترانه سوره از اساس بی مبناست رابعا حذف و اضافه رشته‌های غیر تخصصی هنرستان‌های وابسته در اختیار وزارت آموزش و پرورش است و متولیان هنرستان صرفا درخواست کننده هستند که در این موضوع نظر وزارت آموزش و پرورش متوقف نشدن پذیرش هنرجو در رشته نمایش هنرستان دخترانه سوره تهران برای سال تحصیلی جدید است.

چرا درنهایت به سراغ وزارت آموزش و پرورش رفتید؟

حال سوال اینجاست؛ اگر اجازه وزارت آموزش و پرورش مبنای حذف یا ادامه کار رشته نمایش در هنرستان سوره بوده است، پس چرا از ابتدا تمهیداتی برای این مساله صورت نگرفت؟ چرا هنرستان بدون اجازه وزارتخانه نسبت به ثبت‌نام نکردن دانش‌آموزان علاقه‌مند به این رشته اقدام کرد و فضای جامعه هنری را رو به تشنج برد؟

اگر از ابتدا به صورت شفاف مساله را بررسی می‌کردند، روزهای پرچالشی برای اهالی هنر و علاقه‌مندان به این رشته که با تلاش بسیار برای تحصیل در آن اقدام کرده بودند، به وجود نمی‌آمد.

چه کسی پاسخگوی تشنج‌های روانی صورت گرفته در میان دانش‌آموزان، فارغ‌التحصیلان، هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر است؟

فروغ گشتیل

انتهای پیام/

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۶۹/۶۹۳/۰۲۰/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۳/۶۲۰/۱۵۶/۵۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۷/۸۶۸/۱۴۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۵/۸۴۱/۳۳۹/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۹۹۳/۸۸۰/۰۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۷۶/۰۳۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۲/۰۲۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۷۹/۹۶۰/۰۰۰