غفلت صدا و سیما از جشنواره ملی موسیقی جوان/ لزوم کمک رسانه‌ها به فراگیری رویدادها | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۴۴
حمیدرضا اردلان پژوهشگر موسیقی نواحی مطرح کرد:

غفلت صدا و سیما از جشنواره ملی موسیقی جوان/ لزوم کمک رسانه‌ها به فراگیری رویدادها

حمیدرضا اردلان پژوهشگر موسیقی نواحی و آهنگساز از بی‌توجهی رسانه ملی به برگزاری رویداد مهمی با عنوان جشنواره ملی موسیقی انتقاد کرد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، حمیدرضا اردلان پژوهشگر موسیقی نواحی و آهنگساز که چندین دوره نقش مشاور و داور بخش موسیقی نواحی جشنواره موسیقی جوان را برعهده دارد، درباره نقش جشنواره دراستعدادیابی و کشف نسل جوان مستعد در عرصه موسیقی نواحی گفت: پرسش درباره واژگان انگیزه و استعداد در نسبت با یک جشنواره بسیار معمول بوده و راه ساده‌اى است تا یک گفت‌وگو را به مسیرى درست هدایت کند. جواب این پرسش مى‌تواند این باشد که جشنواره موسیقى جوان، تاثیر به‌سزایی در ایجاد انگیزه و کشف استعدادها دارد. من تمایل دارم، جواب این پرسش را به زمینه‌هاى فرهنگى معاصر و تغییر زبان و به‌تبع آن، به تغییر مفاهیم واژگان ارجاع دهم.

این پژوهشگر موسیقی اضافه کرد: دشوار است که درک یکسان و مشترکى از معنى انگیزه و استعداد را نزد یک نوازنده یا خواننده موسیقى نواحى یا مقامى بیان کرد. قبلا موسیقى آیینى در معنى مفاهیم کلى و قیاسى حیات داشت ولی اکنون انسان‌ها در نسبت با خود و به تعبیر نوین که مى‌شود آن را به نفس مستقل هم شرح کرد، هستند. ریشه‌هاى حیات فرهنگى جمعى در میان اهالى الحان و نغمات دچار گسست شده است. یکی از اهداف جشنواره موسیقى جوان این است که آن انگیزه و استعدادها را که در زمینه تفکر و کردار جمعى ظهور و بروز داشت گوشزد کند و مى‌شود باور داشت که توسط جشنواره در این راه تلاش شده است.

اردلان با اشاره به این‌که در قیاس با جشنواره‌هاى دیگر، جشنواره موسیقى جوان، هم ساختار دارد و هم تمهید معناى متصل به سنت‌هاى موسیقى ایران را دنبال مى‌کند، گفت: چنین اقدامى نیازمند شناخت است که نشانه‌هاى تمهیدات هویتى آن به حضور موسیقى‌دانان جوان صاحب‌ لحن و مقام از یک سو و تداوم ذهن علمى به مفهوم قدیم و جدید آن در نزد گردانندگان جشنواره از سوى دیگر بستگى دارد. به این‌ها پیگیرى و تسلط دبیر جشنواره به ایجاد نگاه فراگیر و مدام در حال نقد از درون و بیرون را هم اضافه کنید. جشنواره با سه ترم واژگانى موسیقى، ملى و جوان شناخته مى‌شود. به همین دلیل هم در انواع و هم در جغرافیا، فراگیر است.

مشاور بخش موسیقی نواحی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در ادامه افزود: عنوان «جوان» جشنواره را به فردا و پس فرداى موسیقى ایران ربط مى‌دهد، این هم نوعى فراگیرى در زمان است. آمار متقاضیان طى چند سال به‌لحاظ کمى بسیار گسترده شده و در عین‌ حال، کیفیت ارایه‌ها و اجراها ارتقا پیدا کرده است. این‌ها را مى‌شود نشانه‌هاى نگاه فراگیر جامعه موسیقى نواحى به جشنواره تلقى کرد.

این هنرمند با انتقاد از بی‌توجهی رسانه ملی به برگزاری رویداد مهمی با عنوان جشنواره ملی موسیقی جوان تصریح کرد: صدا و سیما مشغول امور سیاسى است و از چنین رویدادهایى غفلت مى کند. مدیران تلویزیون از تاثیر چنین جشنواره‌اى بر رشد معرفت شنیدارى جامعه غفلت دارند و آن را به‌عنوان یک رویداد ملى جامع، ضبط و پخش نمى‌کنند. اگر بخواهیم فراگیرى در صورت این رویداد وقوع یابد، ضرورت دارد که رسانه‌ها کمک کنند. بنده اطمینان دارم محتواى جشنواره موسیقی جوان به‌طور کلى منش صدق دارد و در میان هنرمندان موسیقى راه فراگیرى مى رود.

حمیدرضا اردلان داور بخش موسیقی نواحی جشنواره موسیقی جوان درباره تمرکز و توجه جشنواره موسیقی جوان به نوازندگان و خوانندگان موسیقی نواحی و ایجاد انگیزه برای این نسل به واسطه توجه به موسیقی اجدادی‌شان بیان کرد: جشنواره ملى موسیقى جوان را متخصصان شناخته‌شده کشور پیش مى برند و تجارب آن‌ها تاکنون به حاشیه‌هاى سیاست‌زده معمول یا منافع شخصى کشیده نشده است. گاهى سعى شد که این جشنواره هم از محتوا تهى شود، اما تاثیر ملى و فراگیر آن و پشتیبانى موسیقى‌دانان برجسته همکار جشنواره، مانع این کار شده است.

او ادامه داد: اتفاقا مى‌خواستند بخش نواحى که مرکز و ریشه موسیقى ایران است را تعطیل کنند که موجب اعتراض شد. بخش جوان موسیقى نواحى مهم‌ترین امکان است تا روش‌شناسى و نگاه به آینده موسیقى آیینى و الحانى که میراث گذشتگان و دارایی آیندگان است در معرض تجربه جدى و مدام قرار گیرد. مسلما این جشنواره به‌طور کلى و در بخش نواحى یک دستاورد بزرگ به‌شمار می آید.

این هنرمند در پایان درباره ارزیابی خود نسبت به دوره‌های گذشته و سطح آثار رسیده و شرکت‌کنندگان در جشنواره نیز خاطرنشان کرد: در ابتدا، آثار رسیده به جشنواره شامل کل نواحى و سبک‌هاى گوناگون و نحله‌هاى موسیقى نبود، به‌تبع آن ما از یک سیاق معین در اجراها برخوردار نبودیم. به‌ مرور زمان، توجه موسیقیدانان جوان نواحى به این جشنواره جلب شد. اکنون مقام‌یافتگى اجراها و نظام‌یافتگى جشنواره رو به هویدا شدن است. در پایان به اطلاع مى‌رسانم که این جشنواره با عنوان جشنواره موسیقى ملى جوان، شاهد اجراى نونهالان، نوجوانان و حتى خردسالان هم خواهد بود.

پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پاییز امسال به دبیری هومان اسعدی و مشارکت گسترده استادان موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری بنیاد رودکی برگزار می‌‌شود.

انتهای پیام/

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۶۹/۶۹۳/۰۲۰/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۳/۶۲۰/۱۵۶/۵۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۷/۸۶۸/۱۴۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۵/۸۴۱/۳۳۹/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۹۹۳/۸۸۰/۰۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۷۶/۰۳۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۲/۰۲۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۷۹/۹۶۰/۰۰۰