رضا قنبرزاده فرید کارگردان نمایش «تنیدن» در گفتگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری صبا از اجرای این نمایش از ۲۱ شهریور تا ۱۰ مردادماه روی صحنه پردیس تئاتر شهرزاد خبر داد و گفت: نمایش «تنیدن» در چهار اپیزود نوشته شده است و فضایی اجتماعی دارد اما در قصه سعی کردهایم از تعبیر نسبتا مدرن با رگههایی از پست مدرن استفاده کنیم.
این کارگردان ادامه داد: این چهار داستان ارتباط دراماتیکی به یکدیگر ندارند اما به لحاظ محتوا بسیار به هم شبیه هستند. چهار نمایش به گونهای در امتداد یکدیگر قرار دارند اما سعی نکردهام این ارتباط را توضیح دهم. در طول نمایش قصه ثابتی با صدای سجاد افشاریان تعریف میشود که میتواند به عنوان ارتباط داستانها تلقی شود و اگر مخاطب به صورت جدی نمایش را دنبال کند متوجه شروع و پایان آن خواهد شد. به طور کلی میتوان گفت مخاطب قرار است بیننده چهار نمایش در چهار سطح مختلف باشد.
او درباره سختی اجرای نمایشی با چهار داستان متفاوت بیان کرد: برای من به عنوان کارگردان به گونهای میماند که چهار نمایش را به صورت مجزا کارگردانی میکنم که پیوند دادن این چهار نمایش مشکلات خاص خودش را دارد. از نظر سختی کار برای بازیگران هم باید بگویم که هر اپیزود بازیگر خاص خودش را دارد. آنها در طول تمرینها خیلی یکدیگر را نمیدیدند چراکه نمیخواستم روی یکدیگر تاثیر بگذارند، من هم تا جایی که در توانم بود سعی کردم چهار فضای متفاوت را خلق کنم.
قنبرزاده فرید با اشاره به اینکه نمایش «تنیدن» ۹ بازیگر دارد، درباره شرایط تمرین در دوران کرونا عنوان کرد: علت اینکه این متن را برای اجرا در این شرایط انتخاب کردم این بود که ازدحام بازیگر را در طول تمرین یا اجرا شاهد نیستیم. هر اپیزود ۲ یا سه بازیگر دارد و همگی مجبور نیستند در کنار یکدیگر کار کنند.
کارگردان نمایش «به من میگن مَک کِنا» درباره ایده شکلگیری داستان این نمایش تاکید کرد: من معمولا باتوجه به حس و نیازی که فضا به من میدهد نوشتن را آغاز میکنم مثلا تصویری را مشاهده، موسیقیای را گوش یا چیزی را تجربه میکنم سپس برای آن قصهای را مینویسم.
او درباره نامگذاری علت نامگذاری «تنیدن» مطرح کرد: آدمهای قصه، کسانی هستند که در شرایطی قرار میگیرند که انگار تاری به دور آنها تنیده میشود و خودشان هم در تنیده شدن و حصار بهوجود آمده نقش دارند. میتوان گفت آنها در موقعیتهایی قرار میگیرند که خیلی به آن فکر نکردهاند مثلا در قصه اول پسری را میبینیم که عملا قاتل نیست اما مجبور به انجام قتلی میشود و الان پشیمان است، کاراکترها در همه قصهها مجبور به انجام کاری میشوند و خود را محصور در جایی میبینند.
قنبرزاده فرید درباره پوستر این نمایش توضیح داد: پوستر نمایش «تنیدن» به طراحی حامد هاشمی نمایانگر چهار قصه و حصاری است که کارکترهای نمایش به دور خود پیچیدهاند، درنهایت آن هم، نور و روشنایی وجود دارد که میتواند رهایی یا مرگ را به تصویر بکشد که با فضای سرد رنگ آبی تلفیق شده است.
کارگردان نمایش «فیشر آباد» درباره چالشهای نمایش جدیدش اظهار کرد: شرایط کار در دوران کرونا بسیار سخت است، عوامل و بازیگران نمایش «تنیدن» جانشان را کف دستشان قرار دادند و با کمترین دستمزد که عملا هیچ است، باتوجه به علاقهشان به تئاتر در کنار من بودند. همچنین قرار بود مردادماه نمایش را روی صحنه ببریم اما به دلیل شیوع پیک پنجم کرونا و تعطیلی سالنهای تئاتر این زمان نصیبمان شد. همچنین به دلیل تعویق در زمان اجرا علیرغم میل باطنیمان، مجبور به تعویض تعدادی از بازیگرانمان شدیم که سعی کردم به قصه آسیبی وارد نکند.
این کارگردان در پایان تصریح کرد: حرفه و کاری جز تئاتر بلد نیستیم و دوست داریم در شرایط موجود، هم از طرف ادارهکل هنرهای نمایشی و هم از طرف مردم، حمایت شویم، همچنین امیدوارم مخاطبانی که به دیدن تئاتر میآیند حالشان خوب باشد.
فروغ گشتیل
انتهای پیام/
There are no comments yet