در این نشست که روز یکشنبه با حضور تعدادی از مدیران شبکه جهانی جام جم و سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شد بازنمایی واقعیتهای محیط زیست ایران در قالب های مختلف برنامه سازی بهویژه مستند مورد تاکید قرار گرفت.
نورالله مرادی ضمن اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری و رییس جمهور درباره مسائل و موضوعات مرتبط با محیط زیست گفت: طبق نظر پیمان جبلی، رییس صدا و سیما محیط زیست به عنوان محیط فیزیکی و صدا و سیما به عنوان محیط فرهنگی با همکاری میتوانند چهره زیبایی از ایران زیبا را به نمایش بگذارند.
او افزود: استفاده بهینه از صاحبنظران محیط زیست خارج از کشور و تجربیات مخاطبان شبکه جهانی جام جم و همچنین دریافت مشاهدات آنها از شیوه های نوین کشورهای محل زندگیشان میتواند مانند سپری در برابر هجمه های رسانهای صورت گرفته و سیاه نماییهای معاندان و دشمنان ایران باشد زیرا اینطور به نظر میرسد که دشمنان بعد از موضوع هستهای، موشکی و حقوق بشر در حال زمینهسازی برای شکل دیگری از دشمنی با کشور بوده و هدف آنها ترویج حس ایران گریزی و ایران ستیزی است.
در ادامه این جلسه تعدادی از مدیران شبکه و سازمان محیط زیست به طرح دیدگاهها و پیشنهادات خود در زمینه همکاری های مشترک پرداختند.
حسن ملکی مدیر شبکه جهانی جام جم ضمن اشاره به افزایش جمعیت جهان، گسترش شهرها، استفاده بی رویه از آب های زیرزمینی و توسعه فعالیت صنایع آلاینده و تاثیرات آن بر تخریب محیط زیست عنوان کرد: از تقریبا ۵۰ سال قبل اغلب کشورهای دنیا دریافتند که در صورت ادامه این روند شرایط زیست محیطی و منابع طبیعی مورد نیاز نسل های آتی با چالش جدی مواجه خواهد شد لذا با برگزاری نشست های مختلف جهانی و منطقه ای در زمینه حفاظت محیط زیست توجه به توسعه پایدار را در دستور کار قرار دادند.
ملکی افزود: موضوع محیط زیست برای ایران هم از این جهت که در دین اسلام بر آن تاکید شده و هم به دلیل سرعت بالای تخریب محیط زیست در کشور از اهمیت زیادی برخوردار است با اینحال تا دو دهه قبل و حتی در برخی موارد هم اکنون نگاهی فانتزی و تشریفاتی به مقوله محیط زیست وجود دارد، این در حالی است که سرمایهگذاری در حوزه محیط زیست و توسعه پایدار می توانست مانع بسیاری از چالش های دو دهه اخیر از جمله پدیده ریزگردها، آلودگی هوا، کم آبی، خشک شدن دریاچه ها، رودخانه ها و تالاب ها و تخریب جنگل ها و مراتع و به تبع آن زیستگاههای جانوران شود.
او مشارکت مردم در عرصه های گوناگون را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: مردم در هر عرصه ای که پا گذاشتند و کمک و مشارکت کردند آن حوزه شکوفا شده است، پس طبیعتا اقدام شایسته سازمان حفاظت محیط زیست و مرادی در برجسته کردن مشارکت عمومی می تواند آثار فراوان و پربرکتی داشته باشد.
حسن ملکی ایرانیان خارج کشور را هموطنانی دلسوز معرفی کرد که آماده اند در هر عرصه ای از جمله حفاظت از محیط زیست به میهنشان خدمت کنند.
مدیر شبکه جهانی جام جم ایجاد یک گروه مشورتی از صاحب نظران محیط زیست ایرانی داخل و خارج کشور را به عنوان گام نخست ضروری دانست که می تواند مبنای بسیاری از برنامه سازی های شبکه شود.
این مدیر رسانه در پایان با توجه به ظرفیتهای موجود در شبکه جام جم در راستای تولید و برنامه سازی محورهایی را که می تواند برای همکاری بین این شبکه و سازمان حفاظت محیط زیست مورد توجه قرار گیرد، به شرح زیر نام برد.
در پایان این نشست استمرار جلساتی از این قبیل و همچنین تشکیل کارگروههایی برای پیشبرد اهداف، راهبردها و پیگیری مصوبات مورد تاکید قرار گرفت.
انتهای پیام/
There are no comments yet