به گزارش خبرنگار سینمای جهان صبا، «ماشین من را بران» عنوان فیلمی است که احتمالا از همین امروز می توان آن را برنده جایزه اسکار بهترین فیلم بین الملل دوره نود چهارم خواند.
درام جاده ای «ماشین من را بران» را ریوسوکی هاماگوچی فیلمساز ژاپنی براساس داستان کوتاهی به همین نام نوشته نویسنده نامدار دنیای ادبیات، هاروکی موراکامی که در مجموعه داستان های کوتاه «مردان بدون زنان» قرار دارد، کارگردانی کرده است.
فیلم، داستان کارگردانی به نام یوسوکه کافوکو با بازی هیدتوشی نیشیجیما است که همزمان با تولید یک پروژه، درگیر قضیه مرگ همسرش است.
این فیلم که از آن به عنوان یکی از مهمترین آثار تولید شده سال ۲۰۲۱ یاد می شود در فستیوال «کن» ۲۰۲۱ برنده جایزه بهترین فیلمنامه و در مراسم گلدن گلوب نیز برنده جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان شد.
ریوسوکی هاماگوچی با کسب جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره کن، تبدیل به اولین سینماگر ژاپنی شد که این جایزه را دریافت کرده است.
فیلمبرداری این فیلم قرار بود در بوسان کره جنوبی انجام شود اما به دلیل پاندمی کرونا، محل فیلمبرداری به هیروشیمای ژاپن تغییر پیدا کرد.
گفته می شود هاماگوچی به دو دلیل تصمیم به اقتباس از نوشته موراکامی گرفت؛ یکی اینکه داستان کاراکترها در ماشین می گذرد و دیگری بحث در مورد بازیگری بین شخصیت های فیلم که دغدغه این کارگردان بود.
هاماگوچی درباره چگونگی فیلمبرداری فیلم در یک مصاحبه در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد مواقعی که بازیگرها با دوربین صحبت می کنند، بازیگر روبروی شان آنجا حضور دارد تا حس و حال صحنه حفظ شود.
این فیلم در میان فهرست محبوب ترین فیلم های سال ۲۰۲۱ باراک اوباما رییس جمهوری اسبق آمریکا قرار گرفته است.
این فیلم در فهرست بهترین های دو مجله معتبر سینمایی یکی کایه دو سینما و دیگری سایت اند ساند به ترتیب در جایگاه چهارم و سوم سال ۲۰۲۱ جای گرفت.
«ماشین من را بران» نقدهای بسیار مثبتی در بین منتقدان به دست آورد به طوری که در وبسایت «راتن تومیتوز» از میان ۱۳۷ نقد، امتیاز درخشان ۹۸ درصد را کسب کرده است.
کریس هویت منتقد منتقد «مینیاپولیس استار» درباره فیلم نوشت: تماشاچیان فیلم «ماشین من را بران» باید صبور باشند و اگر صبر کنند پاداشش را می گیرند.
مارک فینی منتقد «بوستون گلوب» درباره فیلم گفت: هاماگوچی در طول کمتر از سه ساعت یک داستان کوتاه از هاروکی موراکامی (این داستان برای اولین بار در نیویورکر منتشر شد) را باز تعریف می کند و بسط می دهد و آن را به یک حماسه صمیمی تبدیل می کند.
پیتر تریورس منتقد مشهور «ای بی سی نیوز» درباره فیلم نوشت: این فیلم بهترین اثری است که نامش را تا الان نشنیده اید، شاهکاری از سینمای ژاپن که پیشتاز کسب جایزه اسکار بهترین فیلم بین الملل است و شاید مانند فیلم «انگل» بهترین فیلم سال شود. چرا که نه؟ از اولین صحنه تا آخرین صحنه فیلم جذاب است.
شان کالیر منتقد «مجله پیتسبورگ» نیز فیلم را چنین ستایش کرد: «ماشین من را بران» یک فیلم غم انگیز و متفکرانه با ریتمی عجیب است.
«ماشین من را بران» از ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱ به صورت محدود در سینماهای آمریکا روی پرده رفته است.
مصطفی علوی
انتهای پیام/
معرفی ۳ فیلم روز جهان/ از حمله گرگها به یک شهر تا نقش مخوف هاروی کایتل
«سالخورده»؛ فیلمی که احتمالا تمشکهای ۲۰۲۱ را جارو کند!
معرفی ۳ فیلم روز جهان/ از ربودن بچه لبرون جیمز تا فیلم جادهای مارک والبرگ
«میچلها در برابر ماشینها»؛ انیمیشنی درخشان که اشکتان را درمیآورد
«بچه رییس ۲»؛ انیمیشنی که صرفا برای اتلاف وقت خوب است!
«خورشید» مجید مجیدی؛ یک درام انسانی زیرکانه
«یک مکان ساکت»؛ فیلمی که نفستان را میگیرد
پاپکورن بخرید و با دوستان به تماشای «سریع و خشمگین ۹» بنشینید
«لوکا»؛ انیمیشنی که از پیکسار انتظار نمیرفت
معرفی ۳ فیلم روز جهان/ از پیتر خرگوشه و یک موزیکال تا بازگشت پیرس برازنان
There are no comments yet