به گزارش خبرنگار سینمایی صبا، اصغر یوسفینژاد کارگردان و جلیل اکبری صحت تهیهکننده فیلم سینمایی «عروسک» که گفته میشود به علت مشکل پروانه نمایش، امکان شرکت در بخش مسابقه چهلمین جشنواره فیلم فجر را نیافت، در گفتگو با صبا پلاس، این مساله را تایید کردند و از نظر مثبت اعضای هیات انتخاب این رویداد سینمایی نسبت به فیلمشان گفتند.
اصغر یوسفینژاد کارگردان فیلم «عروسک» درباره اظهارنظر بهروز افخمی مبنی بر این که سریع بودن زیرنویس فارسی فیلم، باعث شده وارد چهلمین جشنواره فیلم فجر نشود، گفت: فیلم دیالوگهای زیادی دارد و چون به زبان ترکی است، زیرنویس شده است. شاید این مساله هم بوده است، اما بعدا دوستان دیگری از کمیته انتخاب لطف کردند و با من صحبت کردند که ایراد اصلی فیلم برای رد شدن در جشنواره، به کمیته انتخاب مربوط نبوده است.
او افزود: شاید کمیته انتخاب بعضی مشکلات را به علت زیرنویس داشتند، اما فیلم را دیدند و تا جایی که من شنیدم، تایید کردند. کنار گذاشتن فیلم ربطی به کمیته انتخاب جشنواره ندارد، بلکه تصمیم برای کنار گذاشتن فیلم در شورای نظارت گرفته شده که قرار بود به فیلمهای منتخب، پروانه نمایش موقت بدهد.
جلیل اکبری صحت تهیهکننده فیلم «عروسک» با تایید سخنان یوسفینژاد گفت: اطلاعات ما درباره فیلم، تقریبا همین است. همه در سینما میدانند که سلیقه شوراهای پروانه ساخت و نمایش، بر فیلمها تاثیر میگذارد، اما فیلم «عروسک» به دلایلی در سختگیرانهترین شرایط پروانه ساخت گرفت.
او ادامه داد: بنا به تجربه ۳۰ سالهام در حوزه سینما، میگویم به نظرم اعضای هیات انتخاب فیلم را نفهمیدند و وقت نگذاشتند فیلم را درست ببینند.
اکبری صحت اضافه کرد: مثلا فیلم «خون بس» غلامرضا رضایی که سالها پیش به زبان لری تولید شد، فیلمی خیلی خوب و بومی است. در آن زمان کل فیلم لری بود، اما ما به عنوان خبرنگار، منتقد یا مدیر فرهنگی فیلم را میفهمیدیم، چون تلاش می کردیم ذات فیلم را درک کنیم. اگر چیزی را هم نمیفهمیدیم، میپرسیدیم.
او تاکید کرد: کل ایرادی که من به دوستان میگیرم، این است که وقتی به لحاظ ساختار و ارزشهای سینمایی فیلم را پذیرفتید، فرض میکنیم نکته و مسالهای دارید. من که در دسترسترین آدم موجود بودم و در سازمان سینمایی همه شماره من را دارند. حداقل در جریان قرار میگرفتم که فیلم اصلاحیه خورده است.
تهیهکننده «عروسک» اظهار کرد: به اعضای محترم شورای نظارت میگویم، این یک حقالناس در دست شماست. این که شما وقت ندارید فیلم را ببینید یا میگویید زیرنویس تند بوده، دلیل نمیشود که فیلم را حذف کنید. همه فیلمها در دست مدیریت کلان سینما حق الناس است. فیلم را ۲ بار میدیدید. مگر قبلا این اتفاق نیفتاده؟ مگر تجربه سینمای ایران اینطور نبوده است؟
او افزود: زمانی فکر کردند «آدم برفی» فیلم خیلی بدی است، اما همان آدمی که این فیلم را توقیف کرد، در زمان مدیریتش در تلویزیون، آن را پخش کرد. آقای محمدحسن پزشک گفتند مگر رژیم سقوط کند که فیلم «زندان زنان» نمایش داده شود. مگر این فیلم نمایش داده نشد؟ آیا اتفاقی افتاد؟ نگاه کردن به سینما از منظری غیر از سینما، جز آسیب به سینما و فرهنگ ملی تاثیر دیگری ندارد.
جلیل اکبری صحت همچنین وعده داد: حتما برای برای اهالی رسانه و منتقدان اکران خصوصی «عروسک» را میگذاریم.
در ادامه اصغر یوسفینژاد ضمن اظهار اشتیاق خود برای برگزاری اکران خصوصی این فیلم برای اهالی رسانه، بیان کرد: زمان «ائو» که اولین تجربهام بود، متوجه شدم که این اتفاقات خیلی میافتد. تنها نهاد نظارتی در مورد مجوز فیلمها، ارشاد نیست. نهادهای دیگری، موازی با ارشاد و موثر هستند، طوری که مجوز ارشاد موکول است به این که نظر فلان نهاد هم درباره فیلم شما تامین شود. اگر جایی از فیلم، مربوط به آن نهاد است و آن نهاد بخواهد حذف یا تعدیل شود، باید انجام بدهیم و آن وقت است که ارشاد مجوز را میدهد.
او در پایان گفت: در موقع ارایه پروانه نمایش «ائو»، از ارشاد گفتند هیچ مشکلی با فیلم ندارند، ولی نهادی نامه نوشته است. برای صحنههایی که مربوط به نیروی انتظامی بود، با ناجی هنر جلسه گذاشتند و من برخی مسایل را توضیح دادم. با آن توضیحات نکاتی حل شد، ولی در نهایت بخشهایی از فیلم را بنا بر نقطه نظرات آنجا حذف کردند و بعد از آن بود که ارشاد به ما پروانه نمایش را تحویل داد.
انتهای پیام/
There are no comments yet