محمد سرور رجایی نویسنده کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» در مراسم رونمایی کتابش در قم ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم، از علت مهاجرت خود به ایران سخن گفت.
به گزارش
خبرنگار «صبا»؛ محمد سرور رجایی نویسنده کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» در مراسم رونمایی کتابش در قم ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم، از علت مهاجرت خود به ایران سخن گفت.
وی به سختیهای کار ثبت خاطرات رزمندگان افغانستانی که در دوران دفاع مقدس در جبهههای جنگ تحمیلی حضور داشتند اشاره کرد و گفت: «تعدادی از دوستان من در ابتداء مانع از جمعآوری خاطرات میشدند چرا که فکر میکردند این کار خط قرمزیست که اگر از آن عبور کنند به آنها ضررهایی میرسد. فکر میکردند که این بحث یک موضوع امنیتیست.»
وی که در جمع رزمندگان افغانستانی دوران دفاع مقدس در سالن سوره حوزه هنری قم سخن میگفت خاطرنشان کرد که جمعآوری خاطرات و مستندات این کتاب ۵۲۸ صفحهای ۱۰ سال زمان بردهاست. رجایی در توضیح این روند گفت: « اولین کسی که خاطراتش پیاده شد جانباز افغانستانی قطع نخاع شدهی دوران دفاع مقدس، امان الله امینی بود. کمکم کتاب تکمیل شد تا به اینجا رسید.
اما هنوز هم بسیاری از دوستان ساکن قم یا شهرهای دیگر به حرف نیامدهاند که من امیدوارم انتشار این کتاب باعث شود قفل زیان دوستان هم باز شود و آنها هم ترغیب به بیان خاطراتشان شوند. خاطرات رزمندگان و مجاهدان افغانستانی تنها متعلق به خود آنها نیست بلکه متعلق به تمام برادران افغانستانیست که در دوران دفاع مقدس جنگیدند، جانباز شدند یا به شهادت رسیدند.»
وی درباره خاطرات رزمندگان افغانستانی حاضر جبهههای نبرد نیز گفت: «در بعضی جلسات میشنویم که ایران و افغانستان دارای مشترکات فرهنگی بسیار هستند اما در دوران دفاع مقدس و جهاد اسلامی ما با برادران ایرانی به خون شریکی رسیدیم که این ارزشی افزون بر مشترکات تاریخی و فرهنگی دارد.»
رجایی در معرفی کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» هم گفت: «این کتاب علاوه بر مجموعه خاطرات رزمندگان افغانستانی، مجموعهای از مستندات تصویری از حضور افغانستانیها در جبهههاست. ۲۷ عکس و سند این کتاب را تبدیل به یک کتاب عکس کرده که تصاویر آن دارای حاشیهنگاری و توضیحات قابل استنادی است.»
وی در ادامه به یکی از مجاهدان افغانستانی حاضر در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و متذکر شد: «این کتاب قرار بود سال ۱۳۹۴ منتشر شود اما با عقب افتادن زمان انتشار خبر شهادت سید محمدعلی شاه موسوی هم در این کتاب آمد. گویی یکی از ماموریتهای این کتاب رساندن خبر شهادت ایشان به دوستانشان بود. اگر خاطرات رزمندگان افغانستانی به ثبت نرسد بخشی از خاطرات و تاریخ دفاع مقدس ثبت نشدهاست.»
وی در پایان از رسانهها و هنرمندان خواست تا با اطلاعرسانی انتشار این کتاب و استفاده از مباحث مطرح شده برای خلق آثار هنری و ادبی به دیده شدن این کتاب کمک کنند. رجایی خاطرنشان کرد:«ما نیاز داریم این کتاب باز شود تا برادری دو ملت ایران و افغانستان به رخ دشمنان کشیده شود.»
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است