برگزیدگان «دومین جایزۀ کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» معرفی شدند | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۱۹

برگزیدگان «دومین جایزۀ کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» معرفی شدند

دومین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سه‌شنبه 30 فروردین ماه 1401 برگزیدگان خود را شناخت.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، آیین پایانی «دومین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» عصر سه‌شنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۱ با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.

موسی حقانی دبیر علمی دومین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی در ابتدای این مراسم عنوان کرد: اندیشمندی درباره اهمیت تاریخ گفته بود که ملتی که تاریخ خود را بداند، کودکان و نوجوانان‌اش مانند بزرگان می اندیشند و ملتی که تاریخ خود را ندانند بزرگان آن مانند کودکان و نوجوانان می‌اندیشند و تصمیم می‌گیرند.

او ادامه داد: قطعا در جهاد تبیین که مقام‌ معظم رهبری تاکید ویژه‌ای بر آن داشتند، تاریخ‌نگاری یکی از عرصه‌های جدی ما است و برگزاری چنین برنامه‌هایی هم در راستای جهاد تبیین و هم شناخت تاریخ ملت خودمان و هم تجلیل از فعالان این حوزه است، امری ضروری است.

دبیر علمی جایزه اظهار کرد: با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خانه کتاب و ادبیات ایران و پژوهشکده تاریخ معاصر بحث برگزاری جایزه کتاب تاریخ انقلاب از ۲ سال پیش مطرح شد. دوره اول این جایزه به آثار سال ۵۷ تا ۹۷ اختصاص داشت که کار سنگینی هم بود و امسال آثار مربوط به سال ۹۸ و ۹۹ را بررسی کردیم.

نگذاریم تاریخ انقلاب را تحریف کنند

حقانی در پایان تصریح کرد: هدف اصلی ما کمک به تعمیق مطالعات تاریخی و مقابله با تطهیر حکومت پهلوی و تحریف تاریخ انقلاب است. امیدواریم این نوع جلسات به مولفان انگیزه بدهد برای خلق چنین آثاری. ما در بررسی اولیه حدود ۲۰ جبهه معارض را در حوزه تاریخ‌نگاری شناسانه کردیم و درنتیجه توجه به این مساله برای ما اهمیت پیدا کرد.

محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بیان کرد: شاید در ابتدا بگوییم برگزاری چنین جوایزی بسیار کار خوب و پسندیده‌ای است اما فکر می‌کنم باید نام جهاد بر اینگونه رویدادها گذاشت زیرا با دشمن مبارزه می‌کنند.

او تصریح کرد: ما نباید بگذاریم دشمنان، انقلاب و تاریخ ما را تعریف و تحریف کنند و ما در این زمینه سکوت کنیم، البته نباید منکر قدم‌های محکم و موثر بزرگان این حوزه در زمینه ثبت تاریخ انقلاب باشیم.

برگزیدگان و شایستگان تقدیر «دومین جایزۀ کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» به شرح ذیل است:

اسناد و پژوهش‌های اسنادی
اثر برگزیده
ـ قدر مطلق یک توطئه: کودتای نقاب به روایت اسناد، تألیف شاداب عسگری و اسماعیل قمریان‌معمره، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی‏‫، ۱۳۹۸، ۶۸۷ ص.‬

 تاریخ شفاهی
اثر برگزیده
ـ مسجد رهبر: تاریخ شفاهی مسجد کرامت، تألیف مرتضی انصاری‌زاده، مصاحبه: احمد عسگری، حسن سلطانی و سیدمحمدامیر احمدی‌طباطبایی، تهران: راه‌یار‏‫، ۱۳۹۸، ۵۴۳ ص.‬

اثر شایستۀ تقدیر
ـ به رنگ صبر: خاطرات خانم فاطمه صدر، به‌کوشش فاطمه نقوی، تهران: مؤسسۀ فرهنگی ‌تحقیقاتی امام موسی صدر‏‫، ۱۳۹۹، ‏‫۵۵۶ ص.‬

تحقیقات و پژوهش‌های تاریخی
اثر برگزیده
ـ ایران در فرایند انقلاب: امام خمینی و چالش سنت و مدرنیته، تألیف سیدمصطفی تقوی‌مقدم، تهران: مؤسسۀ مطالعات تاریخ معاصر ایران (پژوهشکدۀ تاریخ معاصر)‏‫، ۱۳۹۹، ‏‫۷۲۲ ص.

اثر شایستۀ تقدیر
دو کتاب زیر به‌صورت مشترک انتخاب شدند:
ـ سند انتخاب: روایتی از برگزیدن رهبری انقلاب اسلامی بعد از امام خمینی (۱۳۶۲ـ۱۳۶۸)، تألیف محسن سام، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ‏‫۱۳۹۸، ۶۸۸ ص.
ـ انقلاب اسلامی در اردبیل، تألیف رجب ایزدی و رحیم نیکبخت، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ‏‫۱۳۹۹، ‏‫۶۲۸ ص.‬

 خاطرات، زندگی‌نامه و شرح‌حال‌نویسی
اثر برگزیده
ـ سلوکی در پروا: گذری بر حیات سیاسی و اجتماعی آیت‌الله حاج شیخ هادی باریک‌بین، تألیف مسعود آتشگران، تهران: سورۀ مهر‏‫، ۱۳۹۹، ۳۶۲ ص.‬

مستندنگاری
اثر شایستۀ تقدیر
ـ ایام سبزوار، تحقیق اسماعیل هاشم‌آبادی و محمد اصغرزاده، تدوین محمود شم‌آبادی، محمد کیخسروی و ابوالفضل رضایی، تهران: راه‌یار‏‫، ۱۳۹۹، ‏‫۳۸۰ ص.‮‬

پاسداشت چهره‌های درگذشته
مرحوم حسن شایان‌فر:
جریان‌شناس بصیر و خالق مجموعه «نیمه‌پنهان» در افشای عوامل نفوذ.

مرحوم سیدهادی خسروشاهی:
مورخ فرزانه و کوشش‌گر فعال در معرفی نهضت‌ها و جریان‌های انقلابی در جهان اسلام.

مرحوم روح‌الله حسینیان:
روحانی مبارز و انقلابی و خالق آثاری در زمینه مبارزات مرجعیت شیعه در تاریخ معاصر.

مرحوم علی‌اکبر رنجبرکرمانی:
مترجم و محقق  انقلابی و جهادگر در عرصۀ تبیین در مقابله با پهلوی‌ستایی.

مرحوم علی سلیمانی:
هنرمند متعهد و مردمی و کوشش‌گر در عرصۀ معرفی کتاب‌های حوزۀ انقلاب اسلامی.

بخش جنبی
مورخ پیشکسوت در حوزۀ تاریخ انقلاب اسلامی:
سیدجلال‌الدین مدنی‌کرمانی

پژوهشگر و منتقد در حوزۀ آثار و اسناد تاریخ انقلاب اسلامی:
عباس سلیمی‌نمین

ناشر آثار حوزۀ تاریخ انقلاب اسلامی:
ـ مؤسسۀ فرهنگی قدر ولایت

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم بیان کرد: این توفیق حاصل شد تا از بزرگان تاریخ‌نگاری کشور تجلیل کنیم. بزرگان زیادی هم در سال‌های متعدد در این حوزه تلاش کردند که اکنون میان ما نیستند و به روح آن‌ها درود می‌فرستیم‌‌.

او ادامه داد: با فاصله گرفتن از روزهای ابتدایی انقلاب اسلامی جریان‌هاب متکی بر دلار وارد حوزه تحریف انقلاب اسلامی شدند. نقلی شنیدم که سال ۶۱ امام خمینی فرموده‌ بودند درباره ما ننویسید بلکه از این پدر و پسر بنویسید تا فردا از آن‌ها انوشیروان عادل نسازند.

اسماعیلی تصریح کرد: اکنون این اتفاق رخ داده است و شبکه‌های فارسی زبان وابسته به صهیونیسم تاریخ ۵۰ سال اخیر را به طرز عجیبی تحریف می‌کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاکید کرد: نسل جوان ما چیزی از انقلاب را ندیده است و همان‌طور که مقام معظم رهبری فرموند امروز ما وظیفه داریم تاریخ و دستاوردهای انقلاب را به طرز دقیقی برای نسل جوان مطرح کنیم و در حوزه‌های مختلف سیر انقلاب را به طور دقیق روایت کنیم

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها