وی به حضور سخنگوی دولت در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: علاوه بر این راهاندازی غرفه اتحادیه ناشران افغانستان، بازدید سفیر قطر از بخش بینالملل و برگزاری نشستهای متنوع دیگر برنامههای بخش بینالملل نمایشگاه در روز چهارم بوده است.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به فروش ۴۱۵ میلیارد ریالی کتاب تا پایان روز سوم، اضافه کرد: این میزان مربوط به فروش حضوری و مجازی است. در بخش حضوری میزان فروش ۲۵۴ میلیارد ریال و در بخش مجازی ۱۶۱ میلیارد ریال رسیده است.
وی در پاسخ به برخی تخلفات غرفهها و ناشران نیز اظهار کرد: ستاد اجرایی و حراست تمامی کتب غیرمجازی که از مبادی رسمی در غرفهها قرار گرفته است، شناسایی کرده و مقررات در خصوص آنها اعمال میشود.
رمضانی ادامه داد: اگر ناشری در بخش کودک و نوجوان، بازی فکری بدون انضمام کتاب به فروش برساند، تخلف است و مطابق آییننامه فروش هر چیزی که غیرمرتبط به کتاب باشد ممنوع است.
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران با اذعان به اینکه برخی ناشران از کارتخوان خود استفاده میکنند و نه از کارتخوان حساب خانه کتاب، متذکر شد: از یکهزار و ۷۰۰ ناشر حضوری، ۱۴۰۰ غرفه از کارتخوان متصل به حساب ناشر استفاده میکنند.
وی افزود: تنها گروهی از ناشران که حساب بانک عامل یعنی بانک صادرات را نداشته و یا به موقع قادر به ارائه کد مالیاتی خود نبودند، برای تسریع در فروششان به حساب خانه کتاب متصل شدهاند.
به گفته رمضانی، برخی موارد دستفروشی نیز در سطح نمایشگاه مشاهده شده است که ستاد اجرایی در نظر دارد به نحوی محترمانه نسبت به ساماندهی این افراد اقدام کند.
وی به ساماندهی چرخ بارها با البسه مشخص اشاره کرد و گفت: برای عملکرد چرخ بارها قبض صادر میشود و حداکثر مبلغ پرداختی به آن ها ۷۰ هزار تومان است که انتظار میرود ناشران نیز این رقم را رعایت کنند.
رمضانی از برخورد با یک مورد تخلف به شکل تخفیف ۵۰ درصدی کتاب نیز خبر داد و افزود: بازخوردها گویای افزایش رضایتمندی از بهداشت بخشهای مختلف و تهویه مطبوع است.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران همچنین از اختصاص فضایی در حیات یاس مصلی متناسب با شعار سال یعنی «تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین» خبر داد و گفت: بخشی برای فناوریهای نرم و دانشبنیان حوزه فرهنگ پیشبینی شده است.
وی درباره جانمایی غرفه عشایر و روستاییان در خارج از مصلی نیز تصریح کرد: به دلیل استقبال ناشران و محدودیت فضا بالاجبار غرفههای روستاییان و عشایر در خارج از مصلی تعبیه شد.
به گفته رمضانی، بخشهای مختلف فرهنگی این دوره از نمایشگاه کتاب را متمایز از دورههای قبل ساخته است از جمله تعبیه سالن فعالیتهای فرهنگی مرتبط با کتاب با همکاری استاد کاظم طلایی شامل طراحی، تصویرگری، انتخاب فونت و طراحی جلد.
وی در پایان با اشاره به اهمیت مقولههای ذکر شده در ایجاد جذابیت بصری کتاب و خرید آن گفت: اجرای روزانه تئاتر ویژه کودکان توسط آقای کتابچی و غرفه ویژه کتاب سال جمهوری اسلامی با هدف نقد و بررسی کتب بخشهای دیگر تعبیه شده در نمایشگاه است.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم آغاز شده و تا سیویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.
انتهای پیام/
There are no comments yet