به گزارش خبرنگار سینمایی صبا، یکی از بحثهای مهم حوزه سینما، کمتوجهی به ساخت و اکران فیلم های کودک و نوجوان است. نادره ترکمانی نویسنده و کارگردان سینمای کودک که از کارهای شناخته شده وی میتوان به فیلم موزیکال «خاله سوسکه» اشاره کرد، در مصاحبهای با صبا به مشکلات عمده فیلمسازان حوزه کودک در سالهای اخیر پرداخت.
ترکمانی دلیل فعال نبودنش در چهار سال اخیر را محدود بودن بودجه و حمایت نکردن مدیران از سینمای کودک دانست و گفت: دلیل محوری کم شدن فعالیت ها در سینمای کودک، سرمایهگذاری بسیار محدود است و تنها من نیستم که نتوانستم در این سالها فعالیتی داشته باشم. خیلی از فیلمسازها هستند که دچار این مساله شدهاند و این یک جریان است که فریاد میزند سینمای کودک نیاز به حمایت دارد.
او با اشاره به اینکه خلا تولید فیلم کودک و نوجوان در کلیت سینمای ایران محسوس است، ادامه داد: این اتفاق در حالی افتاده است که ما به راحتی میتوانیم بودجه مناسب برای تولید کار کودک را داشته باشیم زیرا کاملا مشخص است که برای فیلمهای کودک مخاطب وجود دارد لذا تولید خوب، سرمایه خود را بازمی گرداند.
نویسنده و کارگردان فیلم «بازیگوشها» درباره راهکار برای بهبود وضعیت فیلم و سینمای کودک گفت: من سالهاست به این مساله اشاره میکنم و آن این است که ما باید پیشنهاد داشتن یک مشاور عالی در حوزه کودک و نوجوان را به جناب رییس جمهوری بدهیم. این مشاور عالی میتواند با شورایی که افراد باتجربه در حوزههای مختلف مثل تئاتر و سینمای کودک را شناسایی میکند، در ارتباط باشد و مجمعی از این افراد باتجربه تشکیل دهد تا به مسایل کودک و نوجوان بپردازند. شاید این اتفاق باعث شود مدیران و شخص رییس جمهوری در جریان معضلات کودکان و نوجوانان قرار بگیرند و همچنین به گسترش فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی کمک کند.
ترکمانی درباره دلیل ساخته نشدن فیلم کودک «حسن کچل» از سال ۹۶ تاکنون گفت: برای نوشتن این فیلمنامه، قصه «حسن کچل» را نزدیک به یازده بار بازنویسی کردم و داستان، حوادث و شخصیتهای آن و تقریبا همه چیز در این قصه دچار تحولاتی مثبت شد، اما پس از برگزاری جلسات متعدد برای تولید فیلم، بنا به دلایلی که اینجانب نیز از آنها بی اطلاع هستم، پروژه «حسن کچل» متوقف شد و من هیچ پاسخ مشخص و معینی درباره دلیل متوقف شدن این پروژه دریافت نکردم.
او درباره فعالیتش به عنوان منتور در «المپیاد فیلمسازی کودک و نوجوان» سی و چهارمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان که سال ۱۴۰۰ برگزار شد، عنوان کرد: این المپیاد یک حرکت بسیار موثر در جهت شکلگیری جریان فکری برای تولید فیلم برای کودکان و نوجوانان است. جالبترین بخش المپیاد برای من قوه تخیل فوقالعاده و ذهن خلاق و سرشار از ایده بچهها بود. باور دارم که اگر این ایدهها پرورش پیدا کنند، میتوانند دستمایه آثاری درجه یک شوند. اگر «المپیاد فیلمسازی کودک و نوجوان» امسال هم برگزار شود خیلی دوست دارم که باز هم در خدمت بچههای ایران و همکارانم باشم.
ترکمانی در پاسخ به اینکه از بین فیلم هایش از کدام یک بیشتر لذت برده است، گفت: نمیتوانم از بین کارهایم یکی را به عنوان کار مورد علاقهام انتخاب کنم زیرا هرکدام از آنها به نحوی برایم خاص بودهاند. هرکدام ویژگیهایی داشتند که آنها را برایم جذاب میکرد. از «خاله سوسکه» که اولین کارم بود تا آخرین فیلمنامهام «بچههای محله منار جنبون» همه و همه برایم جالب بودند. به نظرم اگر کاری را با عشق تولید کنی و با عشق بنویسی، تمام آنچه را تولید کردی مانند فرزندانت دوست خواهی داشت.
این کارگردان و نویسنده سینما در پایان خاطرنشان کرد: توجه به سینمای کودک و نوجوان بسیار حائز اهمیت است زیرا کودکان آیندهسازان کشور ما هستند گرچه بهبود وضعیت سینمای کودک و نوجوان در ایران در گروی حمایت مسئولان است.
فاطمه زارعی
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است