به گزارش صبا، «نمایششناخت» فصلنامه تئاتری با سردبیری نظر احمدی و مشاوره فرهاد ناظرزاده کرمانی، مسعود دلخواه، سعید فرهودی و حسین اسماعیلی به شماره پانزدهم رسیده است.
از مهمترین بخشهای این شماره میتوان به پرونده «کتابشناخت» اشاره کرد که به بهانه انتشار جلد چهارم کتاب «ادبیات نمایشی در ایران» نوشته جمشید ملکپور گرد آمده است. در این پرونده، نخست یادداشتی به قلم احمدرضا احمدی شاعر معاصر کشورمان منتشر شده و در ادامه مطالب دیگری از جمله یادداشتی تحت عنوان «عرقریزان روح برای نگاشتن تاریخ تئاتر ایران» نوشته اردشیر صالحپور مندرج شده است. همچنین در این پرونده، سردبیر مجله به مصاحبه با خود ملکپور به عنوان نویسنده کتاب پرداخته است؛ گفتگویی که اکثر سوالات آن حول محور چگونگی پژوهش و نگارش اثر مذکور شکل گرفته است.
از دیگر بخشهای شماره پانزدهم میتوان به «نمایشگان» اشاره کرد. این بخش شامل ترجمه پنج نمایشنامه خارجی است که تمامی آنها برای نخستینبار منتشر میشوند از جمله نمایشنامههای «ناپدید شدن» نوشته فیلیپ مینیانا با ترجمه بهرام جلالیپور و «هنر نقاشی» از مارتین کریمپ با برگردان سپهر اسدی.
«نگاه نو» پرونده دیگری است که در این شماره به چشم میخورد، و این پرونده نیز ترجمه پنج مقاله تئاتری را در برمیگیرد که از مهمترین آنها میتوان به ترجمه مطلب مفصلی از والنتینا الکساندرونا سازونوو در رابطه با تئاتر مایرهولد اشاره کرد که مستقیم از زبان روسی ترجمه شده است و اطلاعات جالب و دستاولی درباره این چهره مهم تئاتر معاصر در اختیار خوانندگان قرار میدهد. همچنین مسلم آیینی با مطلبی که حاصل ترجمه و نیز تالیف مقدمهای نسبتا بلند بر آن است به «تئاتر سهیلپارسا و دراماتورژی بینافرهنگی» پرداخته است.
سعید فرهودی مترجم کتاب «تاریخ تئاتر سیاسی» و نیز مازیار اولیایینیا استاد دانشگاه ویرجینیا که به نوعی نویسندگان ثابت «نمایششناخت» در مجلدهای منتشره پیشین محسوب میشوند در شماره پانزدهم نیز مطالب سریالی خود را به ترتیب ذکر نام نویسندگان در ارتباط با «درام و درامنویسان سیاسی» و «تاریخ تئاتر معاصر آمریکا» در پروندهای با عنوان «تاریخ تئاتر» پی گرفتهاند.
شماره پانزدهم «نمایششناخت» در ۱۸۴ صفحه و با شکل و شمایل همیشگی در کتابفروشیهای سراسر کشور روی پیشخوان نشریات قرار گرفته است.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است