محمدعلی شفاعت کارگردان و نویسنده نمایش «سیآنجل» که این روزها ساعت ۲۱ در تماشاخانه شانو روی صحنه می رود در گفتگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری صبا، درباره چالشهای این اجرا از پیشتولید تا اجرا عنوان کرد: هزینه ها، کرونا، فوت مادرم و تغییر اعضای گروه باعث شد از مراحل تولید کمی عقب بیافتیم اما در کل ۳ ماه نگارش نمایشنامه طول کشید و در پروسه تمرین ۶ ماهه خودمان را به اجرا رساندیم.
او درباره دغدغه ای که او را به سوی کارگردانی سوق داد، گفت: دوست داشتم داستانی را بازگو کنم تا خود مخاطب از قصه برداشت های لازم را داشته باشد نه اینکه صرفا نمایشی با رویکرد خاص هنری و پر از تکنیک را روی صحنه ببرم. در این نمایش قصد داشتم مخاطب قصهای را که می شنود، با چشم ببیند و لمسش کند.
این کارگردان درباره بازی در این نمایش اظهار کرد: کارگردانی مرا از بازیگری دور کرده است اما به دلیل اینکه در «سیآنجل» نقش کمی دارم و اکثرا در تمرین، بیرون از صحنه می نشستم و بازی ها را رصد می کردم، برایم چالشی ایجاد نشد که از بازیگری یا کارگردانی عقب بیافتم. ناگفته نماند، به نظرم کارگردانی بیشتر بحث مدیریتی و کنترلی است که خودش برایم موجب چالش شده بود.
محمدعلی شفاعت درباره فضای کار توضیح داد: شیوه و سبک اجرایی «سیآنجل» اکسپرسونیسم است. در طراحی لباس، گریم، نور و دیگر چیزها هم سعی کردیم به این سبک نزدیک باشیم. دکور صحنه فضای عرشه کشتی را تداعی می کند، لباس ها و گریم هم برآن هستند تا ایجاد وهم و ترس کنند، همچنین در هر صحنه با نور بازی کردیم و طراحی آن در هر قسمت بسته به شرایط صحنه تغییر می کند.
او درباره داستان نمایش تصریح کرد: «سیآنجل» ناوگان خانوادگی شخصی پرافتخار به نام فاعت بوده است. شخص فاعت و کشتی آن آخرین میراث این خانواده است و مخاطب را با خود همراه می کند. هدف نشان دادن تنهایی ناخدا فاعت است و تاوانی که به دلیل شریف بودنش می پردازد و سرنوشتی که افراد همان کشتی از فرط سیری برایش رقم می زنند.
شفاعت در پایان درباره استقبال و حمایت مخاطبان از این نمایش عنوان کرد: استقبال مخاطبان عام و هنری از نمایش کم است و بیشتر خانواده و دوستان عوامل به تماشای اجراها می آیند و این موضوع انگیزه بازیگران را به کار کم می کند. وضعیت تئاتر از لحاظ حمایتی صفر است و در حال حاضر فقط می شود گفت حمایت است که می تواند تئاتر را احیا کند ولاغیر.
در ادامه با ستاره شهبازی بازیگر این نمایش هم به گفتگو پرداختیم.
ستاره شهبازی بازیگر نمایش «سیآنجل» ضمن اشاره به اینکه از اواخر کار به بازیگران دیگر ملحق شده است، گفت: بازیگران دیگر ۶ ماه تمرین کرده بودند، باهم هماهنگ شده بودند و در این مرحله من تازه باید شخصیت پردازی و صداسازی میکردم تا با بچهها هماهنگ شوم.
او ادامه داد: اولین باری است که یک نقش اکسپرسیونیسی را بازی میکنم و میتوانم بگویم با وجود سختیهای فراوانی که دارد از تمام نقشهای رئالیستی که قبل از این بازی کردم، بیشتر دوستش دارم. این نقش به خوبی تحول یک انسان بدذات را در زمانی که به یک مقام بالا میرسد، نشان میدهد.
این بازیگر تئاتر دانشجویی عنوان کرد: دوست دارم مردم را از این امر مطلع کنم که دانشجوها به دنبال نوآوری و کسب تجربه در زمینههای مختلف تئاتری هستند و به اطلاعات کافی در زمینههای مختلف تئاتر نیز دست پیدا کردهاند، پس حمایت کردن از آنها در واقع حمایت از تئاتر کشور و هنر است، این حمایت ها موجب تشویق آن ها و قویتتر شدن عرصه هنر کشور است.
شبازی در پایان خاطرنشان کرد: من در هر چهار اجرای عمومی که رفتم، حقوقی دریافت نکردم و با این وضعیت اولین دلیلم برای ادامه دادن، عشقم به تئاتر بوده است که باعث شده است برای کسب تجربه بیشتر و بودن در این فضا وقتم را فدای این کار کنم بدون این که دستمزدی دریافت کنم. دومین دلیلم حمایت از کارگردانهای جوانی بوده است که توان مالی ندارند اما عشق به تئاتر در آنها زنده است.
نمایش «سیآنجل» به نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی محمد علی شفاعت از ۲۶ تیر ۱۴۰۱ تا ۵ مرداد در تماشاخانه شانو میزبان مخاطبان است. محمدعلی شفاعت، مهرداد امانی، امیررضا هنکووال، پگاه زارعی، مانا مکری، محمدصادق خانجانی، سیامک بختیاری، علیرضا رشیدی، آریانا عباسی و ستاره شهبازی بازیگران این نمایش هستند.
دیگر عوامل این نمایش عبارتند از: مشاور کارگردان: یاسمن خسروان، دستیار و برنامه ریز: نادیا اصغری، صدا پیشه و عروسک گردان: امیرپاشا عبدی، طراح صحنه: ملیکا آدیگوزل زاده، طراح لباس: غزل بنی فضل، طراح گریم: یاسمن خسروان، طراح موسیقی: علی خدابنده، طراح نور: علی جمالی، طراح تیزر و انیمیشن: علیرضا سمیعیفرد، گرافیست: علی حبیبی نجفی، نریتور: میشل اللهدادی، مجری دکور: محسن بهلولی، دستیاران صحنه و لباس: نسترن غفاری و ملیکا جباری، اتاق فرمان: شایان مهذب نیا، روابط عمومی: امیر ارسلان فتحی و امور رسانه ای: علیرضا رشیدی نیا.
مدت زمان این اجرا ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه و بهای بلیت آن ۶۵۰۰۰ تومان است.
انتهای پیام/
There are no comments yet